Ελλάδα

Ολονύχτια ένταση στα Βρασνά από κατοίκους κατά της εγκατάστασης προσφύγων

Όσα συνέβησαν.

Parallaxi
ολονύχτια-ένταση-στα-βρασνά-από-κατοί-503970
Parallaxi

Κλιμακώθηκε η ένταση και το κλίμα που δημιουργούνταν τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο Βόλβης από κατοίκους που στέκονταν αντίθετοι στην εγκατάσταση προσφύγων από την Σάμο, σε ξενοδοχεία στην περιοχή των Βρασνών.

Περίπου 150 κάτοικοι χθες το βράδυ στα Βρασνά εμπόδισαν με κάθε τρόπο την εγκατάσταση των προσφύγων στα δύο ξενοδοχεία της περιοχής τους, δημιουργώντας μπλόκα σε κάθε πιθανό σημείο διέλευσης των πούλμαν που μετέφερε τους αιτούντες ασύλου. Στην περιοχή κατεύθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μετά από ένα -απίστευτο- σχέδιο διέλευσης μέσω χωματόδρομων υπό την παρουσία και δυνάμεων των ΜΑΤ τα πούλμαν κατάφεραν να προσεγγίσουν τα ξενοδοχεία. Ωστόσο, ακόμα και εκεί, τα ξημερώματα, οι ξενοδόχοι “έκαναν πίσω” αρνούμενοι να δεχτούν τους πρόσφυγες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Thestival, χθες κατά την άφιξη των πούλμαν που μετέφεραν τους πρόσφυγες, κάτοικοι είχαν στήσει από νωρίς το απόγευμα μπλόκα, καθιστώντας αδύνατη την είσοδο των πούλμαν στην περιοχή με αποτέλεσμα στο σημείο να καταφθάσουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Βάσει του σχεδίου της αστυνομίας, τα οκτώ πούλμαν που μετέφεραν περίπου 200 πρόσφυγες, κατάφεραν ξημερώματα να προσεγγίσουν τα δύο ξενοδοχεία που θα φιλοξενούσαν τους ανθρώπους.

Ωστόσο δημιουργήθηκε πρόβλημα και εκεί καθώς οι ξενοδόχοι φέρονται πως φοβήθηκαν τις αντιδράσεις των κατοίκων και αρνήθηκαν τελικά να δεχτούν τους πρόσφυγες. 

Ξημερώματα και κατόπιν των συνθηκών οι συναρμόδιοι φορείς αποφάσισαν πως οι 200 αιτούντες άσυλο θα μεταφερθούν τελικά στην Χαλκίδα με το ταξίδι της επιστροφής τους να ξεκίνησε περίπου στις 4 τα ξημερώματα.’

Δείτε όσα καταγράφηκαν στο βίντεο του Thestival:

*Με πληροφορίες από thestival.gr / Πηγή Βίντεο: thestival.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα