Ομίχλη, βροχές και χιονοπτώσεις το σκηνικό του καιρού

Ο καιρός όπως θα κυμανθεί την εβδομάδα που μας έρχεται.

Parallaxi
ομίχλη-βροχές-και-χιονοπτώσεις-το-σκη-276951
Parallaxi

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών που εκδόθηκε την Κυριακή 14-01-2018 / 1300 b και ισχύει από την Τρίτη 16-01-2018 έως και το Σάββατο 20-01-2018.

Τρίτη 16-01-2018

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα δυτικά ορεινά. Τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά τοπικές βροχές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τοπικές ομίχλες το πρωί στα κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα νότια και βαθμιαία στα Δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο.

Τετάρτη 17-01-2018

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και το βράδυ και στα βόρεια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα βορειοδυτικά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά μετά το μεσημέρι και τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές. Τοπικές ομίχλες το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ και τη νύχτα στα δυτικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πέμπτη 18-01-2018

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην ανατολική Νησιωτική χώρα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία από τα δυτικά και τα βόρεια βελτίωση του καιρού. Παγετός κατά τόπους το πρωί και τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ από τα δυτικά. Θερμοκρασια: σε πτώση από τα βόρεια.

Παρασκευή 19-01-2018

Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις και τη νύχτα στα βορειοδυτικά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Παγετός κατά τόπους το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά κυρίως τα βόρεια.

Ανεμοι: αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νοτιοανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα και από τα δυτικά νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Σάββατο 20-01-2018

Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο Ιόνιο και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: σε περαιτέρω μικρή άνοδο.

ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα