Διεθνή

Ονδούρα: 46 κρατούμενες νεκρές σε συμπλοκή στις γυναικείες φυλακές

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν την Τρίτη

Parallaxi
ονδούρα-46-κρατούμενες-νεκρές-σε-συμπλο-1022942
Parallaxi

Σε 46 ανέρχονται οι κρατούμενες που έχασαν τη ζωή τους από τις συγκρούσεις σε γυναικεία φυλακή της Ονδούρας, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η γενική εισαγγελία της χώρας.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν την Τρίτη και αποδίδονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών. Τα περισσότερα από τα θύματα βρέθηκαν απανθρακωμένα. Ορισμένα πτώματα έφεραν τραύματα από σφαίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα ήταν μέλη της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα, και την επίθεση διέπραξαν κρατούμενες που ανήκουν στην αντίπαλη Μπάριο 18.

Μέλη συμμορίας εισέβαλαν σε κελί όπου κρατούνταν μέλη άλλης συμμορίας και έβαλαν φωτιά, είπε η κυρία Ορδόνιες στον Τύπο. Ο συγκεκριμένος τομέας της φυλακής στην Ταμάρα, όπου είναι έγκλειστες περίπου 900 γυναίκες, «καταστράφηκε εντελώς» από την πυρκαγιά, σύμφωνα με την ίδια.

Εκατοντάδες συγγενείς συγκεντρώθηκαν στην περιοχή όπου βρίσκεται η φυλακή προσπαθώντας να μάθουν νέα. «Δεν ξέρουμε ποια είναι» τα θύματα, είπε εμφανώς απελπισμένος άνδρας.

Η υφυπουργός Εσωτερικών Γιουλίσα Βιγιανουέβα ανακοίνωσε μέσω Twitter πως υπήρξε «άμεση επέμβαση πυροσβεστών, αστυνομικών και στρατιωτικών».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα