Ελλάδα

Η ώρα του “Τηλέμαχου”: Κλειστοί δρόμοι και προβλήματα από το ψύχος στη Θεσσαλονίκη και την χώρα

Προβλήματα από τον χιονιά και το πολικό ψύχος στην χώρα.

Parallaxi
η-ώρα-του-τηλέμαχου-κλειστοί-δρόμοι-396870
Parallaxi
Κεντρική Εικόνα – Γ.Α,Δ,Κ.Μ Facebook

Με το θερμόμετρο αυτή την ώρα στο Καϊμάκτσαλαν στους -22, στο Νυμφαίο στους -16 και στην Θεσσαλονίκη στους -3 ξεκινά η μέρα. Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο της χώρας αλλά και όσα δεν θα λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία εξαιτίας του ψύχους.

ΔΕΙΤΕ: Πολικές θερμοκρασίες-Η χώρα στην κατάψυξη

Κλειστοί δρόμοι εξαιτίας του παγετού στη Θεσσαλονίκη

-Επ. Ο. Μηχανιώνας – Πλαγιαρού. -Επ. Ο. Αγ. Βασιλείου- Χορτιάτη (ενεργούνται έκτροπες από 07:40 της 3-1-2019). -Επ. Ο. Ν. μεσημβρίας-Ξηροχωρίου, από το στρατόπεδο Ν. Μεσημβίας προς Ξηροχώρι -Επ. Ο.Βαθύλακκου-Αγιονερίου, προς Ξηροχώρι και προς Αγιονέρι

Kλειστά σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Δήμος Καλαμαριάς

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς με εντατικές προσπάθειες έχουν εκ χιονίσει τους προαύλειους χώρους και τα πεζοδρόμια των Σχολικών Μονάδων της περιοχής. Ωστόσο, επειδή η ανησυχία των γονέων για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στα σχολεία τους, λόγω της ολισθηρότητας και του παγετού που επικρατεί, αποφασίστηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους να παραμείνουν αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν κανονικά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

Δήμος Θέρμης

Με απόφαση του Δημάρχου Θέρμης αναστέλλεται για σήμερα η λειτουργία των παρακάτω σχολικών μονάδων λόγω των επιπτώσεων των δυσμενών καιρικών συνθηκών: (α) όλες οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας (Κάτω Σχολάρι, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφος) εκτός του 2ου ΓΕΛ Μίκρας (κτήριο ΙΕΚ Θέρμης) το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά. (β) οι σχολικές μονάδες της τοπικής κοινότητας Περιστεράς. Σε όλες τις άλλες τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών καθώς και σε όλες τις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο δήμο και για την ασφάλεια των παιδιών και την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων, αποφασίζει ότι την Τρίτη 8/01/2019 δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου.

Επίσης, οι παιδικοί σταθμοί Μελισσοχωρίου, Λητής, Δρυμού όπως και τα ΚΔΑΠ Ωραιοκάστρου, Παλαιοκάστρου, Λητής και Πενταλόφου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (παγετού).

Τέλος, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 θα παραμείνουν κλειστοί για λόγους ασφάλειας των παιδιών και για μη εύκολη πρόσβαση προς αυτούς οι κάτωθι παιδικοί σταθμοί: Β΄Παιδικός σταθμός Παιδόπολης Β΄ Βρεφικός σταθμός Παιδόπολης Ε΄ Παιδικός σταθμός Μεσαίου Στ’ Παιδικός σταθμός Μελισσοχωρίου Ο Α΄βρεφονηπιακός σταθμός ΟΑΕΔ, ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΟ με προσωπικό ασφαλείας για την φιλοξενία νηπίων και βρεφών της δημοτικής ενότητας Ωραιοκάστρου (είτε του ΟΑΕΔ, είτε των σταθμών της Παιδόπολης) μόνο για όσους γονείς εργάζονται και δεν έχουν την δυνατότητα φύλαξης των παιδιών τους κατ΄ οίκον.

Κλειστά τα σχολεία και στον Δήμο Βόλβης αλλά και στον Δήμο Δέλτα όπως και στον Δήμο Λαγκαδά.

Εικόνα: Γιάννης Τριανταφυλλόπουλος

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στη Κεντρική Μακεδονία

– Π. Ε. Ο. Θεσσαλονίκης-Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς από 82,5ο χλμ έως όρια με Ν. Κοζάνης στο 97,3οχλμ). – Επ. οδός Βέροιας-Σελίου 14,2ο χλμ έως 26ο χλμ (Χιονοδρομικό κέντρο Σελίου) – Επ. Οδός Βέροιας-Δασκίου από 21οχλμ έως 39,1οχλμ(Δάσκιο) – Δ.Ο. Νάουσας – 3/5 Πηγάδια: από 3ο χλμ έως 17ο χλμ (Χιονοδρομικό Κέντρο) – Δ.Ο. Νάουσας – Σελίου: : από 3ο χλμ έως 17ο χλμ (Χιονοδρομικό Κέντρο) – Δ.Ο. Νάουσας – Ροδοχωρίου: από 3ο χλμ. έως Ροδοχώρι -Δ.Ο. Νάουσας – Αρκοχωρίου: από 3ο χλμ έως Αρκοχώρι.

Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ -Εντός των Δημοτικών Διαμερισμάτων, καθώς και της πόλεως του Κιλκίς πλην των κεντρικών οδών. -Επ. Ο. Γουμένισσας – Λιβαδίων, από 12ο χλμ. – Επαρχιακό οδικό δίκτυο Φανού- Σκρά, – Επαρχιακοί οδοί του πρώην Δήμου Πικρολίμνης

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ – Όλο το Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο Π.Ε. Πέλλας. Δ.Α. ΣΕΡΡΩΝ -Επ.Ο. Σερρών – Χιονοδρομικό Λαλιά, από το 18,5ο χλμ έως το 26,8ο χλμ. Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ -Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), από είσοδο Παλαιοκάστρου έως Αρναία. -Επ.Ο. Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας. -Επ.Ο. Ιερισσού – Ουρανούπολης από το 1οχλμ έως το 16οχλμ. -Επ. Ο. Ν. Μουδανιών-Συκιάς από το 44Οχλμ έως το 53Οχλμ (Ξενοδοχείο Αθηνά Παλλάς-1η είσοδο Μαρμαρά) και από το 81Ο χλμ έως το 90Οχλμ. (Πόρτο Κουφό έως Καλαμίτση). -Επ. Ο. Ν. Μουδανιών-Σάρτης, από το 68οχλμ έως το 75οχλμ (camping Αρμενιστή-Πλατανίτση), -Σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου Αγίου Όρους. -Δασική οδός Πολυγύρου –Ταξιάρχη μέσω Τσουκαλά.

Κλειστή λόγω της χιονόπτωσης η Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας, η λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή και ο δρόμος προς Υμηττό

Έκλεισε εξαιτίας της χιονόπτωσης η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, η λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή αλλά και ο δρόμος προς Υμηττό.

Αναλυτικότερα:

* στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, διακόπηκε πριν από λίγο η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στην Κηφισιά προς Λαμία και από το Σχηματάρι προς Αθήνα, καθώς και από την έξοδο της Αττικής Οδού προς την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας·

* στην Καισαριανή, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου της Καισαριανής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατεχάκη και στη Λεωφόρο Κατεχάκη στην έξοδο προς Καισαριανή·

* επίσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο προς Υμηττό, στην περιοχή Καλοπούλα.

Σε όλα τα προαναφερθέντα σημεία έχουν μεταβεί μηχανήματα και στελέχη των δήμων και της Περιφέρειας, που καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξουν τους δρόμους και ρίχνουν αλάτι προκειμένου να μπορέσει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Έτσι εκτιμάται πως είναι το πρωί της Τρίτης η εικόνα της χώρας

Θεσσαλονίκη: Πατέρας εγκλωβίστηκε με το μόλις ενός έτους παιδί του στο αυτοκίνητο από την κακοκαιρία

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα