Αθλητισμός

Επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος αποφάσισε η κυβέρνηση

Ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Parallaxi
επ-αόριστον-διακοπή-του-πρωταθλήματ-299058
Parallaxi

Την επ΄αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Όλα είναι στο τραπέζι», είπε ο κ. Βασιλειάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και παρέπεμψε στην επικοινωνία που θα έχει τις επόμενες ώρες με τους αρμόδιους φορείς.

Δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να σταματήσει η προσπάθεια της για εξυγίανση του ποδοσφαίρου, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες για την Εθνική Ομάδα.

Αναλυτικά η δήλωσή του

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να μπορέσει να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά μένουν όμως πολλά περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει όλη αυτή η προσπάθεια, να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος, να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και όπου χρειαστεί το πολιτικό κόστος. Αυτό είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες που ισχύουν για όλους. Υπό αυτό το πρίσμα, αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Τις αμέσως επόμενες ώρες θα ξεκινήσω συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου, την Ομοσπονδία, τη Λίγκα, είμαστε ανοιχτή επικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ και δεν θα ξαναεκκινήσει αν δεν υπάρχει ένα νέο σαφές πλαίσιο συμφωνημένο από όλους για να προχωρήσουμε μπροστά με νόμους και κανόνες».

Οι εξελίξεις μετά τα χθεσινοβραδινά ήταν ραγδαίες, καθώς οι πληροφορίες από το πρωί κάνουν λόγο για ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί για τον Ιβάν Σαββίδη.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα