Ελλάδα

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τα χθεσινά επεισόδια στην “Τούμπα”

Οι εξελίξεις έρχονται η μία μετά την άλλη.

Parallaxi
ραγδαίες-εξελίξεις-μετά-τα-χθεσινά-επ-298998
Parallaxi
Κεντρική Εικόνα – Στιγμιότυπο youtube

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τα όσα συνέβησαν χθες βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική της Super League. Στο 84 ο διαιτητής ακυρώνει ως οφσάιντ γκολ του δικεφάλου του Βορρά με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με την συνοδεία του κάνοντας κινήσεις στους παίκτες του ΠΑΟΚ ζητώντας τους να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Ένταλμα σύλληψης για τον Ιβάν Σαββίδη

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από σήμερα το πρωί για τα επεισόδια που συνέβησαν χθες βράδυ στο Γήπεδο της Τούμπας μετά από την είσοδο του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο και τα όσα εκτυλίχθηκαν μετά της εισβολής αυτής.

Δικογραφία με την αυτόφωρη διαδικασία σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη για παράβαση του νόμου περί Αθλητισμού. H συγκεκριμένη πράξη φέρεται να συνδέεται με την εισβολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο αγωνιστικό τερέν της Τούμπας, ύστερα από την ακύρωση του γκολ που πέτυχε η ομάδα του στην εκπνοή της αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Κατόπιν τούτου, ο επιχειρηματίας αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτόφωρο λήγει σήμερα το βράδυ.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – στον “αέρα” όλο το πρωτάθλημα 

Στο Μαξίμου βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο Γιώργος Βασιλειάδης, Υφυπουργός ΑΘλητισμού για να ληφθούν αποφάσεις με τον πρωθυπουργό σχετικά με την πορεία του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα όσα συνέβησαν χθες βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος να πέφτει στο τραπέζι σύμφωνα με πληροφορίες.

Αναλυτικά, η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη: «Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ’ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα. Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για όσα συνέβησαν

Η ΠΑΕ προχώρησε σε μία λιτή ανακοίνωση χθες το βράδυ σχετικά με τα όσα συνέβησαν κάνοντας λόγο για κινήσεις του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως προς την προστασία της ομάδας: «Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την διακοπή της αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας, όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του, από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί των θεμάτων αυτών». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παίξε μπάλα…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα