Top

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ανοίγουν μουσεία και θερινά σινεμά – Σε σκληρό lockdown οι Καστανιές Έβρου

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις.

Parallaxi
οριστικο-ανοίγουν-μουσεία-και-θερινά-712960
Parallaxi

Από 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία, 21 Μαΐου οι θερινοί κινηματογράφοι με πληρότητα 75% και 28 Μαΐου ξεκινούν οι συναυλίες και οι παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Οι συναυλίες και οι παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα αφορούν μόνο καθήμενους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% και με συγκεκριμένη ταξιθεσία. Τα ωδεία επαναλειτουργούν με αναλογία 1 προς 1 από τις 17 Μαΐου.

Επιπλέον σε σκληρό lockdown μπαίνουν οι Καστανιές Έβρου, ενώ προηγήθηκε η Κάλυμνος.

«Τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια. Επίσης, από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων. Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδιακσίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια. Από τις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκιακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ», δήλωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, η επιτροπή εισηγήθηκε να ξεκινήσουν από 17 Μαΐου οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους με μικρές σταθερές ομάδες έως 10 ατόμων, για τρεις εβδομάδες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα