Ελλάδα

Ωρωπός: Παρέμβαση εισαγγελέα για το περιστατικό με την ηλικιωμένη

Απολύεται ένας υπάλληλος.

Parallaxi
ωρωπός-παρέμβαση-εισαγγελέα-για-το-πε-981103
Parallaxi

Διευκρινίσεις σχετικά με το “άθλιο” περιστατικό “απάνθρωπης συμπεριφοράς” στον Ωρωπό δίνει το υπουργείο Υγείας, αναφέροντας ότι “το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του”.

Την προκαταρκτική ποινική έρευνα θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν τελέστηκαν βασανιστήρια στην πλημμεληματική τους μορφή και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Το περιστατικό έγινε στις 28 Φεβρουαρίου σε σπίτι πολυκατοικίας στην παραλία Μαρκοπούλου του Δήμου Ωρωπού. Γείτονες από πολλές ημέρες νωρίτερα είχαν παραπονεθεί για τις υγειονομικές συνθήκες που ζει η 69χρονη γυναίκα. Για το θέμα έγραψε από την αρχή και το ethnos.gr.

Πηγές: ΑΠΕ/ethnos.gr

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα