Top

Όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

Οι δηλώσεις που έχει κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι και αυτήν την ώρα.

Parallaxi
όσα-είπε-ο-αλέξης-τσίπρας-στη-συνέντευ-818338
Parallaxi

tsipras deth

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτήν την ώρα η συνέντευξη Tύπου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχωρεί συνέντευξη Tύπου, η οποία λαμβάνει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Αναλυτικά παρακάτω οι μέχρι τώρα απαντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε ερωτήσεις που του τέθηκαν:

Καλά κάνουν και δεν ακούν τα κόμματα οι νέοι
«Καλά κάνουν και δεν ακούν τα κόμματα οι νέοι. Ο κ. Μητσοτάκης τους έχει αμελήσει και τους έχει στοχοποιήσει. Ηταν ανέμελοι για την πανδημία. Ετρωγαν ξύλο στις πλατείες. Πλήρωσαν το μάρμαρο της εργασιακής αντιμεταρρύθμισης, κόπηκαν μαζικά από τα ΑΕΙ. Οι νέοι δεν θέλουν gigabites αλλά όραμα.
Εμείς θέλουμε να κάνουμε ριζικές αλλαγές, να γίνει στον τόπο μία νέα αρχή έτσι ώστε οι νέοι να παραμένουν στην Ελλάδα. Προτείναμε την αλλαγή διαδικασίας εισόδου στα ΑΕΙ, που δεν έχει ταξικούς φραγμούς. Καταθέσαμε την πρόταση για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Εμείς καταργήσαμε τη ρατσιστική διάταξη για τον υποκατώτατο. Η χώρα γερνάει και διώχνει τα παιδιά της στο εξωτερικό».
Αν τολμά ο Μητσοτάκης, να κάνει εκλογές 
«Εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Την προηγούμενη εβδομάδα απέδειξε ότι παραμένει Μητσοτάκης. Εχει την ευθύνη όποτε θέλει να προκαλέσει εκλογές. Αν έχει το θάρρος, ας το κάνει».
 Παταγώδης αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας 
«Υπάρχει παταγώδης αποτυχία της διαχείρισης. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Η χώρα από τον Αύγουστο και μετά είναι πρωταθλήτρια σε κρούσματα και θανάτους. Αυτή η πραγματικότητα έχει κάποιες αιτίες. Κάποιοι δεν πέτυχαν τους στόχους τους».
«Ο εμβολιασμός είναι πολύ σημαντικό όπλο αλλά δεν προχωρά όπως έπρεπε. Είναι αρκετά χαμηλά τα νούμερα. Και γι’ αυτό υπάρχουν ευθύνες. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει. Τα πράγματα άρα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Χρηματοδότησε όχι το μήνυμα αλλά τα ΜΜΕ. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι το τελευταίο στάδιο.
Πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους να προστατεύσουν τη ζωή τους. Και εμείς θα βγούμε μπροστά όπως το έχουμε κάνει. Ας δουν τους ανθρώπους που χάνονται άδικα. Κάνω έκκληση σε όλους. Ο εμβολιασμός προστατεύει τη ζωή».
Η χώρα θα συνεχίσει στη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση ή θα αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση; 
«Το κρίσιμο ζήτημα είναι να αποκτήσει η χώρα προοδευτική κυβέρνηση που θα εφαρμόσει διαφορετική πολιτική, που θα απαντά στη διεύρυνση των ανισοτήτων, στην ανασφάλεια. Η χώρα θα συνεχίσει στη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση ή θα αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση; Θα υπάρξουν εκβιασμοί με δεύτερες εκλογές.Δεσμευόμαστε με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε την ουσιαστική προϋποθέση για προοδευτική κυβέρνηση. Η λαϊκή ετυμηγορία θα κρίνει και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις».
Να την ορίσουμε τη μεσαία τάξη
«Να την ορίσουμε τη μεσαία τάξη. Ποια είναι; Οταν είδαμε τα νούμερα, διαπιστώσαμε ακίνητη περιουσία πάνω από 150.000 έχει το 13% των Ελλήνων; Που είναι η μεσαία τάξη λοιπόν; Αν ήθελε ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να πάει το αφορολόγητο στα 200.000 ευρώ. Αλλά το πήγε στα 800.000 για κάθε παιδί. Για δύο παιδιά 1.600.000. Μιλάμε για 24.000 φορολογούμενος για το 0,24%. Αυτό είναι στο μυαλό του. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει ανάγκη το τελευταίο ευρώ. Ανήθικο να γλιτώνουν χρήματα οι πολύ πλούσιοι».
Είναι πλήρως κοστολογημένα τα μέτρα
«Τα μόνιμα μέτρα που προτείνουμε είναι αξίας 1,8 δις ευρώ. Ούτε καν 2. Είναι πλήρως κοστολογημένα τα μέτρα. Εχουμε την εμπειρία».
Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν εκπρόσωποι του ΣΕΒ στην κυβέρνησή μου
«Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν εκπρόσωποι του ΣΕΒ στην κυβέρνησή μου. Είναι σ’ αυτήν του κ. Μητσοτάκη. Για το ΕΣΥ πρέπει να γίνει ανακατανομή των πόρων εντός του συστήματος. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ανάγκη για ειδικότητες και δεν υπάρχει πρόσφορα. Δεν επιλέγουν οι νέοι πτυχιούχοι γιατροί στη χώρα μας το ΕΣΥ. Προτιμούν το εξωτερικό».
Θέλουμε προσωπικότητες που έχουν αναδειχθεί από την κοινωνία
«Θέλουμε προσωπικότητες που έχουν αναδειχθεί από την κοινωνία, τα κινήματα, την εκπροσώπηση κοινωνικών ομάδων, όχι μόνο εκπροσώπους του κόμματος. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του να είναι στην κυβέρνηση, απόφαση είναι να στηρίξουμε την κοινωνία».
Η Τουρκία δεν επιδιώκει τη λύση στη βάση του διεθνούς δικαίου
Η ευθύνη για τις φωτιές είναι πολιτική και βαθιά

«Η ευθύνη για τις φωτιές είναι πολιτική και βαθιά. Εχει να κάνει με την πολιτική που επιλέξαμε για να προστατευτούμε από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής. Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ηθική υποχρέωση να συνεχίσει όσα κάναμε μετά το Μάτι. Ο κ. Μητσοτάκης πάγωσε όλες τις πρωτοβουλίες. Πήγαν σπίτια τους οι Χρυσοχοϊδης-Χαρδαλιάς. Δεν λέει κάτι αυτό. Οι πολίτες μιλούσαν για ανικανότητα. Είναι όμως θέμα αντίληψης».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα