Διεθνή

Ουκρανία: Κανονικά τα επίπεδα ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Συνολικά 457 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Parallaxi
ουκρανία-κανονικά-τα-επίπεδα-ραδιενέ-890773
Parallaxi

Τα επίπεδα της ραδιενέργειας γύρω από τον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ πραγματοποιούνται επισκευαστικές εργασίες σε εγκατάσταση η οποία υπέστη ζημίες κατά τις συγκρούσεις με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, δήλωσε ο Πέτρο Κοτίν, επικεφαλής της Energoatom, της ουκρανικής κρατικής διαχειρίστριας εταιρείας των τεσσάρων πυρηνικών σταθμών της Ουκρανίας.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, ο μεγαλύτερος του είδους του στην Ευρώπη, κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα.

Συνολικά 457 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

Τους 457 φτάνουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο όπως ανακοίνωσ3ε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με βάση τα στοιχεία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αυτούς, οι 163 είναι ανήλικοι.

Αναλυτικά, τα στοιχεία έχουν ως εξής: 

Από τον Προμαχώνα: 342

Από Ευζώνους: 28

Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 23

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 64.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 5.878 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 1.853 ανήλικοι.

Νέες κυρώσεις της Ε.Ε απαγορεύουν τις συναλλαγές με την κεντρική τράπεζα της Λευκορωσίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι οι νέες κυρώσεις στη Ρωσία περιλαμβάνουν την απαγόρευση συναλλαγών με την κεντρική τράπεζα της Λευκορωσίας.

Στοχεύουν επίσης τη Belagrombank και την Bank Dabrabyt.

Η Επιτροπή της ΕΕ είπε ότι οι νέες κυρώσεις στοχεύουν επίσης 14 Ρώσους ολιγάρχες και εξέχοντες επιχειρηματίες που εμπλέκονται σε βασικούς οικονομικούς τομείς παρέχοντας μια σημαντική πηγή εσόδων στη Ρωσική Ομοσπονδία – ιδίως στη βιομηχανία μεταλλουργίας, γεωργίας, φαρμακευτικής, τηλεπικοινωνιών και ψηφιακής βιομηχανίας.

Υπάρχουν σχέδια για τον σημαντικό περιορισμό των χρηματοοικονομικών εισροών από τη Λευκορωσία προς την ΕΕ, απαγορεύοντας την αποδοχή καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ από υπηκόους ή κατοίκους Λευκορωσίας.

Όλαφ Σολτς: Χρειαζόμαστε κατάπαυση του πυρός και διπλωματική λύση στην Ουκρανία

Χρειαζόμαστε κατάπαυση του πυρός και διπλωματική λύση στην Ουκρανία και εργαζόμαστε με τους εταιρούς μας προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς σε κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

Πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα ελπίζει να προκύψει λύση και από τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας.

Με τον πρωθυπουργό του Καναδά συμφωνήσαμε ότι πρόκειται για μια έκτακη κατάσταση, σημείωσε ο Γερμανός καγκελάριος και πρόσθεσε: «Η Ρωσία έχει συμπεριφορά που δεν θα γίνει αποδεκτή, όλοι θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό».

Η Βρετανία εξετάζει την αποστολή αντιαεροπορικών πυραύλων

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει την προσφορά αντιαεροπορικών πυραύλων από την εταιρεία Thales στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να αμυνθεί στη ρωσική εισβολή, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας, προσθέτοντας ότι η τεχνολογία αυτή εμπίπτει στον ορισμό των αμυντικών όπλων.

«Είναι ζωτικής σημασίας… η Ουκρανία να διατηρήσει την ικανότητά της να να καταστείλει τη ρωσική αεροπορική επίθεση», είπε ο Ουάλας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Σε απάντηση στα αιτήματα της Ουκρανίας, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να διερευνήσει την προσφορά φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων STARSstreak υψηλής ταχύτητας. Πιστεύουμε ότι αυτό το σύστημα θα παραμείνει εντός του ορισμού των αμυντικών όπλων, αλλά θα επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις να υπερασπιστούν καλύτερα τον εναέριό τους χώρο», συμπλήρωσε.

Οδησσός: Εθελοντές τοποθετούν σάκους με άμμο γύρω από το Μνημείο του Δούκα ντε Ρισελιέ, για να το προστατεύσουν από τις βόμβες

Πηγή: ΑΠΕ / in.gr / news247.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα