Top

Ουρές και πρόστιμα για πολλαπλά SMS- SOS για «ορφανό» κρούσμα μεταλλαγμένου ιού

Ξεπέρασαν τα 500.000 ευρώ χθες τα κορονοπρόστιμα.

Parallaxi
ουρές-και-πρόστιμα-για-πολλαπλά-sms-sos-για-714159
Parallaxi
στιγμιότυπο ουρες
Στιγμιότυπο από τον τηλεοπτικό σταθμό Οpen

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν στις αγορές σήμερα, πρώτο Σάββατο με τα καταστήματα ανοικτά. Μάλιστα, αρκετοί ήταν εκείνοι που ανέμεναν όρθιοι έξω από τα καταστήματα.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο αναμένεται να ενισχυθεί από την προσεχή Δευτέρα, οπότε και θα τεθούν σε ισχύ τα νέα, αυξημένα όρια επιβατών για τα αυτοκίνητα και τα ταξί.

Ήδη από το μεσημέρι οι ουρές που σχηματίστηκαν ήταν μεγάλες, με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας να επιχειρούν να διατηρήσουν την τάξη -και κυρίως τις αποστάσεις- απευθύνοντας ηχητικά μηνύματα.

Μεγαλύτερες ουρές παρατηρήθηκαν σε καταστήματα ρούχων και υποδημάτων, μιας και οι καταναλωτές μπορούν τώρα να δοκιμάσουν τα προϊόντα προτού τα αγοράσουν.

Σύμφωνα με το OPEN, αστυνομικοί που έκαναν πεζές περιπολίες βεβαίωσαν αρκετά πρόστιμα έξω από καταστήματα, μιας και διαπίστωσαν πως οι πολίτες είχαν στείλει δυο, τρία ή και… τέσσερα SMS (ή έφεραν αντίστοιχο αριθμό χειρόγραφων) προκειμένου να επεκτείνουν τη βόλτα τους στους εμπορικούς δρόμους.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι πολίτες έστελναν δεύτερο και τρίτο SMS, λόγω των ουρών που είχαν σχηματιστεί.

Εκκλήσεις καταστημάτων

Λόγω της κατάστασης, εργαζόμενοι καταστημάτων ζητούσαν από τους πολίτες να μην περιμένουν άλλο στην ουρά και να επανέλθουν άλλη μέρα -ή και αύριο, Κυριακή.

Προειδοποίηση Γεωργιάδη

Την ικανοποίησή του για την τήρηση των μέτρων στην αγορά, αν και ο κόσμος ήταν πολύς, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης μετά από τη βόλτα που πραγματοποίησε στο Μαρούσι και στην Κηφισιά.

Ο υπουργός έγραψε στο twitter: «Σήμερα έκανα μία μεγάλη βόλτα στην Αγορά στο Μαρούσι και στην Κηφισιά. ‘Απαντες φορούσαν μάσκα, οι επιχειρήσεις τηρούσαν τα μέτρα αλλά στους δρόμους υπήρχε πολύς κόσμος, ίσως και αναπόφευκτα. Πρέπει να προσέξουμε θα είναι κρίμα να πάμε πίσω…πάντως η χαρά στην αγορά, σαν Γιορτές!»

Aνησυχία για ορφανό κρούσμα μεταλλαγμένου κοροναϊού στην Αττική

Κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Αττική, με τον αριθμό των μολύνσεων από την παραλλαγή του ιού στη χώρα να ανέρχεται σε 27.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι επιστήμονες ανησυχούν διότι το νέο αυτό κρούσμα είναι «ορφανό».

Ξεπέρασαν τα 500.000 ευρώ χθες τα πρόστιμα για παραβιάσεις των μέτρων

Συνολικά 84.764 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν εχθές από τις αρχές, ενώ καταγράφηκαν 1.678 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 516.700€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε επιχείρηση.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφοσούσαν τη μη χρήση μάσκας, τη μη τήρηση αποστάσεων, τη μη νόμιμη μετακίνη και τη μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ / iefimerida/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα