Top

Θεσσαλονίκη- Θεοφάνεια: Ουρές πιστών έξω από τον Άγιο Δημήτριο- Επί ποδός η ΕΛΑΣ

Οι πληροφορίες.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-θεοφάνεια-ουρές-πιστών-έ-705811
Parallaxi

στιγμιότυπο mega θεοφανεια

Χωρίς πιστούς τελέστηκε η λειτουργία για τα Θεοφάνεια στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, μετά το το τέλος της λειτουργίας, γύρω στις 07:00 το πρωί, πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε έξω από το ναό, με σκοπό να εισέλθει σε αυτόν, να ανάψει ένα κερί, να προσκυνήσει αλλά και να πάρει αγιασμό.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, κάνουν λόγο για 150 άτομα που περίμεναν ανά πεντάδες προκειμένου να εισέλθουν στην εκκλησία.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, έξω από το ναό υπήρχε ισχυρή αστυνόμευση.

Θεία Λειτουργία στις 5 το πρωί για να αποφευχθεί ο συνωστισμός  

O πατέρας Αντώνιος, ιερέας στον Άγιο Σπυρίδωνα Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, μίλησε αναφορικά με το πώς γίνεται σήμερα ο εορτασμός των Θεοφανείων.

«Έχουμε πάρει το έγγραφο του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και εφαρμόσαμε τις οδηγίες του και όλα είναι ήρεμα, ο κόσμος μπαίνει. Το πρωί δεν είχε κόσμο. Ήρθαμε πέντε η ώρα, κάναμε τη Θεία Λειτουργία, κάναμε τον αγιασμό. Σαν να έχουμε πόλεμο, έχουμε έναν υγειονομικό πόλεμο. Χτυπήσαμε την καμπάνα στις 7.45 όταν όλα τελείωσαν μέσα, ανοίξαμε τις πόρτες και άρχισε να μπαίνει ο κόσμος, και έρχονται διακριτικά. Μέχρι τις 11 θα τους περιμένουμε», είπε ο ίδιος μιλώντας στο Mega.

«Ξέρουμε ότι η εορτή είναι μεγάλη. Δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε τους ενορίτες μας να πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο, ή να αρρωστήσει κανείς. Για αυτό τελειώσαμε νωρίς τη Θεία Λειτουργία. Νομίζω ότι με το θέμα των εκκλησιών έγινε κάποια παρεξήγηση. Όλα πάνε καλά, να έχουμε καλή χρονιά. Αγιασμό δώσαμε σε όλους. Τους λέμε να κρατούν τις αποστάσεις. Έχουμε πέντε δεξαμενές σκορπισμένες και όλη την ημέρα θα είναι εδώ», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται τέλος ότι, αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί και κατά μήκος του Παραλιακού Μετώπου της πόλης, με σκοπό να αποτραπεί η ρίψη του Σταυρού στο Θερμαϊκό.

Αστυνομικοί της ομάδας Ζ εντοπίζονται στις διασταυρώσεις της Λεωφόρου Νίκης, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται κοντά στο μνημείο του Λευκού Πύργου.

Ακόμη, άτομα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποιούν περιπολίες στη Νέα Παραλία.

Στην επιτήρηση συμμετέχει και σκάφος του Λιμενικού.

Με πληροφορίες από Mega

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα