Διεθνή

Ουκρανία: Νήπιο ανασύρθηκε νεκρό από τα χαλάσματα κτιρίου

Ο δήμαρχος του Κιέβου δηλώνει ότι αποκαταστάθηκαν η λειτουργία του δικτύου του μετρό και η υδροδότηση.

Parallaxi
ουκρανία-νήπιο-ανασύρθηκε-νεκρό-από-τ-891146
Parallaxi

ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μέλη ομάδας διάσωσης ανέσυραν το πτώμα ενός αγοριού ηλικίας ενός έτους από τα χαλάσματα κτιρίου κατοικιών που δέχθηκε ρωσικό χτύπημα στην πόλη Κριβί Ριχ, στην κεντρική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης.

«Είναι δύσκολο να γράφει κανείς για κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο σε μήνυμά του στο Telegram, αναφερόμενος στην επίθεση που έγινε χθες το πρωί, στην οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις δηλώσεις του αξιωματούχου.

Ο δήμαρχος του Κιέβου δηλώνει ότι αποκαταστάθηκαν η λειτουργία του δικτύου του μετρό και η υδροδότηση μετά τα ρωσικά χτυπήματα

Την επαναλειτουργία του δικτύου του μετρό της πόλης αλλά και την επανασύνδεση των κατοίκων του Κιέβου με το δίκτυο υδροδότησης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Ουκρανικής πρωτεύουσας σήμερα, μία ημέρα μετά το τελευταίο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων σε κρίσιμης σημασίας υποδομές.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 70 πυραύλους χθες, σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις από τότε που το Κρεμλίνο εισέβαλε στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκτάκτως διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε επίσης ότι το δίκτυο θέρμανσης έχει αποκατασταθεί στη μισή πόλη και το ηλεκτρικό ρεύμα έχει επιστρέψει στα δύο τρία της πρωτεύουσας.

«Ωστόσο θα εφαρμοστούν τα προγράμματα για διακοπές έκτακτης ανάγκης», ανέφερε σε μήνυμά του στο Telegram. «Διότι το έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας είναι σημαντικό».

Ο Κλίτσκο είχε προειδοποιήσει νωρίτερα αυτό τον μήνα για εικόνες «αποκάλυψης» στην ουκρανική πρωτεύουσα εάν συνεχίζονταν τα ρωσικά χτυπήματα από αέρος σε υποδομές, αλλά είχε επίσης δηλώσει ότι δεν υπάρχει ακόμα ανάγκη οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. «Παλεύουμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί», είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters στις 7 Δεκεμβρίου.

Ρωσία: Ο Πούτιν συναντά τους επικεφαλής της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τους επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, τη στιγμή που το ουκρανικό έδαφος αποτελούσε στόχο μαζικών ρωσικών βομβαρδισμών.

«Την Παρασκευή, ο πρόεδρος πέρασε ολόκληρη την ημέρα στο αρχηγείο των δυνάμεων που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση.

Ο Πούτιν πραγματοποίησε συγκεκριμένα «συνάντηση» με τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και του αρχηγού του επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλερί Γκερασίμοφ και είχε «ξεχωριστές συναντήσεις με τους διοικητές» διαφορετικών μονάδων του στρατού που συμμετέχουν στην επιχείρηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας για τις άμεσες και μεσοπρόθεσμες ενέργειές μας», δήλωσε ο Πούτιν, κατά τη συνάντηση, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν σήμερα από τη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε ενώ η Ουκρανία επλήγη χθες από νέα ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα που προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΤΦ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα