Διεθνή

Ουκρανία: Οι νικητές της Eurovision κάνουν έρανο για τους μαχητές του Αζόφ

Με βίντεο στο Instagram κάλεσαν τους Ουκρανούς να προσφέρουν χρήματα στηρίζοντας αυτούς που πολέμησαν στην πρώτη γραμμή

Parallaxi
ουκρανία-οι-νικητές-της-eurovision-κάνουν-έραν-899322
Parallaxi

Κέρδισε την Eurovision, πούλησε το τρόπαιο συγκεντρώνοντας 900.000 δολάρια για τον Ουκρανικό στρατό και πλέον το μουσικό συγκρότημα «Kalush Orchestra» ξεκινά έρανο για τους μαχητές του Αζόφ, καλώντας όλους τους Ουκρανούς να γίνουν δωρητές.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του μουσικού γκρουπ ξεκινούν έναν έρανο διαρκείας 24ωρών υπέρ των στρατιωτών που αμύνθηκαν στο πολιορκημένο εργοστάσιο του Αζοφστάλ, την ημέρα όπου η χώρα συμπληρώνει 31 χρόνια ανεξαρτησίας.

Με βίντεο που ανάρτησαν στο Instagram οι «Kalush Orchestra» κάλεσαν κάθε Ουκρανό και Ουκρανή να προσφέρουν 24 χρίβνια (65 λεπτά) στηρίζοντας αυτούς που πολέμησαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο εργοστάσιο Αζοφστάλ της Μαριούπολης.

«Ανοίγουμε δωρεές για τους τραυματίες μαχητές του Αζόφστάλ. Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν τους ήρωές μας να γίνουν υγιείς και δυνατοί ξανά», αναφέρει το συγκρότημα.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες είχαν κατακτήσει το πρώτο βραβείο της Eurovision με το τραγούδι «Στεφανία», προβάλλοντας σε όλη την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο τις μαύρες ημέρες που ζούσαν οι συμπατριώτες τους στην Ουκρανία.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα