Ελλάδα

Π.Ο.Υ: Το 81% των νέων θανάτων σημειώνεται στην Ευρώπη και Αμερική

Από αυτές τις δέκα χώρες, η Αυστρία ανέφερε απότομη αύξηση κρουσμάτων η οποία ήταν κατά 30% υψηλότερη σε σύγκριση με προηγούμενη εβδομάδα.

Parallaxi
π-ο-υ-το-81-των-νέων-θανάτων-σημειώνεται-σ-650324
Parallaxi

koron

Τουλάχιστον 53,7 εκ. κρούσματα και 1,3 εκ. θάνατοι καταγράφονται παγκοσμίως σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα αριθμητικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Έτσι, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παγκοσμίως συνεχίζει να αυξάνεται κατά σχεδόν 4 εκ. μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, ενώ ο αριθμός των νέων θανάτων αυξάνεται παγκοσμίως κατά 11%, με σχεδόν 60.000 νέους θανάτους, εκ των οποίων το 81% σημειώθηκε στην Ευρώπη και την Αμερική. Ειδικά στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 29.043 νέοι θάνατοι ή το 46% των θανάτων παγκοσμίως. Επιπλέον αν και η Ευρώπη συνεχίζει να αναφέρει τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων παγκοσμίως, παρατηρείται ήδη μια σταδιακή πτώση των κρουσμάτων της τάξεως του 10% μετά την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων με παράλληλη ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Συνολικά η Ευρώπη από την αρχή της πανδημίας καταγράφει 15.047.248 κρούσματα κορονοϊού.

Οι χώρες που ανέφεραν την τελευταία εβδομάδα τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ήταν η Ιταλία, η Γαλλία, η Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Ρωσική Ομοσπονδία, Γερμανία, Ισπανία, Ουκρανία, Ρουμανία και Αυστρία.

Από αυτές τις δέκα χώρες, η Αυστρία ανέφερε απότομη αύξηση κρουσμάτων η οποία ήταν κατά 30% υψηλότερη σε σύγκριση με προηγούμενη εβδομάδα.

Οι χώρες με τα υψηλότερα εβδομαδιαία ποσοστά θνησιμότητας, άνω των 60 θανάτων ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, ήταν η Τσεχία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Βέλγιο, η Βόρεια Μακεδονία, η Αρμενία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Γαλλία, η Κροατία και το Μαυροβούνιο. Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη χώρα στην περιοχή κατέγραψε πάνω από 50.000 αθροιστικούς θανάτους.

Απότομη αύξηση των κρουσμάτων κατά 41% σημειώθηκε όμως την τελευταία εβδομάδα και στην αμερικανική ήπειρο, ενώ αύξηση των κρουσμάτων αναφέρουν και οι περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Αφρικής και του Δυτικού Ειρηνικού. Η Νοτιοανατολική Ασία, από την άλλη πλευρά, ανέφερε μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και των νέων θανάτων.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα