Top

Παγώνη: Nα εμβολιαστούν τα παιδιά στα σχολεία- Μόλις μία κλίνη ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ

Συναγερμός για διασωληνωμένους και εισαγωγές.

Parallaxi
παγώνη-nα-εμβολιαστούν-τα-παιδιά-στα-σχ-690569
Parallaxi

Για μία ακόμα ημέρα ανησυχία υπάρχει στους ειδικούς, λόγω κατακόρυφης αύξηση των διασωληνωμένων και των εισαγωγών.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για έναν «δύσκολο χειμώνα» επιδημιολογικά, με το ενδεχόμενο να φτάσει εκ νέου το ΕΣΥ στα όριά του.

Χθες (18/8) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλες 3.442 μολύνσεις από τον κορωνοϊό και ακόμη 25 θανάτους.

Υπενθυμίζεται ότι, 282 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι. Εξίσου δυσοίωνος είναι και ο αριθμός των εισαγωγών νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας, καθώς έφτασαν τους 290, που σημαίνει ημερήσια μεταβολή +33.03%.

Συνεπώς οι διασωληνωμένοι και οι νέες εισαγωγές έχουν πλέον υπερδιπλασιαστεί (123 διασωληνωμένοι και 109 αριθμός νέων εισαγωγών αντίστοιχα, στις 18/7).

Στο επίκεντρο βρίσκονται η Αττική, η Κρήτη και η Θεσσαλονίκη. Από τα συνολικά 3.442 κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφονται 818 νέα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται 319.

Στην Κρήτη καταγράφηκαν 361 νέες μολύνσεις.

Παγώνη: Η πρότασή μας είναι να εμβολιαστούν τα παιδία στα σχολεία

«Τα περιμέναμε, από τις επιδημιολογικές μελέτες φαινόταν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, μάλιστα είχαμε μιλήσει μέχρι και για 8.000 κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι είναι αναμενόμενο σταδιακά να ανεβαίνουν. Αυξάνονται και οι νεκροί, ενώ πριν 15-20 ημέρες είχαμε μονοψήφιο αριθμό. Αυτοί είναι οι παράγοντες που αξιολουγούνται καθημερινά.», είπε από μέρους της η Ματίνα Παγώνη.

«Η Κρήτη χρειάζεται κλίνες και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Θα βοηθηθεί απο άλλες περιοχές», είπε η ίδια μεταξύ άλλων.

Σαρηγιάννης: Θα ξεπεράσουν τους 700 οι διασωληνωμένοι το φθινόπωρο

«Υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%. Είναι πιο επιθετική και στοχεύει στους νέους. Είναι δύσκολη μετάλλαξη. Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν ανοίξουμε σχολεία – Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων.», συνέχισε.

«Η πρότασή μας είναι να εμβολιαστούν τα παιδία στα σχολεία. Να υπάρχει μονάδα σε κάθε σχολείο. Οι μελέτες για τα παιδιά 12-17 είναι ασφαλείς.», τόνισε.

ΠΑΓΝΗ: Μόνο μια κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη στο νοσοκομείο

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ υπογράμμισε την πίεση που δέχεται το νοσοκομείο του, μαζί με όλο το νησί της Κρήτης.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα είπε στο MEGA, στο νοσοκομείο υπάρχει πρόβλημα με τις ΜΕΘ. Συγκεκριμένα τα 16 από τα 15 κρεβάτια είναι κατειλημμένα.

Πηγές: Μega/ iefimerida 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα