«Πάγωσε» το άνοιγμα η «έκρηξη» των κρουσμάτων

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος αποδίδει το σημερινό αδιέξοδο σε καθυστερημένα ρεφλέξ σε ότι αφορά στο lockdown. Τα μέτρα άργησαν και το κακό είχε γίνει.

Parallaxi
πάγωσε-το-άνοιγμα-η-έκρηξη-των-κρο-679515
Parallaxi

Η χθεσινή έκρηξη κρουσμάτων έφερε νέο πισωγύρισμα μετά την πτωτική τάση που φαινόταν να κλειδώνει τις προηγούμενες τρεις ημέρες. Μαζί έφερε και προβληματισμό στην κυβέρνηση για το αν μπορεί να ανοίξει και πάλι η αγορά.

Τις τελευταίες εφτά ημέρες τα κρούσματα από 2.152, είχαν σταθερά πτωτική πορεία και χτες και πάλι τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν στα 2199.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος αποδίδει το σημερινό αδιέξοδο σε καθυστερημένα ρεφλέξ σε ότι αφορά στο lockdown. Τα μέτρα άργησαν και το κακό είχε γίνει.

Αν και η 7η Δεκεμβρίου πρέπει να θεωρείται οριστικά ως άλλη μια ημερομηνία που δεν θα αρθεί το lockdown στην κυβέρνηση αισιοδοξούν καθώς λένε πως καταγράφουν θετικά στοιχεία.

Όπως σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο MEGA η κυβέρνηση θέλει χρόνο και το πότε θα σταματήσει το lockdown θα το κρίνει η πορεία. Το πώς έχουμε πάει ως τώρα δείχνει η σύγκριση της χθεσινής Τρίτης, με την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, λίγες μέρες πριν τεθεί το lockdown. Τότε τα κρούσματα ήταν 2166 και χθες 2199. Οι διασωληνωμένοι ήταν 169 και χθες 596 και οι νεκροί ήταν 13 και χθες 111. Αν δεν πέσουν τα κρούσματα η αγορά δεν ανοίγει θα πει ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Την μάχη που δίνεται με τον κορωνοϊό να χτυπά ακόμα και σε προστατευμένες περιοχές, όπως τα στρατόπεδα, δείχνει και η έκρηξη κρουσμάτων σε σμηνίτες στην Τρίπολη. Ήδη 29 σμηνίτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο κέντρο νεοσύλλεκτων στην Τρίπολη. Δύο, σε πιο σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Έγκριση του εμβολίου στη Βρετανία 

Η Βρετανία είναι η πρώτη δυτική χώρα που προχώρησε σε έγκριση εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer και της BionΤech και οι εμβολιασμοί ξεκινάνε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η βρετανική κυβέρνηση παρήγγειλε ήδη 40 εκατομμύρια δόσεις που επαρκούν για να εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι πρώτες 800.000 δόσεις αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, και στη Γερμανία κατασκευάζονται τα πρώτα εμβολιαστικά κέντρα. Το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο θα είναι έτοιμο στα μέσα Δεκεμβρίου και θα έχει τη δυνατότητα εμβολιασμού περίπου 1.000 ανθρώπων κάθε ημέρα. Για την παραλαβή των εμβολίων ετοιμάζεται και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Προβληματισμός για τα κρούσματα

Στη διάρκεια των ημερών από 6/11 έως 10/11 είχαμε συνολικά 10.792 κρούσματα. Μεταξύ 27/11 και 01/12 καταγράφηκαν 8.196 κρούσματα.

Το ότι τα κρούσματα πέφτουν με αργό ρυθμό έχει προβληματίσει τους ειδικούς. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι για αυτό ευθύνεται ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων που είχαμε πριν ξεκινήσει το δεύτερο lockdown. Παράλληλα, θεωρούν ότι υπήρξε καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, κυρίως στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, πολλοί είναι οι υγειονομικοί που νοσούν, φτάνοντας σε όλη τη χώρα τους 2000 εργαζόμενους σε νοσοκομεία θετικούς στον κορωνοϊό.

Πηγή: mega.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα