Παιδεία

Πανελλαδικές 2023: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν εάν και πού εισάγονται με ένα κλικ

Parallaxi
πανελλαδικές-2023-ανακοινώθηκαν-οι-βάσε-1026706
Parallaxi

Όπως είχε προαναγγελθεί, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, δίνοντας τέλος στην αγωνία των μαθητών.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν εάν και πού εισάγονται στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr.

Για την είσοδο τους στην πλατφόρμα οι υποψήφιοι μπαίνουν βάζοντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα λάβουν και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση σχετικά με το τμήμα εισαγωγής.

Αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας τα αναλυτικά στοιχεία με τις βάσεις εισαγωγής όλων των ΑΕΙ.

Πιερρακάκης για τις βάσεις εισαγωγής: «Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές, όμως δεν κρίνονται όλα σήμερα»

Ο υπουργός Παιδειάς Κυριάκος Πιερρακάκης στο μήνυμά του λίγο πριν την ανακοίνωση των βάσεων στέλνει στις ευχές του στους υποψηφίους για καλή επιτυχίες, υπογραμμίζει όμως πως «δεν κρίνονται όλα σήμερα. Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά επεισόδια της ζωής σας».

Δείτε την ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη:

«Σε λίγο ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καλή επιτυχία σε όλες τις υποψήφιες και σε όλους τους υποψηφίους!»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα