Παιδεία

Ξανά στους δρόμους φοιτητές, εκπαιδευτικοί, μαθητές κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Με κάμερες χειρός θα περιπολούν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη

Parallaxi
ξανά-στους-δρόμους-φοιτητές-εκπαιδευ-1107648
Parallaxi

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών, θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 σήμερα το μεσημέρι στα Προπύλαια, κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών στα Προπύλαια και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα. Για το λόγο αυτό προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε, σε δική του ανακοίνωση, σημειώνει ότι ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και προκηρύσσει επίσης τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα στις 12:00), το Βόλο (Θόλο), την Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), την Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), την Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), το Ρέθυμνο (Δημαρχείο) και το Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας).

Στην Πάτρα, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 11:30 στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου, ενώ στα Χανιά στις 13:00 στη Δημοτική Αγορά.

Με κάμερες χειρός θα περιπολούν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη

Με κάμερες χειρός θα περιπολούν σήμερα Πέμπτη (25/1) οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί θα φέρουν κάμερες χειρός από τις 06:00 έως τις 23:59 σε οδούς και λοιπές περιοχές πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: Λ. Γ΄ Σεπτεμβρίου – Λ. Στρατού – Αγίας Σοφίας – Αγίου Δημητρίου – Εγνατίας – Τσιμισκή – Αγγελάκη – Εθνικής Αμύνης – Δημ. Γούναρη – Αρμενοπούλου.

Αναλυτικά όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης: «Με την υπ’ αριθμ. 7512/3/491-α’ από 23/01/2024 Απόφαση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητού συστήματος επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020, από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (κάμερες χειρός), κατά την υλοποίηση από στελέχη της, του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από την 06:00΄ ώρα έως την 23:59΄ ώρα της Πέμπτης 25/01/2024, σε οδούς και λοιπές περιοχές πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: Λ. Γ΄ Σεπτεμβρίου – Λ. Στρατού – Αγίας Σοφίας – Αγίου Δημητρίου – Εγνατίας – Τσιμισκή – Αγγελάκη – Εθνικής Αμύνης – Δημ. Γούναρη – Αρμενοπούλου».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα