Παιδεία

Ξανά στους δρόμους οι φοιτητές κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Συγκεντρώσεις σήμερα σε Προπύλαια και Καμάρα

Parallaxi
ξανά-στους-δρόμους-οι-φοιτητές-κατά-τω-1104961
Parallaxi

Με νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στις 12:00 στα Προπύλαια στην Αθήνα και στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη απαντούν οι φοιτητές, μαθητές και καθηγητές στο νομοσχέδια της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταλήψεις σε δεκάδες ανώτατες σχολές ενώ οι φοιτητές έχουν αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Επιπλέον, θα συμμετάσχουν και στην Πανελλαδική Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ΕΔΕ για το μπλακάουτ στον σέρβερ του ΕΚΠΑ, προκειμένου να μη γίνει η ψηφιακή εξεταστική. Συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ εμπλέκει τον αντιπρύτανη του Καποδιστριακού Στάθη Ευσταθόπουλο, ο οποίος προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/τριών. Για τον λόγο αυτό προκήρυξε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Και η ΔΟΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Συγκεντρώσεις θα υπάρξουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα