Top

Η πανδημία έφερε κύμα οικονομικής κρίσης – Αυστηροποιούνται τα περιοριστικά μέτρα παντού

Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού παγκοσμίως. 

Parallaxi
η-πανδημία-έφερε-κύμα-οικονομικής-κρί-713014
Parallaxi

Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού παγκοσμίως. 

Τουρκία-Covid-19: Ο Ερντογάν λέει ότι 10 εκατ. δόσεις του εμβολίου CoronaVac μπορούν να φθάσουν στην Τουρκία έως το τέλος αυτής της εβδομάδας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα ενέκρινε την παράδοση δεύτερης παρτίδας του εμβολίου CoronaVac και ότι 10 εκατ. δόσεις μπορούν να φθάσουν στην Τουρκία έως αυτό το σαββατοκύριακο.

Η Τουρκία έχει ήδη λάβει μια πρώτη παρτίδα τριών εκατομμυρίων δόσεων τους εμβολίου, που παρήγαγε η Sinovac Biotech, και έχει έως τώρα εμβολιάσει πάνω από 1,170 εκατ. ανθρώπους, κυρίως εργαζομένους των υγειονομικών υπηρεσιών και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

«(Η δεύτερη παρτίδα) εγκρίθηκε στην Κίνα», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη. «Είναι πολύ πιθανόν να μπορέσει να έρθει έως το τέλος αυτής της εβδομάδας. Περιμένουμε να έρθουν 10 εκατ.»

Περίπου 600.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν μέσα σε δύο ημέρες όταν ξεκίνησε η διαδικασία πριν από μία εβδομάδα περίπου, ωστόσο στη συνέχεια ο ρυθμός των εμβολιασμών επιβραδύνθηκε.

Το υπουργείο Υγείας θα ελέγξει το νέο φορτίο, κάτι που σύμφωνα με υγειονομικούς θα πάρει περίπου δύο εβδομάδες, πριν χορηγηθούν τα εμβόλια. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία μπορεί να περιοριστεί σε περίπου 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Η Τουρκία έχει καταγράψει πάνω από 2,4 εκατ. μολύνσεις και 24.640 θανάτους λόγω της COVID-19 από τον Μάρτιο. Η αύξηση στα κρούσματα τους περασμένους μήνες οδήγησε την κυβέρνηση στο να επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας τις καθημερινές και lockdowns τα σαββατοκύριακα από τον Δεκέμβριο.

Τα ημερήσια κρούσματα μειώθηκαν σε περίπου 6.000 τις τελευταίες ημέρες, από το υψηλό επίπεδο των 33.000 και άνω στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς εάν θα επιτραπεί η επαναλειτουργία των εστιατορίων, ο Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση ανησυχεί ότι δεν θα τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα.

«Δυστυχώς, όσο κι αν λένε ότι θα τα τηρήσουν αυστηρά, δεν θα το κάνουν», δήλωσε. «Υπάρχει μια επιτυχημένη διαδικασία αυτή τη στιγμή. Δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε να αντιστραφεί και πάλι αυτή η πετυχημένη διαδικασία».

Βρετανία: Περισσότερα από τα μισά μουσεία της χώρας κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας covid-19

Έξι βρετανικά μουσεία στα δέκα φοβούνται ότι δεν θα επιβιώσουν μετά την πανδημία του κορονοϊού, αποκάλυψε σήμερα η ένωση Art Fund, η οποία εξέφρασε την ανησυχία ότι το τρίτο lockdown που επιβλήθηκε στη Βρετανία θα επιδεινώσει την κατάσταση των μουσείων “που δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους”.

Η ένωση, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό έπειτα από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στα τέλη του 2020, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το νέο lockdown που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Ιανουαρίου “κινδυνεύει να προκαλέσει σημαντική αύξηση του αριθμού αυτού” και να οδηγήσει κάποια μουσεία “να κλείσουν για πάντα τις πόρτες τους”.

“Αυτό το τελευταίο lockdown είναι ένα σκληρό πλήγμα, το οποίο αναγκάζει τα μουσεία και τις γκαλερί μας να δώσουν μάχη για την επιβίωσή τους”, παρατήρησε η διευθύντρια της ένωσης Τζένι Γουόλντμαν. Η ίδια εξέφρασε τη θλίψη της που κάποια “μικρά μουσεία κυρίως, τα οποία είναι τόσο απαραίτητα για τις κοινότητές μας”, δεν “διαθέτουν τα απαραίτητα αποθέματα για να περάσουν τον χειμώνα”.

“Η πανδημία μας εξάντλησε”, δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκριν, διευθυντής του μουσείου Florence Nightingale. “Αν παραταθεί η κατάσταση αυτή, θα χρεοκοπήσουμε εντελώς”, εξήγησε ο ίδιος, “κάτι που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να πούμε αν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά”.

Τα πολιτιστικά κέντρα, που αναγκάστηκαν να κλείσουν ξανά λόγω του lockdown, έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία covid-19. Η βρετανική κυβέρνηση αποδέσμευσε για το σύνολο του πολιτιστικού τομέα βοήθεια 1,57 δισεκ. λιρών (1,76 δισεκ. ευρώ), η οποία κρίθηκε ζωτικής σημασίας, αλλά ανεπαρκής.

Η ένωση Art Fund ανακοίνωσε σήμερα μια επιπλέον δωρεά 750.000 λιρών (841.500 ευρώ) για 23 πολιτιστικά κέντρα, ανεβάζοντας σε 2,25 εκατομμύρια λίρες (2,5 εκ. ευρώ) στη στήριξή της στον τομέα από την αρχή της πανδημίας.

Μπάιντεν: Βάζει σε καραντίνα τους ταξιδιώτες – Πότε θα είναι υποχρεωτική η μάσκα

Βρετανία- covid-19: Η αστυνομία διέλυσε γάμο με σχεδόν 400 καλεσμένους

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι διέλυσε γάμο με σχεδόν 400 καλεσμένους, “μια απολύτως απαράδεκτη παραβίαση”, όπως τη χαρακτήρισε, του lockdown που ισχύει στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς βάσει των περιοριστικών μέτρων δεν επιτρέπεται η παρουσία περισσότερων από έξι ατόμων στους γάμους.

Βάσει των αυστηρών μέτρων που υιοθετήθηκαν στην αρχή του έτους, οι γάμοι επιτρέπεται να γίνονται “υπό εξαιρετικά μέτρα”, όμως αστυνομικοί βρήκαν εκατοντάδες ανθρώπους συγκεντρωμένους σε σχολείο στο Σράμφορντ Χιλ του βόρειου Λονδίνου. Τα παράθυρα είχαν καλυφθεί προκειμένου οι περαστικοί να μην μπορούν να δουν μέσα και ο διοργανωτής του γάμου τώρα κινδυνεύει με πρόστιμο 10.000 λιρών.

“Ήταν μια εντελώς απαράδεκτη παραβίαση της νομοθεσίας, η οποία ισχύει ξεκάθαρα για να σώσει ζωές και να προστατεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS)”, δήλωσε ο επιθεωρητής Μάρκους Μπένετ.

Τα κρούσματα covid-19 στη Βρετανία σημείωσαν ραγδαία άνοδο στο τέλος Δεκεμβρίου, μετά τον εντοπισμό ενός νέου παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού που είναι πιο μεταδοτικό, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να επιβάλουν αυστηρό lockdown σε πολλές περιοχές.

Αν και ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων μειώθηκε από το υψηλό των σχεδόν 70.000 στις 8 Ιανουαρίου σε λίγο κάτω από 40.000 τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν ανησυχίες ότι πάρα πολλοί άνθρωποι παραβιάζουν τους περιοριστικούς κανόνες, κάτι που σημαίνει ότι ο κορονοϊός εξακολουθεί να εξαπλώνεται.

Χθες Πέμπτη η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ προειδοποίησε τους παραβάτες ότι θα τιμωρούνται από την αστυνομία και ανακοίνωσε νέο πρόστιμο ύψους 800 λιρών για όσους συμμετέχουν σε πάρτι σε σπίτια.

Γερμανία-κορονοϊός: Δεν υπήρξε άνοδος των εισαγωγών στην εντατική λόγω των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δηλώνει γιατρός ΜΕΘ

Δεν υπήρξε άνοδος του αριθμού των εισαγωγών ασθενών με COVID-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στη Γερμανία λόγω των συναθροίσεων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χάρη στην τήρηση από τον κόσμο των μέτρων λοκντάουν, δήλωσε σήμερα ο γιατρός ΜΕΘ Γκέρνοτ Μαρξ.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων νέου κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε το 24ωρο που πέρασε κατά 17.862 και ανέρχεται πλέον σε 2.106.262, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου ότι οι αριθμοί είναι ενθαρρυντικοί, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλοί.

https://www.youtube.com/watch?v=4kD6XNjcL0Q

Βρετανία-κορονοϊός: Το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί ανοιχτά τα σύνορά του προς το παρόν, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος

Η Βρετανία διατηρεί ανοιχτά τα σύνορά της προς το παρόν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας Τζορτζ Γιουστίς, έπειτα από εικασίες που έγιναν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να κλείσει τελείως για τις αφίξεις, μετά την πρόσφατη σκλήρυνση των μέτρων για τους ταξιδιώτες με στόχο να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της COVID-19.

“Είναι σωστό που είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τα ταξίδια, αλλά δεν νομίζω ότι είναι σωστό αυτήν τη στιγμή να τα σταματήσουμε όλα και να κλείσουμε τα σύνορα”, δήλωσε ο Γιουστίς στον ραδιοσταθμό LBC.

Τα λοκντάουν που έχουν επιβληθεί στη Βρετανία απαγορεύουν τα περισσότερα διεθνή ταξίδια, ενώ βάσει των νέων κανονισμών που υιοθετήθηκαν την Δευτέρα αξιώνεται από τους ταξιδιώτες να έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού κατά την άφιξή τους στη χώρα και να τίθενται σε καραντίνα.

Πολωνία: Η Βαρσοβία ενδέχεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Pfizer λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις των εμβολίων κατά της covid-19

Η Πολωνία ενδέχεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Pfizer τον επόμενο μήνα, αν η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία δεν παραδώσει στη χώρα όλες τις δόσεις του εμβολίου της κατά της covid-19 για τις οποίες έχει δεσμευθεί, δήλωσε σήμερα ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Pfizer, που ανέπτυξε το εμβόλιό της κατά της covid-19 σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, μείωσε αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των παρτίδων που διανέμει στην ΕΕ. Η Pfizer και η BioNTech δεν έχουν σχολιάσει την εξέλιξη αυτή πέρα από μια ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία ανέφεραν ότι θα μειωθούν οι παραδόσεις, καθώς γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί η παραγωγή των εμβολίων στην Ευρώπη.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Ιταλία ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της Pfizer, εν μέσω αυξανόμενης αγανάκτησης για τις επιπτώσεις των μειωμένων προμηθειών στα προγράμματα εμβολιασμού των χωρών.

“Πιστεύω ότι αυτή η απόφαση (για την ανάληψη νομικής δράσης) ίσως ληφθεί τον επόμενο μήνα, αν δεν γίνουν οι παραδόσεις που έχει ανακοινώσει η κατασκευάστρια”, δήλωσε ο Πιοτρ Μούλερ στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Polskie Radio Program 1.

Τη Δευτέρα η Πολωνία έλαβε 176.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, περίπου 50% λιγότερες από αυτές που ανέμενε, επεσήμαναν οι αρχές.

Χθες Πέμπτη ο Πολωνός υπουργός Υγείας Άνταμ Νιντζίλσκι δήλωσε ότι οι υπολειπόμενες δόσεις θα αρχίσουν να παραδίδονται από τα μέσα Φεβρουαρίου.

“Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία η κατασκευάστρια ισχυρίζεται (…) ότι αυτή η διαφορά θα καλυφθεί”, επεσήμανε ο Μούλερ. “Όμως αν δεν συμβεί αυτό, φυσικά θα πρέπει να εξετάσουμε τη λήψη νομικών μέτρων”.

Κίνα- covid-19: Εστία μολύνσεων εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε εγχώριο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι εντόπισε για πρώτη φορά εστία μολύνσεων covid-19 μεταξύ των εργαζομένων σε εγχώριο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος, προκαλώντας ανησυχία στους καταναλωτές οι οποίοι μέχρι τώρα ανησυχούσαν κυρίως για την ασφάλεια των εισαγόμενων τροφίμων.

Δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 εντοπίστηκαν σε εργοστάσιο όπου σφαγιάζονται 50 εκατομμύρια κοτόπουλα ετησίως στην πόλη Χαρμπίν, στη βορειοανατολική Κίνα, το οποίο ανήκει στην ταϊλανδική εταιρεία Charoen Pokphand, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής κρέατος πουλερικών παγκοσμίως.

Άλλοι 28 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο και τρία μέλη των οικογενειών τους είναι θετικοί στον κορονοϊό, αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Πέμπτη κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αν και οι αρχές της Κίνας έχουν αναφέρει αρκετές φορές ότι εντόπισαν τον κορονοϊό σε εισαγόμενο κατεψυγμένο κρέας ή ψάρια, μέχρι στιγμής δεν είχαν εντοπιστεί σημαντικές εστίες της covid-19 σε εγχώρια εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων.

Εργαζόμενοι σε εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία αλλά και την Ευρώπη ήταν μεταξύ των ομάδων που επλήγησαν περισσότερο από την covid-19 πέρυσι, με χιλιάδες από αυτούς να μολύνονται από κορονοϊό.

Η εστία στο εργοστάσιο της C.P. εντοπίστηκε στη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας των κατοίκων της περιοχής, όπου τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί άνοδος των κρουσμάτων covid-19.

Εξάλλου κορονοϊός εντοπίστηκε σε δείγματα που ελήφθησαν μέσα από το εργοστάσιο, τα ψυγεία του και το εξωτερικό των συσκευασιών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης.

Ρωσία-κορονοϊός: 21.513 νέα κρούσματα και 580 θάνατοι

Η Ρωσία κατέγραψε 21.513 νέα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε σε 3.677.352, ανακοίνωσε σήμερα το εθνικό κέντρο διαχείρισης του κορονοϊού.

“Κατά την προηγούμενη ημέρα 21.513 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν σε 85 περιοχές της Ρωσίας, περιλαμβανομένων 2.539 χωρίς κλινικά συμπτώματα”, ανέφερε το κέντρο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σημειώθηκαν και 580 θάνατοι από covid-19, λιγότεροι σε σχέση με τους 612 μια ημέρα νωρίτερα, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 68.412.

Ιαπωνία- covid-19: Η κυβέρνηση θέλει να αυστηροποιήσει τα περιοριστικά μέτρα επιβάλλοντας πρόστιμα, ακόμη και ποινές φυλάκισης, για τους παραβάτες

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ενέκρινε σήμερα δύο νομοσχέδια που έχουν στόχο να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης της covid-19 και τα οποία θα επιτρέψουν, αν υιοθετηθούν ως έχουν, την επιβολή προστίμων ακόμη και ποινών φυλάκισης στους παραβάτες.

Μόλις έξι μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, οι οποίοι αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ένα μέρος της Ιαπωνίας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων covid-19.

Όμως σε αντίθεση με άλλες χώρες, οι εκκλήσεις των αρχών για περιορισμό των μετακινήσεων δεν συνοδεύονται προς το παρόν από πρόστιμα.

Η ιαπωνική κυβέρνηση προσπαθεί να βρει μια ισορροπία μεταξύ των περιοριστικών μέτρων και της συνέχισης της οικονομικής δραστηριότητας, όμως οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης κρίνονται ανεπαρκείς και η δημοτικότητά του έχει καταποντιστεί, σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Τα νέα νομοσχέδια, τα οποία ο Σούγκα ζήτησε από το κοινοβούλιο να εξετάσει “άμεσα”, προβλέπουν ποινές φυλάκισης έως και ενός έτους για όσους έχουν βρεθεί θετικοί στην covid-19 αλλά αρνούνται να νοσηλευθούν, ένα μέτρο το οποίο η αντιπολίτευση χαρακτήρισε “ακραίο”.

Παράλληλα προβλέπεται η επιβολή προστίμων έως και 500.000 γεν (σχεδόν 4.000 ευρώ) για τα μπαρ και τα εστιατόρια που δεν κλείνουν στις 20:00, όπως προβλέπεται για όσο διάστημα ισχύει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αν και μέχρι πρότινος η Ιαπωνία είχε γλιτώσει από την πανδημία σε σχέση με άλλες χώρες, από τον Νοέμβριο είναι αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα μολύνσεων, το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, απειλεί το σύστημα υγείας της χώρας.

Τα ιδιωτικά νοσοκομεία μπορούσαν μέχρι τώρα να αρνηθούν την εισαγωγή ασθενών με covid-19, όμως το καινούργιο νομοσχέδιο θα επιτρέπει στις τοπικές αρχές να δημοσιοποιούν ποια είναι αυτά, ασκώντας τους πίεση.

Γερμανία- covid-19: Ξεπέρασαν τους 50.000 οι θάνατοι, πάνω από 2,1 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορονοϊού

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από covid-19 στη Γερμανία ξεπέρασε σήμερα το όριο των 50.000, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), λίγο αφού η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια συμφώνησαν να παραταθούν έως τα μέσα Φεβρουαρίου τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το RKI έχει καταγράψει συνολικά 50.642 θανάτους από την αρχή της πανδημίας τον χειμώνα του 2020. 859 ασθενείς με covid-19 υπέκυψαν τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός μειωμένος σε εβδομαδιαία βάση.

Εξάλλου το ινστιτούτο ανακοίνωσε σήμερα 17.862 νέα κρούσματα covid-19 για το προηγούμενο 24ωρο. Συνολικά στη Γερμανία έχουν μολυνθεί από κορονοϊό περισσότεροι από 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο επιποπλασμός τις προηγούμενες επτά ημέρες ανερχόταν σε 115,3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στο σύνολο της χώρας. Αν και παρατηρείται πτωτική τάση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, το ποσοστό αυτό είναι πολύ πάνω από τον στόχο των λιγότερων από 50 μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους που έχει θέσει η γερμανική κυβέρνηση.

Εξαιτίας του σταθερά αυξημένου αριθμού κρουσμάτων covid-19, η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 ομόσπονδων κρατιδίων συμφώνησαν την Τρίτη να αυστηροποιήσουν και να παρατείνουν ως τα μέσα Φεβρουαρίου τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας, φοβούμενοι κυρίως τα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού που είναι πιο μεταδοτικά.

Εστιατόρια, καφέ, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα που παραμένουν κλειστά εδώ και δυόμιση μήνες δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν πριν από τις 14 Φεβρουαρίου τουλάχιστον.

Εξάλλου ιατρικές, χειρουργικές μάσκες ή μάσκες FFP2 είναι πλέον υποχρεωτικές στα καταστήματα και τα μέσα μεταφοράς, ενώ η τηλεργασία είναι υποχρεωτική όπου αυτό είναι δυνατό τουλάχιστον ως τις 15 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα