Ελλάδα

Πανελλήνιες: Οι τροφές που πρέπει να εντάξετε στην διατροφή σας

Όσα πρέπει να προσέξετε για να παραμείνετε υγιείς κατά την διάρκεια των πανελληνίων.

Parallaxi
πανελλήνιες-οι-τροφές-που-πρέπει-να-εν-611368
Parallaxi
Εικόνα usplash

Με τις πανελλήνιες εξετάσεις να βρίσκονται προ των πυλών, το στρες και η κούραση για πολλούς μαθητές έχει αρχίσει να τους καταβάλει. Η Δεύτερα 15 Ιουνίου θα αποτελέσει κρίσιμη μέρα, με τους υποψήφιους φοιτητές να εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. 

Πέραν της προετοιμασίας των μαθητών για τις εξετάσεις, σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα έχει και η διατροφή τους. Μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής, με τροφές πλούσιες σε βιταμίνες οι εξεταζόμενοι μπορούν να έχουν την σωματική ενέργεια που επιθυμούν.

Η διατροφή των μαθητών πρέπει να εμπεριέχει ένα καλό πρωινό. Tα χαρακτηριστικά αυτού, είναι ένα πρωινό που θα χορτάσει τον κορεσμό τους αλλά θα τους παρέχει και τις σωστές βιταμίνες. Το πρώτο γεύμα της ημέρας μπορεί να περιέχει ένα γαλακτοκομικό προϊόν (πχ γάλα, γιαούρτι), με αμυλούχο τρόφιμο (δημητριακά, ψωμί, σπιτικό κέικ) και ένα φρούτο ή χυμό.

Παρόλο την πίεση – ή ακόμα και την έλλειψη- του χρόνου, δεν πρέπει αν παραλείπονται γεύματα. Ιδανικά, ο μαθητής θα πρέπει να τρώει ένα γεύμα ή σνακ κάθε 2-3 ώρες, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μερικές από τις βιταμίνες που πρέπει να ενταχθούν -όχι μόνο στο πρωινό- είναι η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Ε, η βιταμίνη D και τα ω-3 λιπαρά. Οι τροφές που θα μας παρέχουν τις παραπάνω είναι: τα πουλερικά, όσπρια, ξηροί καρποί, αβγά, συκώτι, λιπαρά ψάρια και θαλασσινά ακόμα και το μουρουνέλαιο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα