Ελλάδα

Πάνω από 100 προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας

Ανταπόκριση από προσαχθέντα στο αμφιθέατρο του Μεταγωγών.

Parallaxi
πάνω-από-100-προσαγωγές-στην-ευρύτερη-πε-694108
Parallaxi

προσαγωγές εξάρχεια

Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. Σημειώνεται, ότι οι 60 προσαγωγές έχουν γίνει από την περιοχή των Εξαρχείων.

Πριν από λίγο επικράτησε ένταση στα Εξάρχεια, όταν ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε κρατώντας ένα πανό. Αμέσως μετά αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν τη συγκέντρωση.

Προσαγωγές και συλλήψεις δικηγόρων καταγγέλλει ο ΔΣΑ

Την αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας έχουν προκαλέσει οι σημερινές προσαγωγές/συλλήψεις δικηγόρων από τις αστυνομικές αρχές στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης στα Εξάρχεια.

«H πρωτοφανής αυτή ενέργεια των αστυνομικών αρχών που παρεμπόδισε τους συναδέλφους από το να ασκήσουν το υπερασπιστικό τους καθήκον παραβιάζει την ουσία του δικηγορικού λειτουργήματος και πλήττει σοβαρά τον πυρήνα του κράτους δικαίου» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ.

Ανταπόκριση από προσαχθέντα στο αμφιθέατρο του Μεταγωγών

Δημοσιογράφος της Εργατικής Αλληλεγγύης σημειώνει πως «πάνω από 80 άτομα βρισκόμαστε εδώ και περίπου 2 ώρες κλεισμένοι στο αμφιθέατρο του Μεταγωγών» καταγγέλλοντας την «αναλγησία της αστυνομίας και της κυβέρνησης» καθώς «αυτή τη στιγμή κρατούνται ανάμεσά μας 13 υγειονομικοί εκ των οποίων κάποιοι έχουν βάρδια στα νοσοκομεία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα