Top

Πάνω από 16.000 νεκροί στη Γερμανία-Νέα συμφωνία από τη Βρετανία για εμβόλιο

Σε καραντίνα επίσης πρωθυπουργός χώρας.

Parallaxi
πάνω-από-16-000-νεκροί-στη-γερμανία-νέα-συμφ-690942
Parallaxi

Η εικόνα της πανδημίας σήμερα:

Η εικόνα της πανδημίας την ίδια ώρα χθες:

Αναλυτικότερα η κατάσταση ανά τον κόσμο:

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα από αύριο Δευτέρα στο Σαν Φρανσίσκο εξαιτίας της αναζωπύρωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού

Η δημοτική αρχή στην πόλη Σαν Φρανσίσκο (Καλιφόρνια) ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει περιορισμό της κυκλοφορίας και άλλα μέτρα από αύριο Δευτέρα, εξαιτίας της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Τα εμπορικά καταστήματα η λειτουργία των οποίων δεν κρίνεται απόλυτα απαραίτητη θα αναστείλουν τη λειτουργία τους και όλες οι συναθροίσεις θα απαγορεύονται από τις 22:00 ως τις 05:00, μέτρο που θα παραμείνει σε ισχύ ως την 21η Δεκεμβρίου, τόνισε χθες Σάββατο η δήμαρχος Λόντον Νικόλ Μπριντ.

Επίσης ορισμένα καταστήματα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο θα είναι υποχρεωμένα να μειώσουν τον αριθμό των πελατών τους — σε περίπτωση που δεν συμμορφώνονται προς τη νέα σύσταση, θα κλείνουν — από το απόγευμα σήμερα Κυριακή, πρόσθεσε η Μπριντ, η πρώτη αφροαμερικανίδα δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο.

Τα μέτρα αφορούν επίσης την κομητεία Σαν Ματέο, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.

«Δεν ξέρω πώς να το πω με περισσότερη σαφήνεια. Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος με την οποία έχουμε έρθει αντιμέτωποι κατά την διάρκεια της πανδημίας», τόνισε η 46χρονη Δημοκρατική πολιτικός μέσω Twitter. «Πρέπει να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο τώρα και δεν μπορούμε να την αφήσουμε να συνεχίζεται με αυτόν τον ρυθμό».

Αφού έκλεισε τα μπαρ και τα εστιατόρια την Τετάρτη, το Λος Άντζελες υιοθέτησε προχθές Παρασκευή σειρά περιοριστικών μέτρων ως την 20ή Δεκεμβρίου. Οι περισσότερες δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις απαγορεύθηκαν για τρεις εβδομάδες, κάτι πάντως που δεν αφορά τις θρησκευτικές λειτουργίες και τις διαδηλώσεις.

Η Καλιφόρνια επέβαλε την περασμένη εβδομάδα περιορισμό της κυκλοφορίας στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς της, το μέτρο αυτό όμως δεν αφορούσε το Σαν Φρανσίσκο.

Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί σχεδόν 265.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 κι έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 13 εκατομμύρια κρούσματα του SARS-CoV-2. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς.

Βραζιλία-Covid-19 : 51.922 νέα κρούσματα, 587 νέοι θάνατοι

Η Βραζιλία κατέγραψε 51.922 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο και 587 νέους θανάτους, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Συνολικά, η Βραζιλία μετρά 6.290.272 κρούσματα της επιδημίας και 172.561 θανάτους.

Χιλή: 1.718 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 44 θάνατοι εξαιτίας της σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες 44 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 1.178 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Μεξικό: Πάνω από 105.000 οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 1,1 εκατομμύριο τα κρούσματα του νέου κορονοϊού

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 10.008 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 586 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των σχεδόν 129 εκατ. κατοίκων ανέρχεται σε 105.459 νεκρούς επί συνόλου 1.100.683 μολύνσεων.

Πρόκειται για τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας παγκοσμίως.

Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει πως οι αριθμοί τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων πιθανόν είναι πολύ υψηλότεροι στην πραγματικότητα.

Βρετανία: Συμφωνία με τη Moderna για την αγορά άλλων 2 εκατ. δόσεων του υποψηφίου εμβολίου της εναντίον του νέου κορονοϊού

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έκλεισε συμφωνία με την εταιρεία Moderna Inc για την αγορά επιπλέον 2 εκατομμυρίων δόσεων του υποψηφίου εμβολίου της εναντίον του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε η ίδια σήμερα.

Με τη συμφωνία αυτή, το Λονδίνο θα αποκτήσει πρόσβαση σε αριθμό δόσεων του συγκεκριμένου σκευάσματος που αρκεί για τον εμβολιασμό 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Συνολικά, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει κλείσει συμφωνίες για την αγορά 357 εκατομμυρίων δόσεων υποψηφίων εμβολίων από επτά εταιρίες και φορείς που τα αναπτύσσουν, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του βρετανικού υπουργείου Υγείας.

Ο βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ διαβεβαίωσε πως το Λονδίνο έχει πλέον ιδιαίτερα «ευρύ φάσμα» υποψηφίων εμβολίων στη διάθεσή του και «είναι έτοιμο» να αρχίσει ανοσοποίηση μόλις λάβουν πιστοποίηση από τον αρμόδιο εποπτικό φορέα, «ξεκινώντας από εκείνους που θα ωφεληθούν περισσότερο».

Γερμανία: Ξεπέρασαν τους 16.000 οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 1,04 εκατ. κρούσματα του νέου κορονοϊού

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 14.611 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 1.042.700, δείχνουν σήμερα Κυριακή τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 158 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα ως αυτό το στάδιο να φθάνει τους 16.123 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το όριο του ενός εκατομμυρίου μολύνσεων από τον ιό στη Γερμανία ξεπεράστηκε την Παρασκευή.

Κροατία: Ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς σε καραντίνα, η σύζυγός του προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς τέθηκε σε καραντίνα καθώς η σύζυγός του διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, μετέδωσαν χθες Σάββατο κροατικά ΜΜΕ.

Ο συντηρητικός πολιτικός υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο ήταν αρνητικό, σύμφωνα με την εφημερίδα Jutarnji List, η οποία επικαλέστηκε κυβερνητική ανακοίνωση.

Η Άνα Μάσλατς-Πλένκοβιτς είχε ελαφριά συμπτώματα της COVID-19, της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός. Υποβλήθηκε σε τεστ χθες το πρωί, το οποίο ήταν θετικό.

Ο σύζυγός της τέθηκε αυτόματα σε 10ήμερη καραντίνα.

Στον επικεφαλής της κυβέρνησης «συστήθηκε να παραμείνει στο σπίτι τις επόμενες 10 ημέρες. Θα ασκεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως», ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησής του.

Λόγω της αύξησης των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, την εβδομάδα που πέρασε επιβλήθηκαν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα. Ανεστάλη η λειτουργία εστιατορίων και καφέ, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα ελέγχεται από τις αρχές η σύσταση για τη χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους. Η κυβέρνηση σκοπεύει να επιβάλλει αυστηρές τιμωρίες στους παραβάτες των μέτρων, από βαριά χρηματικά πρόστιμα ως ποινές φυλάκισης.

Χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας της Κροατίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 55 άνθρωποι, ενώ επιβεβαιώθηκαν 3.987 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Κροατία έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 1.655 νεκρούς επί συνόλου 25.357 μολύνσεων.

Νότια Κορέα: 450 κρούσματα του νέου κορονοϊού, ένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, οι αρχές εξετάζουν τη λήψη αυστηρότερων μέτρων

Οι αρχές της Νότιας Κορέας θα εξετάσουν σήμερα το ενδεχόμενο να επιβάλλουν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, περιλαμβανομένης της αναστολής μέρους της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς αυτή την εβδομάδα κατέγραψαν τρεις φορές πάνω από 500 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24ωρη βάση, τον ταχύτερο ρυθμό εξάπλωσης της πανδημίας από την αρχή της χρονιάς.

Ο πρωθυπουργός Τσονγκ Σιέ-γκιούν θα συνεδριάσει με αξιωματούχους των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στις 15:00 (τοπική ώρα· 08:00 ώρα Ελλάδας) για να ληφθούν αποφάσεις, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της χώρας (KDCA) ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 450 κρούσματα του SARS-CoV-2 και ένας ασθενής υπέκυψε εξαιτίας της COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη Νότια Κορέα έφθασε ως αυτό το στάδιο τους 523 νεκρούς επί συνόλου 33.824 μολύνσεων. Το ποσοστό θνητότητας διαμορφώθηκε στο 1,55%.

Τα κρούσματα ήταν πάνω από 500 τις προηγούμενες τρεις συναπτές ημέρες και ο αριθμός τους παρέμεινε τριψήφιος για 22η συνεχόμενη ημέρα, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί το «τρίτο κύμα» της πανδημίας.

Κίνα: 11 κρούσματα σε 24 ώρες

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 11 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 6 την προηγουμένη.

Ινδία: Πάνω από 41.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού, σχεδόν 500 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν άλλα 41.810 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 496 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα