Διεθνή

Ο Πάολο Σορεντίνο “σκηνοθετεί” την αγαπημένη του Ρώμη, στη μετά το lockdown εποχή

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης με Όσκαρ Πάολο Σορεντίνο είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του τελευταίου τεύχους του Vanity Fair Italia, που μόλις κυκλοφόρησε. Στα χέρια του, το περιοδικό γίνεται σενάριο, ταινία στην οποία ηθοποιοί, καλλιτέχνες και διασημότητες συμμετέχουν ως συγγραφείς. Το project είναι εμπνευσμένο από την ταινία «Η Τέλεια Ομορφιά» (La grande bellezza), που χάρισε στον […]

Parallaxi
ο-πάολο-σορεντίνο-σκηνοθετεί-την-αγ-601830
Parallaxi

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης με Όσκαρ Πάολο Σορεντίνο είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του τελευταίου τεύχους του Vanity Fair Italia, που μόλις κυκλοφόρησε.

Στα χέρια του, το περιοδικό γίνεται σενάριο, ταινία στην οποία ηθοποιοί, καλλιτέχνες και διασημότητες συμμετέχουν ως συγγραφείς. Το project είναι εμπνευσμένο από την ταινία «Η Τέλεια Ομορφιά» (La grande bellezza), που χάρισε στον Ιταλό σκηνοθέτη Όσκαρ το 2014 και εξελίσσεται σε ένα ολοκαίνουριο εγχείρημα μεταξύ ταινίας και έκδοσης.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού απεικονίζεται ένα σμήνος ροζ φλαμίνγκο φωτογραφημένα το βράδυ στα Ισπανικά Σκαλιά (Σκαλινάτα) στη Ρώμη, από τον Άλεξ Ματζόλι και τον Πάολο Σορεντίνο. Μια εμβληματική όσο και σουρεαλιστική εικόνα που ανακοινώνει την έναρξη της «Φάσης 4», μια ονειρική αλλά σημαντική στιγμή για να σταματήσει κανείς και να σκεφτεί για το μέλλον μετά τo lockdown και τα πρώτα δοκιμαστικά βήματα προς την ανάκαμψη. Ο καθένας καλείται να φανταστεί τη δική του «Φάση 4». Για τον Σορεντίνο, αυτή η φάση συμπίπτει με τη θρυλική «Τέλεια ομορφιά» της Ιταλίας, ένα θησαυρό και μια ευκαιρία, έναν ωκεανό υπεροχής που πρέπει να μελετηθεί και να αξιοποιηθεί για κάθε δυνατότητα αναγέννησης. Για τον αναγνώστη, είναι μια πρόσκληση για δημιουργία και φαντασία: ο καθένας μπορεί να στείλει το όραμά του για το μέλλον χρησιμοποιώντας το hashtag # phase4 μαζί με μια φωτογραφία για να απεικονίσει τα όνειρά του για το αύριο.

Το τεύχος περιλαμβάνει επίσης μια σειρά βίντεο που παρουσιάζουν την εκτενή δουλειά του Σορεντίνο, όλα γυρισμένα στην Αιώνια Πόλη κατά τη διάρκεια του lockdown. Οι αρχές της πόλης της Ρώμης παραχώρησαν αποκλειστική πρόσβαση σε μερικά από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά της σημεία για ρεπορτάζ και καλλιτεχνικές παραστάσεις, όπως η Galleria Borghese αλλά και το Teatro dell’Opera.

Στο τεύχος φιλοξενούνται κείμενα  διεθνών σταρ , οι οποίοι περιγράφουν προσωπικές εμπειρίες και αναμνήσεις που σχετίζονται με την ιταλική ομορφιά: των Σάρον Στόουν, Τζένιφερ Λόρενς, Γουίλιαμ Νταφόε, Τζουντ Λόου, Γουές Άντερσον, Τζέιν Φόντα, Τζον Μάλκοβιτς, Ρέιτσελ Γουέιτς, και Γούντυ Χάρελσον.

Η ιταλική μόδα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο – ο σχεδιαστής Alessandro Michele εμφανίζεται σε συνομιλία με τον ράπερ Achille Lauro, συζητώντας τη δύναμη της ομορφιάς στη σημερινή κουλτούρα. Η σύγχρονη τέχνη εκπροσωπείται από τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς, η οποία δημιούργησε ένα αποκλειστικό κομμάτι ως απάντηση στην πρόσκληση του Σορέντινο.

Τέλος, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι εντάσσεται στην παρέα των σταρ του περιοδικού με μια ιστορία για τη δική της ομορφιά. Η Ροσελίνι ανατρέχει στις αναμνήσεις των γονιών της Ίνγκριντ Μπέργκμαν και Ρομπέρτο Ροσελίνι, μιλά για την επιτυχία της ως πρότυπο παγκόσμιας ομορφιάς στη μεγάλη οθόνη και για το νέο της ρόλο ως ακτιβίστρια και υποστηρίκτρια μιας νέας εμβληματικής όσο και περιεκτικής, φεμινιστικής αισθητικής.

Πηγή: Condé Nast

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα