Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Η Ευρώπη πρέπει να μοιραστεί την ευθύνη για τους πρόσφυγες

Απηύθυνε έκκληση στα κράτη να ανοίξουν "την πόρτα της καρδιάς".

Parallaxi
πάπας-φραγκίσκος-η-ευρώπη-πρέπει-να-μο-822382
Parallaxi
Εικόνα: SOOC

Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να μοιραστούν την ευθύνη της υποδοχής μεταναστών και να τους βοηθήσουν να ενσωματωθούν, δήλωσε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθύνοντας έκκληση στα κράτη να ανοίξουν “την πόρτα της καρδιάς”.

Μιλώντας κατά τη εβδομαδιαία γενική ακρόαση ο Φραγκίσκος, που έχει καταστήσει την υπεράσπιση των μεταναστών και των προσφύγων ακρογωνιαίο λίθο του αξιώματός του ως πάπα, είπε πως μπόρεσε να αγγίξει την “τραυματισμένη ανθρώποτητά” τους κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο και στην Ελλάδα νωρίτερα αυτό τον μήνα.

“Μπόρεσα επίσης να δω πώς μόνο λίγες ευρωπαϊκές χώρες φέρουν το μεγαλύτερο μέρος των συνεπειών του φαινομένου της μετανάστευσης στην περιοχή της Μεσογείου”, είπε.

“Στην πραγματικότητα (η μετανάστευση) καλεί όλους για ένα μοίρασμα της ευθύνης εκ μέρους όλων και την οποία καμία χώρα δεν μπορεί να αποφύγει, γιατί είναι ένα πρόβλημα της ανθρωπότητας”, είπε.

Δώδεκα μετανάστες από προσφυγικές δομές στην Κύπρο που επανεγκαθίστανται στην Ιταλία με φροντίδα του Πάπα Φραγκίσκου έφθασαν την περασμένη εβδομάδα, η πρώτη ομάδα από περίπου 50 που αναμένονται από το νησί.

Ο Φραγκίσκος εξέφρασε την ελπίδα περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να επιτρέψουν σε τοπικές χριστιανικές οργανώσεις να φέρουν και άλλους πρόσφυγες και μετανάστες και να τους βοηθήσουν να ενσωματωθούν.

“Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξετε μια πόρτα, την πόρτα της καρδιάς. Ας μην είμαστε ασυνεπείς αυτά τα Χριστούγεννα”, είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα