Διεθνή

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδικάζει τον “ιό” της καταναλωτικότητας των Χριστουγέννων

Λόγια που θα πρέπει να ακούσουμε όλοι μας.

Parallaxi
ο-πάπας-φραγκίσκος-καταδικάζει-τον-ι-521653
Parallaxi
Weekly public audience, Pope Francis, Saint Peter’s Square

Μιλώντας στο Βατικανό σε ένα από τα πιο καταναλωτικά σαββατοκύριακα (Black Friday – Cyber Monday), o Πάπας Φραγκίσκος είπε πως οι άνθρωποι πρέπει να “αντισταθούν στα εκθαμβωτικά φώτα του καταναλωτισμού” πριν τα Χριστούγεννα.

Χαρακτήρισε την καταναλωτική μανία που υπάρχει παντού εν όψει Χριστουγέννων έναν “ιό που επιτίθεται στη ρίζα της πίστεως”. Συνέχισε σημειώνοντας πως “οι άνθρωποι πιστεύουν πως η ζωή τους εξαρτάται μόνο από τα υλικά αγαθά που διαθέτουν και όχι από την πίστη τους”.

“Πρέπει να αντισταθούμε στον πειρασμό του να ορίζουμε τη ζωή μας από τα υλικά αγαθά, και κάλεσε τους πιστούς να προσπαθήσουν να “αντισταθούν στα εκθαμβωτικά φώτα του καταναλωτισμού που θα είναι παντού αυτό το μήνα.”

“Όταν ζεις για τα υλικά αγαθά αυτά δεν είναι ποτέ αρκετά, η απληστία μεγαλώνει και οι υπόλοιποι άνθρωποι γίνονται εμπόδια σε έναν αγώνα δρόμου”.

Τα λόγια του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα την εβδομάδα που διανύουμε με την Black Friday να έχει μονοπωλήσει τις συζητήσεις και τη Cyber Monday που ξημερώνει αύριο.

Ενημερωτικά, οι Αμερικανοί αναμένεται να ξοδέψουν περίπου 662 δισεκατομμύρια ευρώ ($730 δισ.) τη φετινή εορταστική περίοδο σε ψώνια.

Με πληροφρίες από DW

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα