Ελλάδα

Παραιτήθηκαν λόγω κόπωσης οι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Δηλώνουν ότι εξαναγκάστηκαν στην έσχατη κίνηση της παραίτησης μήπως κάποιος αρμόδιος κινητοποιηθεί

Parallaxi
παραιτήθηκαν-λόγω-κόπωσης-οι-γιατροί-683423
Parallaxi
εικόνα: unsplash

Τις παραιτήσεις τους λόγω εξουθένωσης από τα εντατικά ωράρια και την έλλειψη προσωπικού, υπέβαλαν όλοι οι εντατικολόγοι γιατροί της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, δηλώνοντας εξαντλημένοι. Στην παραίτηση τους επισημαίνουν ότι «έχοντας εξαντλήσει κάθε μέσο για να λυθεί το πρόβλημα της ΜΕΘ και μπροστά στην διαρκή απειλή της διοίκησης να εργάζονται με άκρως επισφαλείς συνθήκες, έτσι εξαναγκάζονται στην έσχατη κίνηση μήπως κάποιος αρμόδιος κινητοποιηθεί».

Όπως λένε χαρακτηριστικά με ανακοίνωσή τους, «το σύνολο των γιατρών της ΜΕΘ δηλώνουμε οτι εξωθούμαστε να υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας διότι η διοίκηση του νοσοκομείου μας αναγκάζει κλιμακούμενα εδώ και μεγάλο διάστημα να αναλάβουμε καθήκοντα πέραν των αρμοδιοτήτων μας και της επιστήμης μας, καθιστώντας την ήδη πιεσμένη δουλειά μας που είναι εντός της μονάδας δευτερεύουσα και επισφαλή, τόσο για τους νοσηλευόμενους της ΜΕΘ όσο και για τους γιατρούς της».

Οι γιατροί, Χαράλαμπος Μαρκάκης (συντονιστής διευθυντής), Ηλίας Σαμιώτης (διευθυντής), Δέσποινα Καμπουράκη (διευθύντρια), Αναστασία Πεντάρη (επιμελήτρια Α΄) και Αικατερίνη Κυρίτση (επιμελήτρια Β΄), συμπληρώνουν πως έχουν «κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με πολλαπλά υπομνήματα εδώ και πολύ καιρό, αλλά η διοίκηση όχι μόνο μας αγνοεί παντελώς, αλλά επιπλέον μας επιφορτώνει καθημερινά με επιπλέον καθήκοντα, με αποκορύφωμα το “εντέλλεσθε” για τις διακομιδές των ασθενών οποιουδήποτε τμήματος του νοσοκομείου και του ΤΕΠ».

Ανδρέας Ξανθός: Το νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι πλέον στο «χείλος του γκρεμού»

Ηχηρό μήνυμα εξάντλησης αντοχών και λειτουργικής κατάρρευσης του ΕΣΥ χαρακτήρισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξάνθος τις ταυτόχρονες παραιτήσεις όλων των γιατρών της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

«Οι ταυτόχρονες παραιτήσεις όλων των γιατρών της ΜΕΘ δεν είναι απλώς μια «κραυγή αγωνίας», δεν είναι ένα «καμπανάκι κινδύνου», είναι ένα ηχηρό μήνυμα εξάντλησης αντοχών και λειτουργικής κατάρρευσης του νοσοκομείου» τόνισε ο Ανδρέας Ξάνθος.

Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως όπως πρόκειται από την περίπτωση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, «πόσο άστοχη και υπονομευτική για την προοπτική του νοσοκομείου Ρεθύμνου, ήταν η εξαίρεση του από την ενίσχυση των ΜΕΘ (με κλίνες και προσωπικό) που σχεδίασε το Υπουργείο Υγείας». Καταλήγει ότι «είναι προφανές λοιπόν οι γιατροί της ΜΕΘ εξωθήθηκαν  σε παραίτηση. Το νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι πλέον στο «χείλος του γκρεμού».

Χάος και στο νοσοκομείο Αγρινίου: 50 ανεμβολίαστοι σε αναστολή και άλλοι… 40 σε αναρρωτική άδεια

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το νοσοκομείο με τα υψηλότατα ποσοστά θνητότητας από κορωνοϊό , που άγγιζαν το 100% τον περασμένο Ιούνιο ενώ η Μονάδα εντατικής θεραπείας παραμένει κλειστή.

Η εφαρμογή του μέτρου της αναστολής εργασίας (άνευ πληρωμών) στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς έχει προκαλέσει χάος στο νοσοκομείο Αγρινίου προβληματίζει ήδη. Συνολικά 87 εργαζόμενοι από το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και τρεις γιατροί, παραμένουν ανεμβολίαστοι και οι 50 από αυτούς τέθηκαν σε αναστολή εργασίας.

Οι υπόλοιποι 40, σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, έχουν βγει σε… αναρρωτική άδεια. Το γεγονός ότι ταυτόχρονα, 40 άτομα, ανεμβολίαστα, βγήκαν σε αναρρωτική άδεια, προκαλεί ερωτήματα, ενώ σε συνδυασμό με όσους τέθηκαν από σήμερα σε αναστολή εργασίας προκαλεί σημαντικά κενά στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου έχει αρχίσει να θυμίζει ξανά την εικόνα που είχε προ περίπου πέντε μηνών, αφού νοσηλεύονται σε αυτή περίπου 20 ασθενείς, ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που ήταν να λειτουργήσει στις 23 Αυγούστου, παραμένει κλειστή, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση.

πηγές: TVXS, Πρώτο Θέμα

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα