Ελλάδα

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Περού για τον λαό που διαδηλώνει

Το σύνθημα στον τοίχο

Parallaxi
παρέμβαση-ρουβίκωνα-στην-πρεσβεία-το-968289
Parallaxi

Υπέρ του λαού του Περού που βρίσκεται στους δρόμους και διαδηλώνει κατά χιλιάδες, αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία της χειμαζόμενης χώρας της Λατινικής Αμερικής, απέναντι από την Ηρώδου Αττικού και έγραψαν σύνθημα σε έναν τοίχο.

Σε κείμενο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της η αναρχική ομάδα, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τι κι αν ο Καστίγιο έχει ιθαγενική καταγωγή, τι κι αν αναδείχθηκε στην προεδρία μέσα από συνδικαλιστικούς αγώνας, τι κι αν η κοινωνική βάση του Περού πίστεψε σε αυτόν, η πραγματικότητα είναι μονάχα μία. Αν θες να χτυπήσεις τον εχθρό με τα μέσα του, αυτός θα αντιδράσει, όπως αντέδρασε η περουβιανή ολιγαρχία και το διεθνές κεφάλαιο, και είτε θα σε καταπιεί είτε θα σε πετάξει.

Το ζήσαμε πρόσφατα και στην Ελλάδα με τον Σύριζα, μην έχουμε αυταπάτες.

Μονάχα από τα κάτω, μονάχα από τη βάση, μαζικά και οργανωμένα, μπορεί να έρθει κάποια αλλαγή, από λαϊκά κινήματα που δε διαπραγματεύονται, αλλά παλεύουν για το δίκιο και την ανεξαρτησία, παλεύουν ενάντια σε όσους λίγο λίγο ροκανίζουν τη ζωή μας καθημερινά.

Έτσι και στο Περού, ο κόσμος της εργασίας και της υπαίθρου, οι ιθαγενικοί λαοί, των οποίων τη γη ρημάζουν τα αρπακτικά του κράτους και του διεθνούς κεφαλαίου, μονάχα αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο για τη ζωή τους, και θα βρουν τον δρόμο για την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα