Διεθνή

Παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό ανοικτά του Φαρμακονησίου

Τι γράφει η Hurriyet για το γεγονός.

Parallaxi
παρενόχληση-σκάφους-του-λιμενικού-απ-957303
Parallaxi

Βίντεο από τουρκικές προκλήσεις στο Φαρμακονήσι ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Open, τουρκικό σκάφος πλησίασε με σκοπό να παρενοχλήσει σκάφος του ελληνικού λιμενικού ανοιχτά του Φαρμακονησίου και των Ιμίων.

Κατά την ίδια πηγή και σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού πρόκειται πια για σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης σε σκάφος του Λιμενικού, το οποίο περιπολούσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει ότι η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να εμβολίσει το σκάφος, ενώ οι Έλληνες λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές.

Εν συνεχεία, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής αποχώρησε από το σημείο, κατευθυνόμενο ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Τι γράφει η Hurriyet για το γεγονός

Για φόβο και πανικό στην Αθήνα κάνει λόγο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, αναφορικά με το περιστατικό.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, είπε στον τηλεοπτικό αέρα πως η τουρκική εφημερίδα αναφέρει σε τίτλο της: «Πρόκληση, παρενόχληση και πανικός στο Αιγαίο», ενώ σημειώνει ότι «ελληνικό σκάφος πυροβόλησε στους τούρκους αλιείς».

Επίσης η εφημερίδα γράφει:

«Ελληνικό σκάφος του Λιμενικού της Ελλάδας παρενόχλησε τους Τούρκους αλιείς στα ανοιχτά στα Δίδυμα και έριξε προειδοποιητική βολή. Μόλις η Τουρκία απάντησε άμεσα προκλήθηκε φόβος και πανικός στην Αθήνα».

Με πληροφορίες από Open

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα