Top

«Πάρτι» στο Twitter με τους φοίνικες της Πλατείας Αριστοτέλους

Θέση στο ζήτημα πήρε ο Σάκης Αρναούτογλου και ο Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Parallaxi
πάρτι-στο-twitter-με-τους-φοίνικες-της-πλατ-803190
Parallaxi

Σειρά αντιδράσεων προκάλεσαν εικόνες που αποτύπωναν το πώς θα μοιάζει η Πλατεία Αριστοτέλους,  με βάση πρόταση που κέρδισε το πρώτο βραβείο της κριτικής επιτροπής του διεθνούς διαγωνισμού, τον οποίο προκήρυξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για ανάπλαση αυτού του μνημειακού άξονα της πόλης.

Οι χρήστες του Twitter δεν έχασαν ευκαιρία και σχολίασαν καυστικά τους φοίνικες που απεικονίζονται, καθώς και όλο το σχέδιο της ανάπλασης της πλατείας, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για το Κάιρο αλλά για τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που  σημείωσαν πως οι φοίνικες ξέμειναν από τα γυρίσματα του Banderas στην πόλη.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά από τα πιο πετυχημένα tweets:

Αιχμηρό ήταν και το σχόλιο του Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «η Θεσσαλονίκη δεν είναι Κάιρο».

Αναλυτικά η δημοσίευση του:

Έτσι λέει θα γίνει η νέα Πλατεία Αριστοτέλους, με….φοίνικες!!!

Απορώ πραγματικά, αν αυτό αληθεύει, δεν είδαν τι έγινε μ’ αυτά τα φυτά αλλά και με άλλα παρόμοια στον παγετό του 2017 αλλά και σε άλλους παγετούς στο παρελθόν?

Η βλάστηση εξαρτάται κυρίως από το γεωγραφικό πλάτος μιας περιοχής, που καθορίζει και τη θερμοκρασία της, αλλά και από τις τοπικές συνθήκες που επικρατούν! Μάλλον διαφεύγει λοιπόν σε κάποιους ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι Κάιρο!!!

Η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να έχει χρώμα κάθε εποχή, (κάτι που τις λείπει και είναι πολύ άδικο) και όχι μονοτονία και ψευτο-τροπικό στυλ. Υπάρχουν πανέμορφα δέντρα προσαρμοσμένα στο γεωγραφικό πλάτος της Θεσ/νικης, η οποία παρεμπιπτόντως βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα και τα οποία θα μπορούν να δίνουν κάτι το ιδιαίτερο σε κάθε εποχή αρκεί απλά να θέλει κανείς να το ψάξει!!!

Ένα σύντομο σχόλιο έκανε και ο αρχιτέκτονας Πρόδρομος Νικηφορίδης, ο οποίος χαρακτηριστικά έγραψε:

Επάνω το Μπορντώ, κάτω η Θεσσαλονίκη. Με αντιγραφές προσπαθεί να ξεχωρίσει ο Δήμαρχος μας. Μάλλον δυσκολεύεται… Δυστυχώς είναι για γέλια και για κλάματα.

Ακόμα ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης αναφέρει πως κάτι παρόμοιο είχαν επιχειρήσει και στο παρελθόν, κατά μήκος της παραλίας. Όμως απέτυχε και τους ξήλωσαν. Αναλυτικά αναφέρει πως: «Οι φοίνικες ταιριάζουν σε Αλεξάνδρεια, Βηρυτό, Αλεξανδρέττα, νοτιοανατολικές μεσογειακές πόλεις, και πάλι σε μετρημένες δόσεις. Της Σμύρνης της ταιριάζουν αρκετά. Για μας θα είναι ένα ακόμη φιάσκο. Εθισμένοι στα ρεζιλίκια βέβαια. Οι Σαλονικιοί! Και άπραγοι! Σάμπως και οι φυλλορροούσες, άχαρες ακακίες που αντικατέστησαν τις χαριτωμένες νεραντζιές σε μικρές καθέτους προς τη θάλασσα απ΄ τον προηγούμενο δήμο προσφέρουν τίποτα; Οι λεμονιές θα ήταν χάρμα αλλά σου λέει βόρεια κλίματα, θα παγώνουν. Λογικό. Ας φυτέψουν τότε περγαμοντιές, είναι υψηλής αντοχής στην παγωνιά. Να κόβει τα περγαμόντα η φτωχομπινεδιά να τα κάνει γλυκό, να ξεγελιέται απ’ το φαρμάκι που αφήνει να την ποτίζουν αφειδώς!».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα