Ελλάδα

Πάσχα στο νησί: Στο 90% η πληρότητα στα πλοία

Αυτά είναι τα νησιά που επιλέγουν οι ταξιδιώτες αυτές τις μέρες

Parallaxi
πάσχα-στο-νησί-στο-90-η-πληρότητα-στα-πλο-640360
Parallaxi

Ξεκίνησε σταδιακά από σήμερα η έξοδος των εκδρομέων για τα νησιά ενόψει Πάσχα, ενώ η πληρότητα έχει αγγίξει ήδη το 90%.

Tο πρωί της Μεγάλης Τρίτης σε δρομολόγια για την Πάρο, τη Νάξο, την Ίο και τη Σαντορίνη καταγράφηκαν πληρότητες που ξεπερνούν το 90% για το Πάσχα.

Η κίνηση στο λιμάνι αναμένεται να κορυφωθεί την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή, με το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος να είναι επί ποδός.

Εντατικοί έλεγχοι από την Τροχαία στους δρόμους

Στο μεταξύ, εντατικοί είναι οι έλεγχοι από την Τροχαία για τους εκδρομείς του Πάσχα που μετακινούνται οδικώς προς την Περιφέρεια. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν 23.281 οδικές παραβάσεις σε όλη τη χώρα.

Οι τουρίστες αναμένεται να περάσουν τις διακοπές τους από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα σε Κέρκυρα, Χίο, Ύδρα, Πελοπόννησο, Ιωάννινα, Πάτμο, Λουτρά Αιδηψού, Καβάλα, Θάσο, Πήλιο, Σαντορίνη (θα ανοίξει το 50% των ξενοδοχείων), και Μύκονος.

Στην Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο και τη Χαλκιδική, η πλειονότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αναμένεται να επαναλειτουργήσει μετά το Πάσχα και έως τις αρχές Μαΐου, ενώ οι πληρότητες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παραμένουν ικανοποιητικές τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου – πλην των ημερών του ορθόδοξου Πάσχα που κινούνται μέχρι στιγμής χαμηλότερα.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα