Ελλάδα

Πάσχα: Τα τελευταία δεδομένα για τον καιρό – Πού θα βρέξει

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Parallaxi
πάσχα-τα-τελευταία-δεδομένα-για-τον-κα-753358
Parallaxi

Βροχερός αναμένεται να είναι o καιρός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, το Πάσχα, στις 16 Απριλίου, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι στα ανατολικά.

Ακόμα, στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά, από τις πρωινές ώρες, θα πυκνώσουν από τα δυτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις, μάλιστα, θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τι λέει ο Αρναούτογλου για το Μ. Σάββατο (15/04) και το Πάσχα (16/04)

Πάντως, το Μεγάλο Σάββατο (15/04), θα έχουμε σύννεφα στη Σαμοθράκη και στη Λήμνο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός. Ωστόσο, την Κυριακή του Πάσχα (16/04), σε Χαλκιδική, Ροδόπη, Λέσβο και Σάμο θα έχουμε συννεφιά και μπορεί να σημειωθούν κάποιες μπόρες με τον καιρό να βελτιώνεται μετά το μεσημέρι.

Φαινόμενα, σύμφωνα με τον μετεωρόλογο Σάκη Αρναούτογλου, θα έχουμε στο Ιόνιο και, από το μεσημέρι και μετά, μπόρες και βροχές αναμένονται στη δυτική Ελλάδα. Ακόμα, την ημέρα του Πάσχα (16/04), καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι και στη βόρει και στη δυτική Πελοπόννησο.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα του Πάσχα (17/04)

Δεν αναμένεται ιδιαίτερη μετάβολη του καιρού ούτε και τη Δευτέρα του Πάσχα (17/04), αφού η ΕΜΥ προβλέπει τοπικές και σποραδικές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Έτσι, στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια επίκεινται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις – κατά τόπους αυξημένες – με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Λίγα χιόνια, ακόμα, θα πέσουν στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα