Πατέρας που μολύνθηκε κατέληξε την ημέρα του 40ήμερου μνημόσυνου του γιου του

Πέθανε επίσης ακόμη ένας πατέρα δύο παιδιών.

Parallaxi
πατέρας-που-μολύνθηκε-κατέληξε-την-ημ-592263
Parallaxi
κρεβάτι νοσοκομείο
εικόνα: Αρχείου

Τραγικό τέλος είχε ένας πατέρας στην Καρδίτσα, ο οποίος μολύνθηκε με κοροναϊό και παρέμενε διασωληνωμένος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πατέρας χάθηκε την ημέρα που γινόταν το 40ήμερο μνημόσυνο του γιου του, ο οποίος επίσης κατέληξε εξαιτίας του ιού.

Όπως μετέδωσε το LamiaReport.gr, πατέρας και γιος από την Καρδίτσα είχαν νοσήσει μαζί και είχαν διασωληνωθεί στη Λάρισα. Παρόλα αυτά για τον πατέρα δεν υπήρχε κλίνη ΜΕΘ με αποτέλεσμα να διακομιστεί στη Λαμία, όπου και εξέπνευσε.

Στα μέσα του Οκτωβρίου είχε χάσει τη μάχη ο 32χρονος γιος σε ΜΕΘ της Λάρισας.

Πέθανε πλήρως εμβολιασμένος πατέρας δύο παιδιών

Την ίδια ώρα, έφυγε από τη ζωή πλήρως εμβολιασμένος και χωρίς υποκείμενα νοσήματα 49χρονος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών. 

«Ο αδερφός μου είχε εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό από τον περασμένο Ιούνιο. Ήταν οδηγός λεωφορείου στο επάγγελμα και ήταν πολύ τυπικός ως προς την τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας. Δυστυχώς όμως κόλλησε κορωνοϊό και μέσα σε λίγες ώρες επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του και έφυγε από κοντά μας», είπε ο αδερφός του 49χρονου.

«Μίλησε με τον οικογενειακό μας γιατρό και του έγραψε μία θεραπεία. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, ζορίστηκε και πήγε στο ΠΑΓΝΗ. Οι γιατροί του είπαν ότι έχει αρχίσει η πνευμονία. Του μέτρησαν το οξυγόνο, το οποίο ήταν καλό και στη συνέχεια του έδωσαν μία θεραπεία και τον έστειλαν σπίτι», είπε ακόμη ο αδερφός του 49χρονου προσθέτοντας ότι ο αδερφός του μίλησε και με τον οικογενειακό πνευμονολόγο: «Ο πνευμονολόγος μας του έδωσε μία πιο ισχυρή θεραπεία για να τον πιάσει».

«Αυτό έγινε για να έχει καλύτερη αντιμετώπιση. Δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί γιατί τα επίπεδα οξυγόνου του ήταν καλά. Μάλιστα, ο αδερφός μου μας έλεγε στο τηλέφωνο ότι νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια μέσα στην Εντατική».

«Το βράδυ της Πέμπτης μπήκε ο διευθυντής της ΜΕΘ, κ. Κιούλπαλης, στο δωμάτιο του αδερφού μου και του μίλησε. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας είπε ότι η κατάσταση της υγείας του παρέμενε σταθερή και ότι τις επόμενες μέρες θα του έδιναν και φαγητό. Γνωρίζαμε βέβαια από τη στιγμή που μπήκε στο νοσοκομείο ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί η διασωλήνωσή του κάτι που μέχρι τότε δεν ήταν απαραίτητο. Ωστόσο, κάποια στιγμή το βράδυ της Πέμπτης πέφτει το οξυγόνο του αδερφού μου και οι γιατροί αμέσως τον διασωληνώνουν. Λίγες ώρες αργότερα, στις 5.30 τα ξημερώματα, πεθαίνει», είπε τέλος.

Λάρισα: 35 μαθητές κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά λόγω αρνητών γονιών

Μεγάλο κίνδυνο να χρειαστεί να επαναλάβουν την σχολική χρονιά διατρέχουν 35 μαθητές από σχολεία της Λάρισας

Όπως φαίνεται οι γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, μη αποδεχόμενοι το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει στις εκπαιδευτικές δομές για τον κορωνοϊό .

Συγκεκριμένα πρόκειται για περίπου 10 μαθητές που ανήκουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσια. Λύκεια), ενώ οι υπόλοιποι 25 προέρχονται από τον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης(Δημοτικά, Νηπιαγωγεία).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διευθυντές των σχολείων έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους γονείς των εν λόγω μαθητών, ενημερώνοντας τους ότι αν περάσουν τα Χριστούγεννα και τα παιδιά δεν έρθουν στο σχολείο,  θα έχουν υπερβεί το όριο απουσιών και θα χάσουν την σχολική χρονιά.

Δραματικές εφημερίες στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας: «Μάχη» για μια ΜΕΘ

Τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας δοκιμάζει η επέλαση της πανδημίας, με την πίεση να παραμένε ασφυκτική στα Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», οι γιατροί κάνουν λόγο για μια «δραματική» εφημερία, ενώ υπογραμμίζουν ότι γίνεται μάχη για τις ΜΕΘ: Σημειώθηκαν 110 προσελεύσεις και έγιναν 50 εισαγωγές ασθενών με τις 36 κλίνες ΜΕΘ να είναι όλες γεμάτες.

Μάλιστα στο εν λόγω νοσοκομείο μεταφέρθηκαν περιστατικά στο από άλλα ιδρύματα, ωστόσο δεν ηταν σοβαρά και στη συνέχεια  διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία και σε ένα ιδιωτικό που έχει ριχτεί και αυτό στην μάχη.

Στο «ΑΧΕΠΑ» οι ΜΕΘ είναι και εκεί γεμάτες , με εισαγωγές έχουν γίνει ήδη από τις πρώτες ώρες της εφημερίας, ενώ υπάρχουν ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι εκτός των μονάδων ενταντικής θεραπείας.

Η πανδημία, ευκαιρία για το «νέο ΕΣΥ

Έλληνας καθηγητής του Johns Hopkins σε ΣΚΑΪ: Η πανδημία σε 6-8 μήνες θα φύγει-Ο κορωνοϊός θα μείνει

Την πεποίθηση του ότι η πανδημία σε 6-8 μήνες θα έχει λάβει τέλος, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ και της εκπομπής «ΣΚ Παρέα» ο Έλληνας καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο John Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος.

«Έχουμε το εμβόλιο, θεραπείες , τα φάρμακα της Merck και της Pfizer οπότε πιστεύω ότι η πανδημία θα φύγει σε 6-8 μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής ωστόσο εκτίμησε ότι ο κορωνοϊός θα μείνει σε κάποια μέρη του κόσμου.

Τόνισε δε ο κ. Γαλιατσάτος ότι ο εμβολιασμός είναι υψίστης σημασίας και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας , θα αποτελέσει το κλειδί για να λήξει η πανδημία: «Πρέπει να εμβολιστούμε ώστε ο οργανισμός μας να είναι πιο «έξυπνος» απέναντι στον ιό. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι απέναντι στο κίνδυνο και μαζί με τις μάσκες, η πανδημία θα φύγει».

«Βλέπω τους ασθενείς που θέλουν να ζήσουν, θα νικήσει ο άνθρωπος γιατί έχουμε την απάντηση απέναντι στο μικρόβιο» είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει ο καθηγητής.

Αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών επεσήμανε πως πρέπει οι γιατροί να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου ώστε να μεταβεί μαζικότερα στα εμβολιαστικά κέντρα.

Mε πληροφορίες από LamiaReport.gr/ cretapost.gr/ skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα