Επικαιρότητα

Πατέρας Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Είχα τρία παιδιά και ακόμα νιώθω πως έχω τρία παιδιά»

Η ζωή και ο θάνατος του 20χρονου, μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, γίνεται παράσταση στη Θεσσαλονίκη

Parallaxi
πατέρας-βαγγέλη-γιακουμάκη-είχα-τρί-783587
Parallaxi

Η ζωή και ο θάνατος του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, γίνεται παράσταση στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «801,5 m» από τον Χάρη Πεχλιβανίδη, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία, καθώς και τη σύλληψη της ιδέας.

Ο νεαρός φοιτητής έφυγε από τη ζωή πριν από οκτώ χρόνια και ο πατέρας του, Ανδρέας Γιακουμάκης, εξομολογήθηκε στην εκπομπή «Πρωινό», πως ακόμα δεν μπορεί να διαχειριστεί τη θλιβερή κατάσταση.

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να ευχαριστήσω τον σκηνοθέτη και όλους εσάς που αγαπάτε τον Βαγγέλη. Δεν ξέρω αν έχω τη δύναμη να παρακολουθήσω την παράστασηΘέλουμε απλά να ευχαριστήσουμε τον κόσμογιατί όλα τα άλλα μας πονάνε.

Κάτι που μας θλίβει, είναι ότι πριν από οκτώ χρόνια δεν γνωρίζαμε τη λέξη μπούλινγκ και αυτή τη στιγμή όλο αυτό μεγαλώνει. Και πάνω σε αυτό θα ήθελα να πω ότι ο θρασύς εκμεταλλεύεται τη σιωπή. Η σιωπή όμως δεν είναι αδυναμία, μπορεί να είναι αξιοπρέπεια, μπορεί να είναι ευγένεια.

Η δικαίωση για μένα είναι από τον κόσμο. Τα δικαστήρια έγιναν για να φανεί ποιο ήταν ο Βαγγέλης και ποιοι ήταν αυτοί. Κατηγορούμενη είναι όλη η σχολή. Όσοι γνώριζαν.

Υπενθυμίζεται, πως όπως είχε γίνει γνωστό, ο Βαγγέλης είχε πέσει θύμα σωματικής και λεκτικής βίας από συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Η νεκροψία έδειξε ότι ο 20χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Φεβρουαρίου, καθώς και ότι πέθανε από αιμορροϊκό σοκ λόγω τραύματος στο δεξιό περικάρπιο

Ακόμα, δεν είμαι σε θέση να διαχειριστώ την κατάσταση, προσπαθώ. Ο χρόνος σε μαθαίνει να ζεις με την απώλεια, δεν γιατρεύει. Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου. Είχα τρία παιδιά και έχω ακόμα τρία παιδιά», κατέληξε ο Ανδρέας Γιακουμάκης.

Ξεσπά η αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Αυτοί που του έκαναν κακό κάνουν τη ζωή τους»

Από την πλευρά της, η αδερφή του Βαγγέλη, Ελένη Γιακουμάκη με αφορμή την παράσταση που ανεβαίνει προς τιμήν του, μίλησε στο «Πρωινό» για τα χρόνια χωρίς αυτόν, λέγοντας ότι δεν αισθάνεται δικαίωση καθώς «τα πρόσωπα που έκαναν κακό στον αδερφό μου τα συναντάω στο Ρέθυμνο, βλέπω ότι κάνουν τη ζωή τους κανονικά σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

«Δεν έχω δει την παράσταση, έχω ακούσει όμως γι΄αυτή. Είχαμε διαβάσει ότι ανέβηκε κάτι, απλά δεν μπορώ να τη δω. Δεν αντέχω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Παρόλα αυτά, ένιωσα όμορφα που το άκουσα σαν είδηση, συγκινήθηκα και ένιωσα ακόμα πιο όμορφα, όταν άκουσα ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση σε όλο αυτό. Αλλά εγώ δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να τη δω, να πω την αλήθεια. Δεν θα πω ψέματα.

Και που μου περιγράφουν καμιά φορά κάποια στοιχεία της παράστασης, μου είναι πολύ δύσκολο που το ακούω. Γνωρίζω ότι υπάρχει κάποιος πρωταγωνιστής που είναι ο Βαγγέλης, που κάνει αναπαράσταση τη ζωή του και που φοράει τη ζακέτα του. Για δικούς μου προσωπικούς λόγους δεν ήθελα να μου πουν λεπτομέρειες, καθώς δεν μπορώ να το διαχειριστώ όλο αυτό.

Όταν άκουσα και είδα ότι ο πρωταγωνιστής φορά τη φανέλα του Βαγγέλη, ένιωσα την καρδιά μου να σταματά ένα δευτερόλεπτο και να ξεκινάει ξανά. Αισθάνθηκα μία παύση της αναπνοής μου, της καρδιάς μου», σημείωσε η αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα