Ελλάδα

Πάτρα: Εισαγγελική παρέμβαση για την πυρασφάλεια στα σχολεία

Τα προβλήματα που παρατηρούνται και καταγράφονται στα σχολεία της Πάτρας ως προς την πυρασφάλεια έφτασαν μέχρι τη Δικαιοσύνη.

Parallaxi
πάτρα-εισαγγελική-παρέμβαση-για-την-π-957785
Parallaxi

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών υποστηρίζει πως έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά από ένα σημείο και μετά «σήκωσε τα χέρια ψηλά» και πλέον ζητά τη… βοήθεια της δικαιοσύνης για την έλλειψη Πυρασφάλειας σε δεκάδες σχολεία του Δήμου Πατρέων.

Στην αναφορά της Πυροσβεστικής όπως τη μεταφέρει η εφημερίδα Πελοπόννησος περιγράφονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στον Δήμο -βάσει αρμοδιότητας -διότι εντοπίσθηκαν παραλείψεις στα συστήματα Πυρασφάλειας. Επισημαίνεται, επίσης, πως παρά τον διοικητικό έλεγχο και τα πρόστιμα, δεν παρατηρήθηκαν ουσιώδεις βελτιώσεις στην αναγκαία σχολική υποδομή κι έτσι οι κίνδυνοι καραδοκούν!

Στην αναφορά της ΠΥ ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην πυκνότητα των ελέγχων, με συνέπεια την «εξουθένωση» των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος. Ουσιαστικά, δηλαδή, έχοντας κάνει τη δουλειά της μέχρι του σημείου που της αναλογεί, αποποιείται κάθε μελλοντική ευθύνη αν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι κακό σ’ ένα σχολείο και κινδυνεύσουν οι ζωές μαθητών, δασκάλων και καθηγητών!

Η αναφορά της Πυροσβεστικής ήδη τυγχάνει επεξεργασίας από τις δικαστικές Αρχές της Πάτρας.

Εισαγγελικές πηγές της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν ως πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, γεγονός που σημαίνει ότι η υπόθεση θα προσλάβει και ποινική διάσταση…!

*Εικόνα Αρχείου

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα