Ελλάδα

Πάτρα: Σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου των τριών παιδιών

Τι λένε τα στελέχη των παιδιατρικών κλινικών σε Αχαΐα και Αττική και τι η μητέρα.

Parallaxi
πάτρα-σοβαρά-ερωτήματα-για-τις-συνθήκ-592263
Parallaxi
κρεβάτι νοσοκομείο
εικόνα: Αρχείου

Αναπάντητα παραμένουν σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου των τριών παιδιών οικογένειας στην Πάτρα.

Tα ερωτήματα μάλιστα θέτουν στελέχη των παιδιατρικών κλινικών σε Αχαΐα και Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι, τα τρία ανήλικα κορίτσια της οικογένειας, ηλικίας από 6 μηνών έως 9 ετών, άφησαν ξαφνικά την τελευταία τους πνοή μεταξύ 2019 και αρχές του τρέχοντος έτους.

Το γεγονός κινητοποίησε τον εισαγγελέα Εφετών Πάτρας, ο οποίος διέταξε την Πέμπτη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Σουλιώτη και την εφημερίδα «Η Καθημερινή», ο θάνατος του πρώτου από τα τρία παιδιά, της 3,5 ετών Μαλένας το 2019, αποδόθηκε αρχικά σε «απροσδιόριστη αιτία» και στη συνέχεια σε ηπατική ανεπάρκεια. Το κορίτσι έπασχε από λευχαιμία και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Πάτρας. Το τελευταίο διάστημα πριν από τον θάνατό της, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της ήταν ιδιαίτερα βελτιωμένη και οι γιατροί εκτιμούσαν ότι είχε βγει νικήτρια στη μάχη με τον καρκίνο. Σήμερα ιατρικές πηγές σχολιάζουν ότι η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να θεωρηθεί αιτία θανάτου και να δικαιολογήσει «αιφνίδια ανακοπή», αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι άλλο συνέβη που οδήγησε στον θάνατο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ερωτήματα ανακύπτουν και για τον θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας το 2021. Και αυτός ο θάνατος αποδόθηκε σε αιφνίδια ανακοπή και μόνο μετά τις ιστολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι αντιμετώπιζε μια σπάνια καρδιολογικής φύσης πάθηση, που ονομάζεται «αγενεσία φλεβοκόμβου». Πηγές από την Πάτρα πάντως σημειώνουν ότι το βρέφος βρέθηκε νεκρό στην κούνια του σε μια στιγμή που τίποτα δεν προμήνυε το μοιραίο και ενώ ο πατέρας της οικογένειας έλειπε από το σπίτι. Την ιατροδικαστική εξέταση πραγματοποίησε η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσόλια, η οποία χαιρέτισε την απόφαση του εισαγγελέα Εφετών Πάτρας να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για τη μυστηριώδη αυτή υπόθεση.

Αδιευκρίνιστα φαίνεται να είναι τα αίτια θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, στα τέλη Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Παίδων, στην Αθήνα.

Πάτρα: Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών

Το κορίτσι, όπως και τα αδελφάκια της, μεταφέρθηκε πριν από μήνες στο νοσοκομείο Καραμανδάνειο με σπασμούς. Εκεί, οι γιατροί κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να σταθεροποιήσουν την υγεία της. Σε μια στιγμή πάντως που τα στελέχη του νοσοκομείου δεν βρίσκονταν στον θάλαμο νοσηλείας, η Τζωρτζίνα, άγνωστο γιατί, κατέρρευσε και μόνο έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες οι γιατροί κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή. Υπέστη όμως εγκεφαλικές βλάβες. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου κατέληξε στα τέλη Ιανουαρίου 2022, με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπουζιάνη να αδυνατεί μακροσκοπικά να προσδιορίσει τα αίτια θανάτου της. Εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Την ώρα που το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής συνεχίζει τις έρευνές του, η οικογένεια ζητεί «να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση».

Τι λέει η ίδια η μητέρα των παιδιών στο Pelop 

Η μητέρα των τριών παιδιών μίλησε στην εφημερίδα «Π».

Για τα σενάρια εκταφής δήλωσε πως δεν έχει λάβει γνώση. Μάλιστα είπε: «Γιατί να βγάλουν το παιδί; Για ποιο λόγο;».

Η μητέρα παρακαλεί «να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά μου, όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει και καλούνται από δημοσιογράφους να μιλήσουν γενικά και αόριστα».

«Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν… Δηλαδή η Ιριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας».

Πηγές: Γιάννης Σουλιώτης/ Η Καθημερινή, pelop 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα