Επικαιρότητα

Πεδίο που “βράζει” η Άμφισσα μετά την κηδεία της 13χρονης

Συνελήφθη ο συνοδηγός του φερόμενου ως δολοφόνου.

Parallaxi
πεδίο-που-βράζει-η-άμφισσα-μετά-την-330390
Parallaxi

Πεδίο που “βράζει” η Άμφισσα μετά από την κηδεία της 13χρονης Ρομά που έπεσε νεκρή χτυπημένη από σκάγια σε καταυλισμό το βράδυ της Δευτέρας. Η κηδεία του νεαρού κοριτσιού έγινε σήμερα μέσα σε κλίμα οργής και οδύνης.

Κόσμος αμέσως μετά την κηδεία βγήκε στο δρόμο, διέκοψε την κυκλοφορία και έκαψε λάστιχα μπροστά από την είσοδο του καταυλισμού. Στο μεταξύ η Άμφισσα θυμίζει καζάνι που βράζει καθώς συγγενείς των Ρομά σχεδόν από όλη τη χώρα συγκεντρώνονται στον καταυλισμό.

Εκείνο που προβληματίζει ιδιαίτερα τις Αρχές είναι μία «συγκέντρωση πολιτών» που προγραμματίζεται για τις 19:00, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζει κανείς ποιος τη συγκαλεί, με ποια αφορμή και κυρίως με ποιο προσανατολισμό. Σχεδόν όλα τα δημόσια κτίρια στην Άμφισσα παραμένουν φρουρούμενα και η Αστυνομική Διεύθυνση έχει ενισχυθεί με διμοιρίες από τους γειτονικούς νομούς. Την ίδια στιγμή, έντονη είναι η παρουσία περιπολιών της αστυνομίας, πεζών αλλά και με αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα το κέντρο της πόλης να θυμίζει αστυνομοκρατούμενη περιοχή.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως για την υπόθεση συνελήφθη 40χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία της 13χρονης στην Άμφισσα. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον άνδρα ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο ο 34χρονος κρεοπώλης, πήγε στον καταυλισμό και αμέσως μετά τον πυροβολισμό, τράπηκαν μαζί σε φυγή.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου φερόμενου ως δράστη, καθώς ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ή παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές.

*Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα