Top

Πειραιάς: Γονέας αρνητής μήνυσε εκπαιδευτικούς – Τι λέει η ΓΑΔΑ

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στην Ελλάδα.

Parallaxi
πειραιάς-γονέας-αρνητής-μήνυσε-εκπαι-814978
Parallaxi
Πηγή: Unsplash

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στην Ελλάδα

Σε γυμνάσιο σχολείο στα Καμίνια, γονέας αρνητής του κορονοϊού προχώρησε σε μήνυση κατά τριών μελών του Συλλόγου Διδασκόντων, της διευθύντριας, του υποδιευθυντή και της υπεύθυνης Covid-19, επειδή αρνήθηκαν την είσοδο στο σχολείο στο παιδί του, το οποίο δεν διέθετε self-test, ούτε φορούσε μάσκα.

Όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά,«περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο σχολείο και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μπουν μέσα σε αυτό, ώστε να τους οδηγήσει στο Τμήμα! Μπροστά στα μάτια εκατοντάδων μαθητών και δεκάδων συναδέλφων, οι εκπαιδευτικοί επιβιβάστηκαν στο περιπολικό και πήγαν στο Τμήμα, λόγω της μήνυσης του γονιού, που (επαναλαμβάνουμε) αρνούταν να κάνει το παιδί του self-test, αλλά και να φορέσει μάσκα!».

«Τελικά, μετά από πολύωρη κατάθεση, την (αναγκαστική κάτω από αυτές τις συνθήκες) υποβολή μήνυσης από τη Διευθύντρια του σχολείου και την παρέμβαση εισαγγελέα, οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν οδηγήθηκαν δηλαδή στο αυτόφωρο», αναφέρει η ΕΛΜΕ.

Οι διευκρινίσεις της ΓΑΔΑ για το επεισόδιο

«Σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα σε εκπαιδευτική μονάδα σε περιοχή του Πειραιά, ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Πρωινές ώρες της 14ης Σεπτεμβρίου 2021, οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν για εν εξελίξει επεισόδιο μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών.

Ενημερώθηκε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, ως αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή, η οποία διέταξε όπως όλα τα εμπλεκόμενα άτομα μεταφερθούν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, για να υποβάλλουν τις αντίστοιχες μηνύσεις.

Γι’ αυτό το λόγο, οι αστυνομικοί μετέφεραν τους εμπλεκόμενους στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων, όπου αφού υπεβλήθησαν οι σχετικές μηνύσεις, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, κατόπιν διαταγής της προαναφερόμενης εισαγγελικού λειτουργού».

Η Ένωση των εκπαιδευτικών του Πειραιά καταγγέλλει ότι τα σχολεία, από τη μία, είναι ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία, ενώ οι εκπαιδευτικοί «οδηγούνται με περιπολικό στο Τμήμα από τον κάθε ένα, που κάνει μηνύσεις, επειδή δεν θέλει το παιδί του να φοράει ούτε μάσκα».

Το σωματείο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Καμινίων που μηνύθηκαν και ζητά τη λήψη μέτρων προστασίας των εκπαιδευτικών, αλλά και «ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία».

Σύψας: Τα εμβολιασμένα παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο

Σε δηλώσεις προέβη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, τονίζοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πάρα πολύ μεταδοτική και πως τα εμβολιασμένα παιδιά κινδυνεύουν από όσα δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως οι γονείς πρέπει να συγκρίνουν δύο κινδύνους και να πάρουν μια απόφαση. Από τη μια όπως είπε είναι ο κίνδυνος από το εμβόλιο που είναι απειροελάχιστος και από την άλλη ο κίνδυνος από την λοίμωξη covid.

Τέλος, ολοκλήρωσε λέγοντας πως στόχος της κυβέρνησης και των ειδικών είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί των εφήβων, έτσι ώστε να μην μπει σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία των σχολείων και να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας του πληθυσμού.

Τέσσερις μοναχοί του Αγ. Όρους με Covid-19 σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

ΔΕΘ: Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα από την φυσική παρουσία του κόσμου

Σε δηλώσεις προέβη στην ΕΡΤ3 ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφορικά με τα πρώτα συμπεράσματα από τη λειτουργία της 85ης ΔΕΘ που επανήλθε με φυσική παρουσία.

Όπως δήλωσε ο κ. Ποζρικίδης, η διοργάνωση μίας covid free έκθεσης, της πρώτης στην Ευρώπη, ήταν ένα γεγονός σημαντικό από μόνο του και κάτι το πρωτόγνωρο και έδωσε ένα πρώτο δείγμα ανοίγματος στην κοινωνία, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στοιχεία είναι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, σε ποσοστό πάνω από 90% αυτή την περίοδο αλλά και τα γεμάτα τραπέζια στα εστιατόρια.

Πηγή: ΕΡΤ, MEGA, In.gr

Δείτε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για αντιεμβολιαστή ιερέα και rapid test

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα