Top

Περιοριστικά μέτρα σε πόλεις της Ευρώπης – Lockdown στην Ουαλία

Όλες οι νεότερες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού στον κόσμο.

Parallaxi
περιοριστικά-μέτρα-σε-πόλεις-της-ευρώ-671528
Parallaxi

Βέλγιο: Σε παύση η εστίαση, σε απόγνωση οι επιχειρηματίες

Καφέ και εστιατόρια παρέμειναν κλειστά σήμερα στο Βέλγιο, ένα μέτρο που θα ισχύσει τουλάχιστον για έναν μήνα, μια δραματική απόφαση για τον τομέα της εστίασης, την οποία η κυβέρνηση δικαιολόγησε λόγω της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

«Νιώθουμε ότι δεν μας σκέφτονται και αυτό με πονά (…) δεν μπορώ άλλο», δήλωσε με σπασμένη φωνή από τη συγκίνηση ο Άντζελο Μπούσι ιδιοκτήτης εστιατορίου στις Βρυξέλλες χθες, Κυριακή, το βράδυ καθώς περιποιούνταν τους τελευταίους του πελάτες. «Υπεύθυνοι, μάγειρες, λαντζέρηδες, όλοι υποφέρουν», πρόσθεσε, καθώς ο τομέας της εστίασης έχει ήδη υποστεί σφοδρό πλήγμα έπειτα από ένα τρίμηνο lockdown από τα μέσα Μαρτίου ως τα μέσα Ιουνίου.

Σήμερα το πρωί τα καταστήματα που προσφέρουν φαγητό για παραλαβή μπόρεσαν να ανοίξουν, κυρίως στην ευρωπαϊκή συνοικία των Βρυξελλών, όμως αποτελούσαν την εξαίρεση. Ήδη από την Παρασκευή, όταν ελήφθη η απόφαση για το κλείσιμο των καφέ και των εστιατορίων, στην οποία προστίθεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυκτα ως τις 05:00 το πρωί, οι μαγαζάτορες κατήγγειλαν την «καταστροφή» τους.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο ανήγγειλε την Παρασκευή το βράδυ ότι τα καφέ και τα εστιατόρια θα κλείσουν για έναν μήνα λόγω της «εξαιρετικής» εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού σε αυτή τη χώρα των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων. «Η κατάσταση είναι σοβαρή και πολύ χειρότερη από τις 18 Μαρτίου, όταν αποφασίσαμε ένα σχεδόν καθολικό lockdown», δήλωσε ο ντε Κρο χθες, Κυριακή, το βράδυ αναφερόμενος στον αριθμό των νοσηλευόμενων σε μονάδες εντατικής θεραπείας, που φτάνουν τις 412.

«Θα συνεχίσει να επιδεινώνεται και τώρα πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μπορέσουμε να περιθάλψουμε όλους τους ανθρώπους που έρχονται στα νοσοκομεία μας», πρόσθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό RTL-VI. «Όλοι μαζί πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις μη απαραίτητες επαφές μας». Λόγω της μεγάλης ανόδου του αριθμού των μολύνσεων από τον Σεπτέμβριο, κυρίως μεταξύ των νέων και των φοιτητών, ο ρυθμός των νέων νοσηλειών και των θανάτων (που αφορούν κυρίως ηλικιωμένους και ευάλωτα άτομα) αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες ημέρες.

Μέχρι σήμερα στο Βέλγιο έχουν καταγραφεί 222.253 κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός που έχει υπερδιπλασιαστεί σε διάστημα ενός μήνα, και 10.413 θανάτους. Η χώρα είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τους περισσότερους νεκρούς σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Τα πανεπιστήμια αποφάσισαν να περιορίσουν στο 20% τον ανώτατο αριθμό φοιτητών που μπορούν να είναι παρόντες στα ιδρύματα από σήμερα. Τα σχολεία παραμένουν ανοικτά δύο εβδομάδες πριν από τις διακοπές που ξεκινούν στις 31 Οκτωβρίου, οι οποίες όμως ήδη αποφασίστηκε να παραταθούν κατά δύο ημέρες, ως τις 11 Νοεμβρίου, στη γαλλόφωνη περιοχή του Βελγίου.

Κορονοϊός: Η UNICEF προμηθεύεται ένα δισεκατομμύριο σύριγγες για τα εμβόλια

Αυστρία: Αυστηρότερα μέτρα από την ερχόμενη Παρασκευή ανακοίνωσε ο Κουρτς

Την ενίσχυση των μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας του κορονοϊού στην Αυστρία, σε ομοσπονδιακό πλέον επίπεδο, από την ερχόμενη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το μεσημέρι στη Βιέννη ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, έπειτα από τηλεδιάσκεψη με τους κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων.

Εξακολουθούν να ισχύουν οι κανόνες απόστασης και η χρήση προστατευτικής μάσκας εκεί όπου προβλεπόταν μέχρι σήμερα, ανέφερε ο ίδιος, ενώ, καλώντας για μία ακόμη φορά σε ανάληψη προσωπικής ευθύνης και σε συνεισφορά όλων, τόνισε πως και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει επίσης να λάβει μέτρα, που “γνωρίζουμε ότι δεν είναι δημοφιλή, αλλά είναι απαραίτητα”.

Από την Παρασκευή, οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις θα περιορίζονται σε έως έξι ενήλικες σε εσωτερικούς χώρους και σε δώδεκα άτομα σε εξωτερικούς χώρους και αυτό ισχύει παντού – σε εστιατόρια, σε μαθήματα γιόγκα, σε σχολές χορού, σε πάρτι γενεθλίων και γάμους, ενώ οι μόνες εξαιρέσεις είναι οι κηδείες και οι επαγγελματικές συναντήσεις.

Σε ιδιωτικούς χώρους αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί και δεν υπάρχει νομική βάση γι’ αυτό, όπως ο ίδιος σημείωσε, ωστόσο ο καγκελάριος ζήτησε από τον πληθυσμού να τηρήσει και εκεί με αίσθημα ευθύνης τους κανόνες.

Δημόσιες εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν, έπειτα από σχετική έγκριση, με μέγιστο αριθμό συμμετοχής 1.000 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 1.500 άτομα σε εξωτερικούς χώρους, αλλά μόνο με σταθερά καθορισμένα καθίσματα, χρήση μάσκας καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και χωρίς κατανάλωση φαγητού ή ποτού. Επιπλέον τα ομόσπονδα κρατίδια έχουν την επιλογή να επιβάλουν ωράρια λειτουργίας ή άλλα μέτρα.

Ο Αυστριακός καγκελάριος χαρακτήρισε την κατάσταση σε όλη την Ευρώπη εξαιρετικά δύσκολη, και όσον αφορά την κατάσταση στην Αυστρία, επισήμανε πως, “εάν η τάση συνεχιστεί έτσι, θα έχουμε 6.000 νέες λοιμώξεις την ημέρα τον Δεκέμβριο, οι επόμενοι μήνες θα είναι ένα κατόρθωμα και όσο καλύτερα κρατήσουμε ενωμένοι, όσο καλύτερα συμμετέχει ο καθένας, τόσο καλύτερα θα ξεπεράσουμε την κατάσταση”.

Από την πλευρά του, ο προερχόμενος από τους συγκυβερνώντες Πράσινους υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ χαρακτήρισε επίσης “ανησυχητική” την κατάσταση στην Αυστρία, σημειώνοντας ότι, “όπως και την άνοιξη, η κατάσταση είναι μια πρόκληση και αυτό που μπορέσαμε να κάνουμε τότε, μπορούμε να κάνουμε και τώρα”.

Ο ίδιος επισήμανε πως υπάρχουν επίσης “αρκετές” περιπτώσεις μόλυνσης σε οίκους φροντίδας ηλικιωμένων, γι’ αυτό και αναπτύσσονται σχέδια πρόληψης και προβλέπονται ενιαίοι κανόνες για υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους επισκέπτες και το προσωπικό, καθώς και τακτικά τεστ.

“Η κατάσταση επιδεινώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη και επίσης αυξάνεται ο αριθμός των ομόσπονδων κρατιδίων που πλήττονται στην Αυστρία με αυξανόμενες νέες μολύνσεις”, ανέφερε εξάλλου ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος στην σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχε μαζί με τον αντικαγκελάριο και αρχηγό των συγκυβερνώντων Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ, καθώς και με τους υπουργούς Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ και Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.

Μπροστά στους ημερήσιους αριθμούς-ρεκόρ νέων κρουσμάτων, ο Σεμπάστιαν Κουρτς είχε απευθύνει χθες, μέσω βίντεο στο Facebook, επείγουσα έκκληση συνοχής προς τον πληθυσμό “για να κρατηθεί σε χαμηλό επίπεδο ο αριθμός των μολύνσεων με κορονοϊό”, επισημαίνοντας ότι “εναπόκειται σε όλους μας να αποτρέψουμε το δεύτερο lockdown, μειώνοντας τις κοινωνικές επαφές, απέχοντας από εορτασμούς, μεγάλες ιδιωτικές συγκεντρώσεις και πάρτι”.

Ο ίδιος, στο βίντεο με τίτλο “Η κατάσταση στην Αυστρία είναι σοβαρή”, προδιέθετε τον πληθυσμό για “ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν δύσκολο χειμώνα, ένα εξαιρετικά δύσκολο χρονικό διάστημα με περιορισμούς, αναγκαία μέτρα και αποχή”, ενώ επαναλάμβανε την εκτίμησή του ότι το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς θα υπάρχει το εμβόλιο και ως εκ τούτου η επιστροφή στην κανονικότητα.

Σήμερα, τα αυστριακά υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών ανέφεραν 1.121 νέα κρούσματα κοροναϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ συνολικά 65.927 άνθρωποι στην Αυστρία έχουν προσβληθεί με κορονοϊό από την αρχή της πανδημίας και σε 18.601 ανέρχονται τα ενεργά κρούσματα.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, 799 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και από αυτούς οι 145 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι θάνατοι έχουν φθάσει μέχρι σήμερα τους 904 .

Ιράν: Ρεκόρ θανάτων το τελευταίο 24ωρο με 337 νεκρούς λόγω κορονοϊού

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 337 θάνατοι από τον νέο κορονοϊό, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τον Φεβρουάριο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην πλέον πληγείσα χώρα της Μέσης Ανατολής στους 30.712.

“Τις τελευταίες ημέρες, αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου αύξηση της θνησιμότητας”, της Covid-19, δήλωσε η Σίμα Σαντάτ Λαρί, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με την ίδια, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.251 νέα κρούσματα, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών να διαμορφώνεται σε 534.631.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, η κυβέρνηση επέκτεινε τους περιορισμούς στην πρωτεύουσα Τεχεράνη, όπου σχολεία, τεμένη, καταστήματα, εστιατόρια και άλλες δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές από τις 3 Οκτωβρίου. Ιρανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι ο ημερήσιος αριθμός θανάτων μπορεί να φθάσει τους 600 εάν οι Ιρανοί δεν καταφέρουν να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη δημόσια ζωή. Η χρήση μάσκας έχει γίνει υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους στην Τεχεράνη, όπου είναι υψηλότερο το ποσοστό των μολύνσεων και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο.

Η Qatar Airways αναμένει να κρατήσει τα A380 καθηλωμένα στο έδαφος για χρόνια

Η Qatar Airways δεν αναμένει να χρησιμοποιήσει τα αεροσκάφη της A380 για τουλάχιστον δύο χρόνια, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, περισσότερο από την προηγούμενη εκτίμηση σύμφωνα με την οποία τα σούπερ τζάμπο αναμένονταν να επιστρέψουν στους αιθέρες πιθανόν το 2021. Η κρατική αεροπορική εταιρία έχει καθηλώσει στο έδαφος τα 10 αεροσκάφη της A380 λόγω του καταστροφικού αντίκτυπου που έχει η κρίση του κορονοϊού στη ζήτηση για ταξίδια.

“Δεν πιστεύουμε ότι θα έχουμε σε λειτουργία τα A380 μας για τουλάχιστον ατα επόμενα δύο χρόνια”, δήλωσε ο Ακμπάρ αλ-Μπάκερ σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος είχε πει τον Ιούνιο ότι τα αεροσκάφη αυτά θα έμεναν καθηλωμένα στο έδαφος τουλάχιστον έως τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Οι 100 προορισμοί, στους οποίους αυτή τη στιγμή εκτελεί δρομολόγια η εταιρία, είναι κατά 25 λιγότεροι σε σχέση με τον προγραμματισμό λόγω του νέου κύματος κρουσμάτων στην Ευρώπη και των ταξιδιωτικών περιορισμών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. Παράλληλα, ο ίδιος επέκρινε τους ανταγωνιστές που συνεχίζουν να πετούν τα A380 ως “ανόητους”, λέγοντας ότι η ζήτηση είναι ανεπαρκής και άρα οι τιμές θα μειωθούν. Η Air France απέσυρε φέτος τα αεροσκάφη της A380 ενώ η British Airways και η Qantas απέσυραν τα αεροσκάφη τους Boeing 747 καθώς η υγειονομική κρίση οδήγησε τα αεροπορικά ταξίδια σε ελεύθερη πτώση.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες η Σλοβενία λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων της COVID-19 εκτοξεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση επίσης ανακοίνωσε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 06.00 από σήμερα και μείωσε τον αριθμό των ανθρώπων που επιτρέπεται να συναθροίζονται σε έξι από δέκα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Άλες Χόις σε συνέντευξη Τύπου.

Κορονοϊός: Ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων στην Ευρώπη

Ελβετία: Περιοριστικά μέτρα λαμβάνει η Βέρνη

Αντιμέτωπο με την αύξηση των μολύνσεων από την Covid-19, το καντόνι της Βέρνης είναι το πρώτο στην Ελβετία που απαγορεύει εκ νέου από σήμερα τις εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων, μια απόφαση που αναμένεται να επηρεάσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το χόκεϊ. Οι εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων είχαν επιτραπεί και πάλι σε όλη την Ελβετία μόλις την 1η Οκτωβρίου. Όμως από τότε η πανδημία επιταχύνθηκε και μέσα σε 15 ημέρες οι μολύνσεις διπλασιάστηκαν, με το ποσοστό των θετικών τεστ να ανέρχεται στο 15% με 16%.

Το μέτρο που ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, θα επηρεάσει ιδιαίτερα τους Young Boys στην ποδοσφαιρική Σούπερ Λιγκ καθώς και τις ομάδες της Εθνικής Οργάνωσης Χόκεϊ, της Βέρνης, της Μπιένε και του Λανγκνάου. Οι υγειονομικές αρχές στην πλειονότητα των 26 ελβετικών καντονίων –που είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση της πανδημίας– ανακοίνωσαν μια δέσμη μέτρων την περασμένη εβδομάδα, όπως η επέκταση της χρήσης της μάσκας σε μεγαλύτερο αριθμό σχολείων στη Βασιλεία, προκειμένου να αναχαιτιστεί η αύξηση των μολύνσεων.

Χθες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά μέτρων όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους από σήμερα.

«Το δεύτερο κύμα είναι εδώ, πιο νωρίς και πιο ισχυρό απ’ ό,τι νομίζαμε, αλλά είμαστε έτοιμοι», διαβεβαίωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Αλέν Μπερσέ σε συνέντευξη Τύπου.

Από σήμερα οι αυθόρμητες συγκεντρώσεις άνω των 15 ατόμων σε δημόσιους χώρους απαγορεύονται. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους που είναι προσβάσιμοι στο κοινό και η υποχρέωση αυτή θα ισχύει επίσης στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα αεροδρόμια καθώς και στις στάσεις λεωφορείων και τραμ. Οι ιδιωτικές εκδηλώσεις –που αποδεικνύονται μια σημαντική εστία μόλυνσης– άνω των 15 ατόμων θα απαγορεύονται επίσης. Εξάλλου, στα εστιατόρια, τα μπαρ ή τα νυκτερινά κέντρα, δεν θα επιτρέπεται η κατανάλωση παρά μόνο στους καθήμενους.

Η κυβέρνηση συνιστά επίσης την τηλεργασία.

Ρωσία: Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο

Αριθμός ρεκόρ νέων ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού, 15.982, καταγράφηκε σήμερα στη Ρωσία, αύξηση σε σχέση με την Κυριακή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας σε 1.415.316, ανακοίνωσε το ρωσικό κέντρο αντιμετώπισης κορονοϊού.

“Τις προηγούμενες 24 ώρες στη Ρωσία εντοπίστηκαν 15.982 κρούσματα covid-19, εκ των οποίων τα 4.184 (26.2%) δεν είχαν συμπτώματα”, επεσήμανε το κέντρο.

Η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων καταγράφηκε στη Μόσχα, με 5.376 θετικά τεστ, άνοδος σε σχέση με τα 4.610 που ανακοινώθηκαν την Κυριακή. Παράλληλα τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 179 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 24.366.

Αρνητική τελικά στον κορονοϊό η πρωθυπουργός της Φινλανδίας

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν βρέθηκε αρνητική στον κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της, αφού την Παρασκευή αποχώρησε πρόωρα από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ επειδή είχε βρεθεί κοντά σε επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα.

“Η πρωθυπουργός θα παραμείνει σε απομόνωση και θα υποβληθεί ξανά σε τεστ σήμερα”, επεσήμανε το γραφείο της.

Η Μάριν θα σταματήσει την αυτοαπομόνωση εφόσον και το δεύτερο τεστ της βγει αρνητικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποχώρησε αιφνιδιαστικά από τη διήμερη σύνοδο, λίγη ώρα αφού αυτή ξεκίνησε την Πέμπτη, ενώ την ακολούθησε μία ημέρα αργότερα η Μάριν.

Ουκρανία: 33χρονος influencer που αρνούνταν τον ιό πέθανε από επιπλοκές του

Πολωνία: Νοσοκομείο εκστρατείας στο στάδιο της Βαρσοβίας σχεδιάζει η κυβέρνηση

Η Πολωνία σχεδιάζει να στήσει νοσοκομείο εκστρατείας για τους ασθενείς με COVID-19 στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας, μετά την έξαρση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα και την υπερφόρτωση του συστήματος υγείας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Αριθμοί ρεκόρ νέων κρουσμάτων SARS-CoV-2 και θανάτων από COVID-19 καταγράφονται καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες στην Πολωνία, με τους γιατρούς να αναφέρουν ελλείψεις σε προσωπικό, νοσοκομειακές κλίνες και εξοπλισμό.

«Το Σάββατο ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για την προετοιμασία του πρώτου νοσοκομείου εκστρατείας, το οποίο θα εγκατασταθεί στο εθνικό στάδιο», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Zet ο Μίχαλ Ντβόρτζικ, ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το σχέδιο αυτό.

Το νοσοκομείο αυτό, το οποίο θα στηθεί στις αίθουσες συνεδριάσεων του σταδίου, θα διαθέτει 500 κλίνες για ασθενείς με COVID-19, ενώ θα υπάρχει η επιλογή για αύξηση του αριθμού των κλινών σε 1.000. Οι πρώτες κλίνες θα είναι διαθέσιμες ήδη από αυτήν την εβδομάδα. Ο Ντβόρτζικ πρόσθεσε ότι κι άλλες περιοχές της Πολωνίας επεξεργάζονται το άνοιγμα νοσοκομείων εκστρατείας. Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να κλείσει τα κοιμητήρια και να απαγορεύσει τις μετακινήσεις των πολιτών στη χώρα πριν και μετά ή κατά τη διάρκεια της 1ης Νοεμβρίου, την ημέρα των Αγίων Πάντων, κατά την οποία εκατομμύρια Πολωνοί επισκέπτονται τους οικογενειακούς τους τάφους.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να μένουν σπίτι και έδωσε εντολή στα γυμναστήρια και τις πισίνες να κλείσουν και στα εστιατόρια να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας τους, όπως και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα πανεπιστήμια να λειτουργούν εξ αποστάσεως. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι προσπαθεί να αποφύγει ένα καθολικό lockdown. Ωστόσο ειδικοί σημειώνουν ότι αυτό μπορεί να είναι αναπόφευκτο, αν η κατάσταση γίνει κρίσιμη.

Κορονοϊός: Η Ελβετία κατέγραψε 8.737 νέα κρούσματα το σαββατοκύριακο

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελβετία αυξήθηκε κατά 8.737 το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η δημόσια υπηρεσία Υγείας της χώρας. Η υπηρεσία έχει καταγράψει συνολικά 83.159 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελβετία και το γειτονικό Λιχτενστάιν. Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί κατά 14 στους 1.837.

Η Ελβετία ανακοίνωσε αυστηρότερους περιορισμούς χθες για να ανακόψει το δεύτερο κύμα κορονοϊού που πλήττει τη χώρα, μεταξύ των οποίων την υποχρεωτική χρήση μάσκας και την απαγόρευση μεγάλων δημόσιων συναθροίσεων.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα