Πέθανε η έγκυος μετά τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο στη Μαριούπολη

Πάνω από 2.5 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα - Ξεπερνούν τους 1.600 οι νεκροί άμαχοι.

Parallaxi
πέθανε-η-έγκυος-μετά-τον-βομβαρδισμό-σ-894686
Parallaxi
Evgeniy Maloletka via Instagram

Δεν τα κατάφερε η έγκυος που τραυματίστηκε κατά τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στις 9 Μαρτίου στη Μαριούπολη, σύμφωνα με το Associated Press.

Η εικόνα της, να απομακρύνεται από τους διασώστες πάνω σε φορείο, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου στις φωτoγραφίες που κυκλοφόρησαν ευρέως μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό στο εν λόγω ουκρανικό νοσοκομείο.

Το Associated Press μεταδίδει τώρα ότι η γυναίκα, όπως και το βρέφος της, δυστυχώς δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

Οι γιατροί πήραν το μωρό με καισαρική τομή, αλλά εκείνο δεν έδειξε «σημάδια ζωής», είπε ο χειρουργός.

«Περισσότερα από 30 λεπτά ανάνηψης της μητέρας δεν έφεραν αποτελέσματα», προσέθεσε ο ίδιος . «Πέθαναν και οι δύο».

Στο χάος που ακολούθησε την αεροπορική επιδρομή της Τετάρτης, οι γιατροί δεν πρόλαβαν να μάθουν το όνομα της γυναίκας προτού έρθει ο σύζυγος και ο πατέρας της να πάρουν το σώμα της, αναφέρει το Associated Press.

Ουκρανικό υπ. Υγείας: Επτά νοσοκομεία έχουν καταστραφεί από την έναρξη του πολέμου

Επτά νοσοκομεία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς αφότου ξεκίνησε η εισβολή του ρωσικού στρατού, σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Υγείας Βίκτορ Λιάσκο.

Άλλες εκατό και πλέον εγκαταστάσεις υγείας υπέστησαν ζημιές εξαιτίας του πολέμου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, 6 υγειονομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους και 12 έχουν τραυματιστεί.

Πάνω από 2,5 εκατ. οι Ουκρανοί πρόσφυγες και 1.663 νεκροί άμαχοι, επισημαίνει το βρετανικό Υπ. Άμυνας

Πάνω από 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους ως αποτέλεσμα της επίθεσης του Προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία, επισημαίνει σε πρωινό ενημερωτικό σημείωμα το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Συμπληρώνει ότι «αδιάκριτοι ρωσικοί βομβαρδισμοί και αεροπορικές επιθέσεις προκαλούν εκτεταμένη καταστροφή».

Το υπουργείο παραπέμπει στη συνέχεια στην αναφορά των Ηνωμένων Εθνών για 1.663 νεκρούς αμάχους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Το Λονδίνο επισημαίνει ότι όπως και με προηγούμενες παρόμοιες εκτιμήσεις, ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι πιθανότατα σημαντικά μεγαλύτερος και θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο συνεχίζονται οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Στις φλόγες το εργοστάσιο κατασκευής Antonov

Εικόνες από το εργοστάσιο κατασκευής Antonov που σύμφωνα με τους Ουκρανούς, βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους, μεταδίδει το πρακτορείο NEXTA

RIA: Η Μόσχα δεν βλέπει λόγο να σταλούν κυανόκρανοι του ΟΗΕ

Η Ρωσία δεν βλέπει λόγο να σταλούν κυανόκρανοι του ΟΗΕ στην Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πιοτρ Ιλίισεφ, διευθυντής του τμήματος διεθνών οργανισμών του ρωσικού υπουργείου, σημείωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ειρηνευτική δύναμη όσο η Ρωσία έχει τον έλεγχο, σύμφωνα με το RIA.

Ρωσική επιδρομή σε πύργο τηλεόρασης καταγγέλλει το Κίεβο

Ουκρανικά ειδησεογραφικά μέσα αναφέρουν ότι ένας πύργος τηλεόρασης κοντά στο Ρίβνε, δυτικά του Κιέβου, καταστράφηκε μετά από ρωσική επίθεση.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Ρίβνε, Βιτάλι Κοβάλ, είπε ότι ο πύργος υπέστη ζημιές από ρωσική αεροπορική επιδρομή.

Πληροφορίες για θύματα και τραυματίες δεν υπάρχουν ακόμη, αναφέρει το BBC.

Πληροφορίες για απόβαση στην Αζοφική

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών σε ενημέρωσή τους αναφέρουν ότι οι Ρώσοι προχώρησαν σε “αμφίβια απόβαση” στην περιοχή της Αζοφικής Θάλασσας.

Το βρετανικό Υπ. Αμυνας αναφέρει ότι η Ρωσία έχει προχωρήσει σε αποκλεισμό των ουκρανικών ακτών στη Μαύρη Θάλασσα, αποκόπτοντας ουσιαστικά την Ουκρανία από το διεθνές θαλάσσσιο εμπόριο.

Ανησυχία ΠΟΥ για την πανδημία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι ανησυχεί πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση με την πανδημία.

Τα κρούσματα στην περιοχή μειώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για σοβαρές ασθένειες και θανάτους λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Το ποσοστό εμβολιασμού στην Ουκρανία είναι περίπου 34%, ενώ στη γειτονική Μολδαβία είναι περίπου 29%, σύμφωνα με το Our World In Data.

Υπήρξαν συνολικά 791.021 νέα κρούσματα και 8.012 νέοι θάνατοι στην Ουκρανία και στις γύρω χώρες μεταξύ 3 και 9 Μαρτίου, σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα