Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Μπάσης

Ο γνωστός ηθοποιός ήταν χρόνια συνεργάτης του ΚΘΒΕ

Parallaxi
πέθανε-ο-ηθοποιός-κώστας-μπάσης-934000
Parallaxi

Τον θάνατο του ηθοποιού Κώστα Μπάση έκανε γνωστό πριν από λίγο ο Σπύρος Μπιμπίλας, σε ένα ποστ όπου αποχαιρετά τον γνωστό ηθοποιό καθώς και την Μίνα Αδαμάκη που επίσης “έφυγε” σήμερα.

Ο Κώστας Μπάσης είναι γνωστός από τη συμμετοχή του σε πολλές παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Με σπουδές στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Έχει συνεργαστεί με το Αμφι-θέατρο του Σ. Ευαγγελάτου, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κ.Θ.Β.Ε., τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Καλαμάτας, Κρήτης, Ρόδου, με τον θίασο της Ξ. Καλογεροπούλου κ.ά..

Έχει ερμηνεύσει τους ρόλους: Ερωτόκριτος, Μυρίνη (‘Λυσιστράτη’), Ερμής (‘Πλούτος’), Πανάρετος (‘Ερωφίλη’), Άμλετ, Αστρώφ (‘Ο θείος Βάνιας’), Μαλβόλιο (‘Δωδέκατη νύχτα’), Πίτσαμ (‘Η όπερα της πεντάρας’), Οδυσσέας (‘Οδύσσεια’), Αιακός (‘Βάτραχοι’), Δάσκαλος (‘Παραμύθι χωρίς όνομα’), Ορέστης (‘Ηλέκτρα’), Ζαρλάς (‘Φον Δημητράκης’), Σολιόνι (‘Οι τρεις αδελφές’), Γκίρι (‘Η άνοδος και η πτώση του Αρτούρο Ούι’), Κάμιλος (‘Χειμωνιάτικο παραμύθι’), Νουρήμπεης (‘Καπετάν Μιχάλης’), Λογιότατος (‘Βαβυλωνία’), Καθηγητής (‘Οπερέτα’), α’ Αγγελιοφόρος (‘Ιφιγένεια η εν Ταύροις’) κ.ά.

Η τελευταία συνεργασία του με το ΚΘΒΕ ήταν το 2013 με την “Πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι” του Μπρεχτ Μπέρτολτ στο Βασιλικό Θέατρο.

Στην τηλεόραση συμμετείχε σε ιδιαίτερα επιτυχημένες σειρές, όπως “Κωνσταντίνου και Ελένης”, “Τρεις Χάριτες”, “Ροζαλία, ένα μπεστ σέλερ”.

“Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μαθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγαπητοι συνάδελφοι μας … Η γλυκεια μας Μινα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο ,την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από την Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτοκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κοσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλη θα μείνετε στην μνήμη μας αγαπημένοι μου.. Καλό ταξιδι” έγραψε ο πρόεδρπς του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας σε ανάρτηση του

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα