Η πιο ψύχραιμη φωνή της ελληνικής εκκλησίας βάζει τα πράγματα στη θέση τους

«Το υγειονομικό μας σύστημα καταρρέει. Διερωτώμαι ως Ιερέας, το πρόβλημά μας αυτή την χρονική στιγμή είναι αν τα Χριστούγεννα θα είναι ανοικτοί οι ναοί;»

Parallaxi
η-πιο-ψύχραιμη-φωνή-της-ελληνικής-εκκλ-585072
Parallaxi

O Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου καταθέτει με ψύχραιμη φωνή την άποψη του για την ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα και την αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει για το αν οι εκκλησίες πρέπει να ανοίξουν τα Χριστούννενα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

Aγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί και φίλοι,

Ζητώ εκ νέου την ανοχή σας. Επί εννέα μήνες σταθερά και φιλάδελφα φωνάζαμε, για να μη ζήσουμε την τραγωδία και τον εφιάλτη που δυστυχώς μόλις άρχισε στη χώρα μας… Πάλι και πολλάκις επανερχόμεθα… Μία μάνα που αγαπά τα παιδιά της, χαρακτηρίζεται από το κουραστικό ενδιαφέρον της: «πρόσεξε μην κρυώσεις», «μη βγαίνεις έτσι έξω στο κρύο», «ντύσου καλά», «τι θες να βγεις τώρα έξω με τέτοιο καιρό», «βάλε το αδιάβροχό σου και πάρε την ομπρέλα μαζί σου». Σε «ζαλίζει» από τον φόβο της μην τυχόν και πάθεις κάτι. Άλλη μάνα που δεν ενδιαφέρεται, σου λέει: «κάνε ό,τι θέλεις», «κάνε ό,τι σου αρέσει».

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός είναι ο Δημιουργός και Πατέρας μας και η μεγαλύτερη απόδειξη τούτου, είναι ότι κανένας άλλος δεν απευθύνει στα παιδιά του τόσα «μη», όσα Αυτός· ΚΑΝΕΝΑΣ. Μάλιστα, σε αντίθεση με τον Χριστό, όταν θα έρθει ο «αντικείμενος», όχι μόνο θα επιτρέπει τα πάντα στους ανθρώπους, αλλά θα νομιμοποιεί την αποστασία τους ως «ανθρώπινα δικαιώματα», για να είναι τάχα «νόμιμα» τα «παιδιά» του. Όλοι γνωρίζετε το τεστ που έκανε ο σοφός Σολομώντας, προκειμένου να διαπιστώσει ποια είναι η πραγματική μητέρα του παιδιού που διεκδικούσαν δύο γυναίκες. Ας μάθουμε επιτέλους, λοιπόν, να ξεχωρίζουμε ποιοι αληθινά μας αγαπούν και θέλουν να μας προφυλάξουν και ποιοι πασχίζουν με κάθε τρόπο να μας κάνουν δήθεν «μάρτυρες» και «ομολογητές», εκθέτοντας τη ζωή μας αναιτίως σε κίνδυνο.

Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές από την αθλιότητά μου, η παγκόσμια κοινότητα γονατίζει κάτω από τη λοιμική ασθένεια του covid-19. Στην πατρίδα μας πεθαίνει καθημερινά πλήθος αδελφών μας, ενώ άλλο πλήθος νοσούντων συνανθρώπων μας είναι διασωληνωμένοι και δεν γνωρίζουμε πόσοι εξ αυτών θα επιζήσουν. Τα νοσοκομεία καταργούν τις κλινικές και τα χειρουργεία για τα υπόλοιπα νοσήματα και τα μετατρέπουν σε μονάδες νοσηλείας αποκλειστικά για τους ασθενείς με covid-19 (σήμερα νοσηλεύονται πάνω από 4.000 ασθενείς στα νοσοκομεία. Συνολικά δε θετικοί εκτός νοσοκομείων είναι εκατοντάδες χιλιάδες). Οι συγγενείς των τεθνεώτων από covid-19 οδύρονται, αλλά και οι συγγενείς των ζώντων νοσηλευομένων ζουν με μία διαρκή αγωνία, φόβο, θλίψη για τον άνθρωπό τους που νοσηλεύεται. Πολλοί από εκείνους που παραμένουν στο σπίτι είναι θετικοί για κορωνοϊό, με πυρετό και άλλα συμπτώματα.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καταρρέει, εκατοντάδες εξ αυτών κόλλησαν πάνω στο καθήκον τους (και αυτοί και οι οικογένειές τους) και ήδη άλλοι ιατροί είναι πλέον διασωληνωμένοι, ενώ κάποιοι ήδη πεθαίνουν. Το υγειονομικό μας σύστημα καταρρέει, τα νοσοκομεία αδυνατούν να δεχθούν το πλήθος των ασθενών, η οικονομία επίσης καταρρέει, επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία αυξάνεται και υπάρχει πλήθος άλλων παραμέτρων που είναι αδύνατον να αναλυθούν εδώ. Διερωτώμαι ως Ιερέας, το πρόβλημά μας αυτή την χρονική στιγμή είναι αν τα Χριστούγεννα θα είναι ανοικτοί οι ναοί;

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα