Διεθνή

Πιστόριους: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του παραολυμπιονίκη

Pριν 10 χρόνια πυροβόλησε θανάσιμα τη σύντροφο του μέσα στο σπίτι τους στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής.

Parallaxi
πιστόριους-απορρίφθηκε-η-αίτηση-αποφ-987433
Parallaxi

Aπορρίφθηκε από την ειδική επιτροπή της Πρετόρια η αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους για τον φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

Η νομοθεσία της Νοτίου Αφρικής προβλέπει ότι ένας καταδικασμένος, μπορεί να αποφυλακισθεί υπό όρους μόλις παρέλθει το ήμισυ της ποινής του και ο Πιστόριους, που αρχικά είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλάκιση και μετά την έφεση σε 13 χρόνια και 5 μήνες, δικαιούται από τον Ιούλιο του 2021 να επωφεληθεί από προσαρμογή της ποινής του.

Η αίτησή του ωστόσο απορρίφθηκε και παραμένει στη φυλακή. Η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε ότι ο Πιστόριους λόγω λανθασμένου υπολογισμού, δεν έχει εκτίσει τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο για να αποφυλακιστεί.

Θα μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτηση για αποφυλάκιση τον Αύγουστο του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι πριν 10 χρόνια ο Πιστόριους πυροβόλησε θανάσιμα τη σύντροφο του μέσα στο σπίτι τους στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής.

Στον Πιστόριους αρχικά επιβλήθηκαν 5 χρόνια κάθειρξης, τα οποία μετά από 8 μήνες μετατράπηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση ήταν μεγάλες, έτσι τον Δεκεμβρίου του 2015 ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για τον φόνο της Ρίβα και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση, ενώ τον Νοέμβριο του 2017 έγινε 13 χρόνια και 5 μήνες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα