Ελλάδα

Πληθαίνουν οι καλλιτέχνες που ζητούν παραίτηση Μενδώνη τώρα

Άλλος ένας προστέθηκε απόψε στη λίστα των καλλιτεχνών που ζητούν την παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού για το θέμα της συγκάληψης των καταγγελιών για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Καλαβριανός έγραψε απόψε: ”Όταν κάτι ευαισθητοποιεί το σύνολο της κοινωνίας, δεν είναι προσωπικό ζήτημα αλλά πολιτικό. Άρα, απολύτως συνυφασμένο με τον τρόπο που μάθαμε να ζούμε. […]

Parallaxi
πληθαίνουν-οι-καλλιτέχνες-που-ζητούν-725308
Parallaxi

Άλλος ένας προστέθηκε απόψε στη λίστα των καλλιτεχνών που ζητούν την παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού για το θέμα της συγκάληψης των καταγγελιών για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Καλαβριανός έγραψε απόψε:

”Όταν κάτι ευαισθητοποιεί το σύνολο της κοινωνίας, δεν είναι προσωπικό ζήτημα αλλά πολιτικό. Άρα, απολύτως συνυφασμένο με τον τρόπο που μάθαμε να ζούμε. Και ζούμε σε μια χώρα που δεν θα την έλεγες ακριβώς “γη των ίσων ευκαιριών”. Αυτό που οι περισσότεροι μάθαμε να μοιραζόμαστε είναι το ταβάνι. Το σημείο που μέχρι εκεί σου επιτρέπεται να φτάσεις. Ας στηρίξουμε λοιπόν όλοι μαζί, όσους βρήκαν το κουράγιο να σηκώσουν το ταβάνι λίγο παραπάνω και ας απαιτήσουμε κάτι που πραγματικά θα αλλάξει τα πράγματα. Η παραίτηση της υπουργού δεν πρέπει να λήξει τη συζήτηση, αλλά να την ξεκινήσει. Γιατί δεν έβαλε η Μενδώνη το ταβάνι μόνη της.”

Ο ηθοποιός Γιώργος Παπαγεωργίου έγραψε λίγες ώρες νωρίτερα:

Ενός λεπτού σιωπή για τα θύματα που βγαίνουν με ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία και μιλάνε. (Βασίλη, Νίκο, Ζετα, Πηνελοπη, Δημήτρη, Λένα, Αννα Μαρία, Τζενη, κ.α αξίζετε το θαυμασμό όχι μόνο του κλάδου αλλά και του κάθε πολίτη ξεχωριστά.)
Ενός λεπτού οργή για τους θύτες και τους σιωπηλούς υποστηρικτές τους (δημοσιογράφοι του καλλιτεχνικού-κάποιοι όχι όλοι, σκηνοθέτες ευνοημένοι, ηθοποιοί φιλαράκια).
Η κάθαρση είναι εδώ. Και πρώτη φορά νοιωθω τέτοια περηφάνια για τον κλάδο μου.
Κανένας μόνος.
Κανένας φόβος.
Το θεατρο αλλάζει και ο κάθε καλλιτέχνης οφείλει να πάρει τις αποφάσεις του.
Και επίσης: το ζήτημα είναι πλέον ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα