Διεθνή

Πλωτό τείχος απέναντι από το «Ορούτς Ρέις»

Έχουν δημιουργήσει αδιαπέραστο φράγμα μπροστά από το Καστελλόριζο.

Parallaxi
πλωτό-τείχος-απέναντι-από-το-ορούτς-ρ-639877
Parallaxi

oruc reis

Φρεγάτες, κανονιοφόροι, υποβρύχια και όχι μόνο βρίσκονται απέναντι στο «Ορούτς Ρέις» και τα τουρκικά πολεμικά που το συνοδεύουν.

Όπως μεταδίδουν “Τα Νέα”, την ώρα που η Τουρκία επεκτείνει την περιοχή των ερευνών στέλνοντας το ερευνητικό, αλλά και τα πολεμικά της πολύ κοντά στο Καστελλόριζο, ένα πλωτό φράγμα σχηματίζεται απέναντί της.

Η φρεγάτα «Κουντουριώτης» είναι ένα από τα πολεμικά πλοία που παρακολουθούν το «Ορούτς Ρέις». Το ίδιο και τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα (Σικόρσκι) που απογειώνονται από τις φρεγάτες έχουν διπλή αποστολή. Πρώτον, να εντοπίζουν τα τουρκικά υποβρύχια που πλέουν στην περιοχή, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και, δεύτερον, να παρακολουθούν τις κινήσεις του τουρκικού στόλου.

Αυτήν την ώρα, αρκετά πολεμικά πλοία εντοπίζονται στην περιοχή κοντά στο Καστελλόριζο. Μάλιστα, η Τουρκία αποστέλλει όλο και περισσότερα πολεμικά πλοία.

Σημειώνεται ότι, περιορίστηκαν σε έναν βαθμό οι πτήσεις των F-16 στο Αιγαίο, ωστόσο αυξήθηκαν οι πτήσεις των ελικοφόρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας CN-235 στη ΝΑ Μεσόγειο.

Τα «αόρατα» υποβρύχια

Η Τουρκία όπως φαίνεται επιχειρεί να εντοπίσει τα υποβρύχια Type 214. Καθημερινά, την τελευταία περίοδο απονηώνουν από τις φρεγάτες τους τα ελικόπτερα S-70 ναυτικής συνεργασίας και προσπαθούν να τα εντοπίσουν.

Σε ύψιστη επιφυλακή

Αξιοσημείωτο είναι ότι, το στρατιωτικό προσωπικό με εντολή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έχει τεθεί (και με τη νέα τουρκική NAVTEX) σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής.

Πιο συγκεκριμένα, τα πολεμικά πλοία έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή των τουρκικών προκλήσεων καταλαμβάνοντας καίριες θέσεις. Τα μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται φορτωμένα (με πυραύλους αέρος-αέρος και αέρος-επιφανείας) στις Μοίρες τους, ενώ οι σχηματισμοί του Στρατού Ξηράς έχουν θέσει σε πλήρη επιφυλακή τις Μονάδες τους, «παραμένοντας σε άμεση ετοιμότητα αναλόγως», όπως ανάφεραν στα «ΝΕΑ» στρατιωτικές πηγές.

Πέραν τούτων σε ασφαλή περιοχή επιχειρεί και το «ιπτάμενο μάτι» της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο λόγος για τα ιπτάμενα ραντάρ EMB-145H AEW&C που απογειώνονται από την 380 Μοίρα (Εγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου) και μεταδίδουν real picture on real time τα πάντα στην περιοχή.

Με πληροφορίες από Τα Νέα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα