Επικαιρότητα

Ποιος αναλαμβάνει τη σκυτάλη στην αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα

Επικυρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη ο διορισμός του.

Parallaxi
ποιος-αναλαμβάνει-τη-σκυτάλη-στην-αμε-375344
Parallaxi

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση του Τζορτζ Τσούνη για την επικύρωση του διορισμού του στην θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη της υποψηφιότητας του κ. Τσούνη.

Η συνεδρίαση της επιτροπής θα γίνει με περιορισμένη φυσική παρουσία, όπως ορίζουν τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η Γερουσία για την πανδημία.

Λίγα λόγια για τον Τζορτζ Τσούνη

Ο Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης είναι Ελληνοαμερικανός δικηγόρος και επιχειρηματίας. Στις 8 Οκτωβρίου 2021, προτάθηκε από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ως υποψήφιος για το αξίωμα του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα. Είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το 2013, είχε προταθεί από τον 44ο Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ως υποψήφιος για το αξίωμα του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Νορβηγία, την οποία απέσυρε το 2014.

Ο Τζορτζ Τσούνης, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1967 στο Κουίνς της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, από τους Τζέιμς και Ελένη Τσούνη (μετανάστες πρώτης γενιάς με καταγωγή από τον Πλάτανο Αιτωλοακαρνανίας). Μεγάλωσε και φοίτησε στη Νέα Υόρκη, παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα σε ελληνικό σχολείο.

Σπούδασε Κλασσικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, λαμβάνοντας πτυχίο (BA) το 1989. Στη συνέχεια, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Σαιντ Τζονς στη Νέα Υόρκη, λαμβάνοντας πτυχίο (JD) το 1992. Αμέσως πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση, στη νομική εταιρεία “Rivkin Radler LLP”, στο Λονγκ Αϊλαντ.

Από τον Νοέμβριο του 2004, είναι παντρεμένος με την ομογενή διδάκτωρ Φυσικοθεραπείας Όλγα Αντζουλή, με την οποία έχουν αποκτήσει τρια παιδιά. Διαμένει στο Λόιντ Χάρμπορ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Η προσωπική περιούσια του, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 110 εκατομμύρια δολάρια.

Η οικογένεια Τσούνη το 1985, αρχίζει να λειτουργεί ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων τα «Hilton», «Intercontinental», «Starwood» και «Radisson».

Υπηρέτησε ως ειδικός σύμβουλος στην πόλη του Χάντινγκτον και ως σύμβουλος στην Επιτροπή Τραπεζών, Στέγασης και Αστικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ στον Γερουσιαστή Αλφόνς Ντ΄Αμάτο, καθώς και ως ανώτερο μέλος του προσωπικού της προεκλογικής εκστρατείας του 1994 του τότε κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Τζορτζ Πατάκι. Εχει επίσης υπηρετήσει ως δικηγόρος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης.

Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος (CEO) και συνιδρυτής, του ξενοδοχειακού ομίλου «Chartwell LLC».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βικιπαιδεία 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα