Ελλάδα

Ποιος πρέπει να καθαρίσει τα παγωμένα πεζοδρόμια – Η viral ανάρτηση στο Facebook

Η σελίδα «Διασώστες Εκάβ» προχώρησε στο εν λόγω post.

Parallaxi
ποιος-πρέπει-να-καθαρίσει-τα-παγωμένα-397287
Parallaxi

Σε μια ανάρτηση με θέμα τον καθαρισμό των πεζοδρομίων από το χιόνι και την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα (μας) προχώρησε η σελίδα «Διασώστες Εκάβ» στο Facebook. Με τον χιονιά να έχει επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, το παρακάτω post αποτελεί μια χρήσιμη υπενθύμιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΕΥΑΘ προειδοποιεί για το λάθος που κάνουμε όλοι στο σπίτι αυτές τις μέρες

Αναλυτικά η ανάρτηση: 

Επειδή τα περιστατικά λόγω πτώσεων από τον παγετό είναι πολλά η ασφάλεια είναι και δική μας υπόθεση.

ΠΟΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ;

Τα παγωμένα μετά τη χιονόπτωση πεζοδρόμια απειλούν τη σωματική ακεραιότητα ή ακόμα και τη ζωή όλων. Δεν μπορεί οι πεζοί να κυκλοφορούν στους δρόμους μαζί με τα κινούμενα οχήματα για να αποφύγουν ατύχημα στα παγωμένα πεζοδρόμια. Τόσο η λογική όσο και η νομοθεσία είναι ξεκάθαρες.

Η συντήρηση των πεζοδρομίων για την ασφαλή διέλευση των πεζών (σε τουλάχιστον 1,5 μέτρο πλάτους) είναι αποκλειστική ευθύνη των ιδιοκτητών των όμορων ακινήτων, ορίζει η νομοθεσία. Ο δήμος είναι υπεύθυνος για τους δρόμους και τους πεζόδρομους.

Αλλά και λογικά, είναι αδύνατον ένας δήμος να καθαρίσει όλα τα πεζοδρόμια ενός οδικού δικτύου πχ 500 χλμ στη Θεσσαλονίκη, που σημαίνει καθαρισμός επιφάνειας περίπου 1,5 – 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα!

Καθαρίζει ο καθένας και η καθεμιά το κομμάτι που τους αντιστοιχεί και βοηθάει και όποιον τυχόν δεν μπορεί για λόγους υγείας.

Ας κάνουμε μια προσπάθεια να χτυπήσουμε τις αντιλήψεις του ωχαδερφισμού, του ατομικισμού, της ανάθεσης, του “πού είναι το κράτος”, που διαπερνούν όλη την καθημερινότητά μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η φωτογραφία της ημέρας: Λευκή πόλη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα