«Πολεμική» η κατάσταση στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας στην χώρα μας.

Parallaxi
πολεμική-η-κατάσταση-στα-εφημερεύο-678880
Parallaxi

Μετά τα αεροπλάνα και τα τρένα μπαίνουν στο σενάριο μεταφορά ασθενών κορονοϊού από τη Θεσσαλονίκη στην Αττική.

Η οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προβληματίζει ιδιαίτερα τις Αρχές που αναζητούν λύσεις αναφορικά με την περίθαλψη ασθενών κορονοϊού είτε με ήπια συμπτώματα είτε με σοβαρότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, στο τραπέζι υπάρχει σχέδιο μεταφοράς ασθενών από την Θεσσαλονίκη σε νοσοκομεία της Αττικής με τρένα. Η συγκεκριμένη πιθανότητα εξετάζεται προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή της Θεσσαλονίκη. Τις επόμενες ημέρες άλλωστε αναμένεται σύμφωνα με το Open TV, να ξεκινήσουν αεροκομιδές από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, αν χρειαστεί.

Κορονοϊός: Κατέληξαν 38 ασθενείς τις τελευταίες ώρες

Κατέληξαν ακόμη 38 άτομα που ασθένησαν με κορωνοϊό στη χώρα μας. Οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι και κατέληξαν σε νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Ωστόσο, δύο θύματα, ένας άνδρας και μία γυναίκα ηλικίας 45 ετών, έπασχαν από νοσογόνο παχυσαρκία. Επίσης, κατέληξε και μία 53χρονη στο νοσοκομείο Κατερίνης, για την οποία δεν έχουν αναφερθεί υποκείμενα νοσήματα. Οι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν από το βράδυ της Δευτέρας έως το πρωί της Τρίτης.

Κορονοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: «Φράκαραν» οι ΜΕΘ – Χαμός στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός – Νοσοκομείο Δράμας: Χωρίς άδεια ΜΕΘ, πρόβλημα στην παροχή οξυγόνου

Το νοσοκομείο μας βρίσκεται στα όριά του. Περίπου 50 εργαζόμενοι νοσούν από τον ιό, τονίζει στο ethnos.gr η πρόεδρος των γιατρών, Παρθένα Κιόρτεβε

Κραυγή απόγνωσης από τους γιατρούς και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Δράμας, το οποίο βρίσκεται πλέον στα όρια του, καθώς η εισαγωγή ασθενών με κορονοϊό είναι συνεχής και οι υποδομές του δεν μπορούν να αντέξουν το μεγάλο φορτίο. Αυτήν τη στιγμή σε ολόκληρο το νοσοκομείο υπάρχουν μόλις τρεις άδειες κλίνες, ενώ 136 ασθενείς νοσηλεύονται με κορονοϊό. Παράλληλα, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον κορονοϊό έχει φρακάρει, με αποτέλεσμα να αναζητούνται λύσεις στη μετατροπή άλλων χώρων σε ΜΕΘ. Σε διάφορα σημεία του νοσοκομείου έχουν τοποθετηθεί ράντζα, προκειμένου να παρασχεθεί περίθαλψη σε ασθενείς.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ethnos.gr η πρόεδρος των γιατρών στο νοσοκομείο της Δράμας, Παρθένα Κιόρτεβε, είναι τόσο μεγάλο το φορτίο που δέχεται το συγκεκριμένο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να δημιουργείται πρόβλημα στην παροχή οξυγόνου. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο δεκαήμερο μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν καταλήξει είκοσι ασθενείς από κορονοϊό, ενώ αυτήν τη στιγμή περίπου πενήντα εργαζόμενοι νοσούν από τον ιό.

«Κάθε μέρα έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση ασθενών και πάρα πολλά κρούσματα κορονοϊού, τη στιγμή που έχουμε μείνει πολύ λίγοι, αφού νοσεί ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού. Το νοσοκομείο μας βρίσκεται στα όριά του, στο ”κόκκινο”. Το χειρότερο είναι ότι παρά την καραντίνα δεν έχει παρατηρηθεί καμία μείωση στα νέα κρούσματα κορονοϊού», τονίζει στο ethnos.gr η κ. Κιόρτεβε.

Κορονοϊός – Παναγιωτόπουλος: Το ΕΣΥ πιέζεται – Να μην θριαμβολογούμε

«Σήμερα νοσηλεύονται άνθρωποι που μολύνθηκαν με κορονοϊό πριν από 10-14 ημέρες. Το σύστημα Υγείας πιέζεται. Δυστυχώς τα μέτρα δεν αποδίδουν αμέσως» τόνισε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας.

«Το κρίσιμο είναι να δούμε μία σταθεροποίηση και κατόπιν κάμψη των κρουσμάτων, λίγο αργότερα των νοσηλειών και των νοσηλειών στις ΜΕΘ. Δυστυχώς τα μέτρα δεν αποδίδουν αμέσως. Υπάρχει μια διαφορά φάσης. Σήμερα νοσηλεύονται άνθρωποι που μολύνθηκαν με κορονοϊό πριν από 10-14 ημέρες. Το σύστημα Υγείας πιέζεται», τόνισε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής Λοιμωξιολόγων  Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, σχετικά με το ενδεχόμενο να επεκταθούν για λίγες ακόμα ημέρες τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

«Τα πράγματα είναι πραγματικά σοβαρά. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Ούτε για να θριαμβολογούμε, ούτε για να συγκρουόμαστε μεταξύ μας. Ούτε να προκαλούμε την τύχη μας. Και ιδιαίτερα σήμερα, τη 17η Νοέμβριου, μια μέρα πολύτιμη για όλους μας», ανέφερε ο καθηγητής, σχετικά με το ζήτημα απαγόρευσης συναθροίσεων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Σχετικά με το εμβόλιο και τις επιφυλάξεις που υπάρχουν, ο καθηγητής σημείωσε: «Όταν κυκλοφορήσουν τα εμβόλια, δηλαδή θα έχουν εγκριθεί από τους οργανισμούς φαρμάκων ΗΠΑ και Ευρώπης, θα μπορούμε να είμαστε πολύ περισσότερο πειστικοί για το θέμα της ασφάλειας. Για το ζήτημα της αποτελεσματικότητας στα ποσοστά 90% και 95% δεν υπάρχει διαφορά. Υπάρχει και το περιθώριο στατιστικού λάθους. Δεν πρέπει να μπούμε στη λογική να επιλέξουμε εμβόλιο. Οφείλουμε να κάνουμε όποιο είναι διαθέσιμο όταν έρθει ο καιρός μας».

Οι ενστάσεις Δερμιτζάκη για το ενδεχόμενο κυλιόμενων lockdown

Βατόπουλος: Δεν γίνεται όλα να ανοίξουν την 1η Δεκεμβρίου

Τη δική του εκτίμηση για το lockdown, την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού και τον υψηλό αριθμό των διασωληνωμένων κατέθεσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ερωτήθηκε αρχικά για το Πολυτεχνείο και το ενδεχόμενο συγκεντρώσεων και επισήμανε ότι και οι αστυνομικοί κινδυνεύουν. «Οπουδήποτε υπάρχει συνωστισμός υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Είναι απολύτως σαφές ότι πρέπει να αποφεύγονται οποιουδήποτε είδους συγκεντρώσεις. Οι αστυνομικοί φορούν μάσκα νομίζω» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις για τα εμβόλια, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος σημείωσε ότι «θα είναι πριν την αλλαγή του χρόνου ή μετά την αλλαγή το εμβόλιο στην Ελλάδα. Είναι δύσκολο να το πει κανείς από τώρα. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι δοκιμές, να βεβαιωθούμε ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, να κατασκευαστούν και να μοιραστούν. Είναι θέμα ουσιαστικής ανάλυσης των δεδομένων που θα παρουσιάσουν οι εταιρείες στους ελεγκτικούς μηχανισμούς» Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, «υπάρχει αισιοδοξία ότι θα εγκριθούν και ότι θα μπορέσουν από το νέο έτος να διατεθούν. Μακάρι και πριν τα Χριστούγεννα.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι τη φετινή χρονιά θα τη βγάλουμε με μάσκες και περιορισμούς. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε». Πώς θα γίνει η άρση του lockdown Νωρίτερα, ο καθηγητής Νίκος Σύψας προειδοποίησε για κυλιόμενα lockdown μέχρι την Άνοιξη. Από την πλευρά του, ο κ. Βατόπουλος τόνισε για το υφιστάμενο lockdown ότι «τώρα διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα. Πρέπει σιγά σιγά να δούμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ελαττώνονται τα κρούσματα.

Οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις δε θα μειωθούν ακόμα. Δεν πρόκειται 1η Δεκέμβρη να είναι ανοιχτά τα πάντα. Αυτό θα γίνει σταδιακά». Σύμφωνα με τον καθηγητή, «υπάρχει το ποσοστό θετικότητας που είναι ακόμα σχετικά υψηλό. Ο ρυθμός ελάττωσης κ.ά. Ας δούμε πόσα θα είναι τα κρούσματα σήμερα, πόσα αύριο, το πάμε μέρα μέρα. Μας ζητάτε να κάνουμε προβλέψεις που πλησιάζουν τις ικανότητες της Πυθίας. Δεν είναι τόσο εύκολο. Υπάρχουν στατιστικά μοντέλα τα οποία εξαρτώνται από τη συμπεριφορά του κόσμου. Πρέπει να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα. Έχουμε πει ότι θα δούμε πως θα πάνε τις επόμενες δύο εβδομάδες τα κρούσματα, και θα κάνουμε τη εισήγησή μας για το άνοιγμα», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Σχολιάζοντας τις εικόνες από την κηδεία του Μητροπολίτη Λαγκαδά -όπου ιερέας σήκωσε παιδάκι να φιλήσει τη σορό του Ιεράρχη- ο κ. Βατόπουλος είπε: «Και οι κηδείες όπως και κάθε κοινωνική εκδήλωση υπόκειται στον κανόνα του κατά το δυνατόν λιγότερου συνωστισμού. Καλό είναι να μην πλησιάζει κανείς πολύ κοντά στο φέρετρο. Υπάρχει κίνδυνος τις πρώτες ώρες ή τις πρώτες μέρες κίνδυνος μετάδοσης από νεκρό. Για αυτό γίνεται και με ειδικό τρόπο η ταφή. Πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ακόμα και με τους νεκρούς».

Πρύτανης ΑΠΘ: Πότε θα δούμε πτώση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Μία αισιόδοξη είδηση σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη έδειξαν τα λύματα σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα (105,8) της ΕΡΑ ο Πρύτανης του Αριστοτελείου είπε ότι έχοντας τις πρώτες ενδείξεις από τα λύματα της Θεσσαλονίκης και την συγκέντρωση που υπάρχει του κορονoϊού: «…Νομίζω, ότι αρχίζουμε ενδεχομένως από τα μέσα και προς το τέλος αυτής της εβδομάδας να επιπεδώνουμε την καμπύλη της Θεσσαλονίκης.

Γιατί και την περασμένη εβδομάδα δυστυχώς ήταν ανοδική, όχι βέβαια εκθετική όπως τον Οκτώβρη. Πιθανώς προς το τέλος του μήνα θα μας δώσει και την πολυπόθητη πτώση. Στη σημερινή μέρα υπάρχουν πέρα από τους όποιους αγωνιστές και οι πραγματικοί αγωνιστές των ημερών. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι οποίοι δίνουν σήμερα πραγματικά τον τόνο της εποχής του Πολυτεχνείου και πρέπει να υποκλιθούμε σε όλους αυτούς!»

Ο κ. Πρύτανης είπε επίσης μεταξύ άλλων και αναφερόμενος στην πανδημία: «Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Βρισκόμαστε σε μία πραγματικά δύσκολη περίοδο, με μία σοβαρότατη παγκόσμια υγειονομική κρίση, άρα καλούμαστε να ιεραρχήσουμε τα δικαιώματά μας, σε σχέση με την υπηρεσία του υπέρτατου αγαθού που δεν είναι τίποτα άλλο από την Υγεία. Θεωρώ ότι η παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για κοινωνική αλληλεγγύη, συνοχή και ευαισθησία έχει σήμερα την πρωτοκαθεδρία. Παίρνει σήμερα σάρκα και οστά». Για την απαγόρευση του συναθροίζεσθαι «Ελευθερία δεν είναι μόνο η ελευθερία του συναθροίζεσαι αλλά και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Άρα ακόμα και σήμερα μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα, να γιορτάσω με έναν άλλο τρόπο, με μία διαδικτυακή συζήτηση με μία άλλου είδους απότιση φόρου τιμής. Άρα η ελευθερία εκφράζεται με πολλούς τρόπους», αναφέρεται ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Γεωργιάδης: Αυτά τα προϊόντα επιστρέφουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Εξαδάκτυλος: Νωρίς να μιλάμε για άρση του lockdown – Τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε ο διδάκτωρ του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις του κορονοϊού στη χώρα μας, σημειώνοντας πως ακόμη δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα αν θα αρθεί το lockdown την 1η Δεκεμβρίου. «Είναι βιαστικό να πούμε αν θα ανοίξει η χώρα την 1η Δεκεμβρίου», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε: «Περιμένουμε δύο μέρες σταθερές και μετά αποκλιμάκωση στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να είμαστε περιορισμένοι στο οικογενειακό μας περιβάλλον, ούτε καν στο κοινωνικό και επαγγελματικό». Παράλληλα, ο διδάκτωρ του ΑΠΘ σημείωσε, αναφερόμενος στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων: «Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής δίνουν την ψυχή τους. Κάνω έκκληση σε γιατρούς να βοηθήσουν τα νοσοκομεία».

Συγκλονίζει ο Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου: Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο

Για την κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου και τις απώλειες ασθενών μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής της ΜΕΘ Νικόλαος Καπραβέλος. Πριν λίγη ώρα, άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό. Ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνουν αυτή τη στιγμή γιατροί και ασθενείς στα νοσοκομεία. «Δεν έχω μάθει να βγαίνω στα κανάλια για να ανακοινώσω ένα θάνατο. Δε φοβόμαστε το θάνατο, αλλά δε μας φοβάται και ο θάνατος». Όπως είπε ο Διευθυντής του Παπανικολάου, «οι τελευταίοι που θα πέσουνε θα είμαστε εμείς, γιατί είμαστε θυμωμένοι». Συγκλονιστική ήταν, επίσης, η δήλωσή του ότι «κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο». «Είμαστε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Το νοσοκομείο έχει 200 κλίνες ΜΕΘ και είναι κατειλημμένες από βαριά ασθενείς και 44 κλίνες σε διάθεση μιας νόσου.

Δεν έχει ξαναγίνει αυτό», τόνισε. Ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε πως «η στατιστική του πρώτου κύματος ήταν λάθος. Δεν είναι οι μεγάλης ηλικίας και τα υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πλέον νέους ασθενείς, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Δεν κάνει διάκριση». «Αυτή τη στιγμή, δίνει μάχη για τη ζωή του 35χρονος, χωρίς να έχει κανένα υποκείμενο νόσημα, με μια βαρύτατη πνευμονία. Έχω 12 στους 12 ασθενείς με βαριά αναπνευστικά προβλήματα», προσέθεσε. Στη συνέχεια είπε: «Δε βγαίνουμε για να φοβίσουμε τον κόσμο. Χθες βράδυ μεταφέραμε έναν ασθενή που ήταν καλύτερα, αλλά όχι σε άριστη κατάσταση, για να πάρουμε βαρύτατα διασωληνωμένο 54χρονο από το τμήμα».

Ο κ. Καπραβέλος εξήγησε πως πλέον βρίσκονται υπό τις οδηγίες του κέντρου επιχειρήσεων. «Έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Οι νοσηλευτές δεν έχουν πάρει ρεπό». Παράλληλα, έκανε έκκληση προς την πολιτεία ώστε οι επικουρικοί να γίνουν μόνιμοι, καθώς το σύστημα τους έχει ανάγκη. «Ο μόνος τρόπος για να αναχαιτιστεί η πανδημία είναι η απομόνωση. Αργήσαμε να πάρουμε μέτρα.», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «είναι τέτοια η πίεση στο σύστημα. 200 ασθενείς αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη για τη ζωή τους». Τέλος, έκανε έκκληση και προς τους πολίτες. «Βοηθήστε μας να κρατήσουμε το σύστημα. Να μην επισκέπτεστε ούτε τα παιδιά σας. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πόλεμο». Επεσήμανε, δε, ότι «ο ιός αυτός δε ζει μόνος του. Το μεγαλύτερο κακό που μπορείς να του κάνεις είναι να τον απομονώσεις. Το δεύτερο κύμα είναι ισχυρότατο. Τον χαϊδέψαμε τον ιό». Για το πόσο θα κρατήσει η πανδημία, είπε ότι «το κύμα το πολύ να κρατήσει 3-4 μήνες».

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης καταστήματος απέλυσε εργαζόμενες που ζήτησαν να κάνουν τεστ κορονοϊού

«Πολεμική» η κατάσταση στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με αμείωτα τα κρούσματα κορονοϊού παρά το «lockdown«. Την ώρα που τα νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, άρχισαν ήδη να εντοπίζονται και κρούσματα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στο ΑΧΕΠΑ κατέληξε 50χρονη μητέρα δυο παιδιών με τον πρόεδρο των εργαζομένων να απευθύνει έκκληση στους πολίτες για πιστή τήρηση των μέτρων. Το πρωί, ένας ακόμη πόλεμος τελείωσε στο Ιπποκράτειο που εφημέρευε, καθώς το νοσοκομείο δέχτηκε περισσότερους από 100 ασθενείς.

Σύψας: Προετοιμαστείτε για κυλιόμενα lockdown έως την άνοιξη

Για την τεράστια πίεση που ασκείται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας στο σύστημα υγείας, τα στοιχεία που ανησυχούν τους ειδικούς αλλά και το ενδεχόμενο κυλιόμενων lockdown μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. Εξήγησε ότι μπορεί τα κρούσματα να έχουν πέσει κάτω από 3.000 ωστόσο υπάρχουν πολύ κακά ποιοτικά στοιχεία, όπως είναι ο υπερδιπλασιασμός του δείκτη των θετικών κρουσμάτων στο 10% (από όσους ελέγχονται νοσούν το 10%) τη στιγμή που το όριο ασφαλείας σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι το 4%.

Σύμφωνα με τον καθηγητή σε ορισμένες περιοχές ο δείκτης αυτός φτάνει ακόμη και στο 19%. Επιπλέον ο δείκτης R βρίσκεται σταθερά πάνω από το 1, μεταξύ 1,2 και 1,4. Αναφέρθηκε επίσης στη μείωση του μέσου όρου ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών από τα 75 στα 65, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο συνέβη και στην Ιταλία. «Βλέπουμε τραγικές εικόνες στα νοσοκομεία, έρχονται 50ρηδες και δεν μπορούν να ανασάνουν», «δεν είναι καθόλου αστείο, ο ιός δείχνει τα δόντια του και έχει πολύ άσχημο πρόσωπο», τόνισε ο καθηγητής.

Ο εγκλεισμός, τόνισε, είναι το μόνο ισχυρό όπλο το οποίο έχουμε, τα δοκιμάσαμε όλα και απέτυχαν  και πρόσθεσε ότι προσωπικά δεν πιστεύει ότι στις 30 Νοεμβρίου θα είναι τόσο καλά τα στοιχεία για να σταματήσει το lockdown. Ο Μάρτιος, πρόσθεσε έδειξε ότι ο εγκλεισμός ρίχνει απότομα την επιδημία και αυτό το όπλο θα χρησιμοποιηθεί όσο χρειαστεί για να τεθεί σε έλεγχο η πανδημία. Ακόμη και αν ανοίξουμε σημείωσε ο κ. Σύψας θα υπάρξει ξανά κλείσιμο μετά από μια ή δύο εβδομάδες και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν δύσκολο χειμώνα και για κυλιόμενα lockdwon έως την άνοιξη. Σύμφωνα με τον καθηγητή, όταν σταματήσει η τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας και υπάρχει διαθεσιμότητα σε απλές κλίνες αλλά και σε ΜΕΘ, μόνο τότε μπορούμε να σκεφτούμε να ελαττώσουμε τα μέτρα.

Θετικός στον κορονοϊό ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Πηγές: newsit.gr, ert.gr, skai.gr, ethnos.gr, CNN, ΑΠΕ, OPEN, ANT1,MEGA

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα