Αντίστροφη μέτρηση για το ντιμπέιτ του ΠΑΣΟΚ: Η ώρα, η διάρκεια και το κανάλι μετάδοσης

Οι όροι του debate και οι θεματικές ενότητες

Parallaxi
αντίστροφη-μέτρηση-για-το-ντιμπέιτ-το-1215502
Parallaxi

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου το ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η οποία πραγματοποιηθεί στις 21.00 και θα μεταδοθεί από το ενημερωτικό τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤNEWS.

Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθούν στις 6 Οκτωβρίου 2024, με δεύτερο γύρο στις 13 Οκτωβρίου.

Tις ερωτήσεις στους υποψηφίους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα υποβάλουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς.

Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης συμφώνησαν να αναπτύξουν τις θέσεις τους σε έξι θεματικές ενότητες.

Αυτές είναι οι εξής:

  1. Οικονομία-Ανάπτυξη
  2. Κοινωνικό κράτος-Νέα γενιά-Δημογραφικό
  3. Εξωτερική πολιτική-Αμυνα- Ευρωπαϊκή Ενωση
  4. Κράτος-Θεσμοί-Αυτοδιοίκηση
  5. Κλιματική κρίση-Πολιτική προστασία-Ενεργειακή μετάβαση
  6. ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Οι όροι του ντιμπέιτ

Οπως συμφωνήθηκε μεταξύ των υποψηφίων, η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης, σε ό,τι αφορά αυτές τις έξι ενότητες, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’ και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90”.

Οι Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής συνολικά έξι διευκρινιστικών (follow up) ερωτήσεων ο καθένας στους έξι υποψηφίους. Κάθε ερώτηση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15’’ και κάθε απάντηση τα 30’’.

Ο «διάλογος» μεταξύ των υποψηφίων

Στο ντιμπέιτ δεν προβλέπεται άμεσος διάλογος μεταξύ των έξι υποψήφιων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, κάθε υποψήφια-ιος θα έχει τη δυνατότητα πέντε φορές να υποβάλει ερώτηση, να κάνει τοποθέτηση, αλλά και σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιό του, αλλά και σε διαφορετική ενότητα

Η υποβληθείσα ερώτηση, όπως και η απάντηση, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’. Την ίδια χρονική διάρκεια θα πρέπει να έχουν οι επανατοποθετήσεις, αλλά και οι ανταπαντήσεις.

Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με τελική τοποθέτηση κάθε υποψηφίας-ίου, η οποία θα έχει χρονική διάρκεια έως 90’’.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα